Új hozzászólás Aktív témák

  • gjanner

    tag

    Sziasztok, 1-2 hete beszereztem Kácsánál egy normális tápkábelt a Denon X4200-hoz (+Polk TSi 300 család). Tanácsotokra a kipróbálás mellett döntöttem, így letét ellenében hoztam el egy Audioquest NRG-X3-ast. A hallgatási teszt során egy felmerült problémába ütköztem... ahhoz hogy pontosan el lehessen dönteni, hogy milyen változást hoz a kábel, egy azonnali váltásra lenne szükség, átkapcsolás szerűen. Na ez gyakorlatilag megoldhatatlan. Tehát mire az erősítőt kikacsolom, kábelt cserélem és visszaállok vele a teszt anyagra, eltelik, kb. 40-50s. Ennyi idő alatt, ha van minőségi (esetleg nüansznyi) változás azt már nem fogom tudni megkülönböztetni. Személy szerint semmilyen különbséget nem fedeztem fel a gyári és a dedikált tápkábel között. A fura az volt, hogy még a placebo hatás sem jött :)
    Így a sorsa az lesz, hogy visszaviszem, mert ez így nekem nem ér meg egy 20-ast.

    A kérdésem, hogy van valami jobban alkalmazható módszer a tesztelésre, vagy gyenge a rendszerem ahhoz, hogy kijöjjön a különbség / cseréljek fület, vagy ki-hogy fut neki egyáltalán egy ilyen tesztnek?
    Ja és leszögezem, nem szeretnék kell-e kábel, van-e hatás, nincs hatás vitát generálni, csak érdekelnének a teszt módszerek, vélemények. Köszi!
    + ha ez nagyon kezdő kérdés, akkor sorry átírom a másik topicba, a tapasztalat miatt kérdeztem itt, túloldalon láttam már furcsa vitákat, félrevezetéseket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák