Új hozzászólás Aktív témák

  • woldy

    csendes tag

    #simgot ea500

    -Először is jár egy virtuális pacsi Nova kollégának, mert ha nem szólja el magát, akkor nem került volna hozzám ez a füles. Két mondat ütötte meg a fülemet a fejhallgatós topicban: nyáron mennyivel kényelmesebb használni /iem sok embernek nagy meglepetéssel szolgálhat. Szóval ezen az útvonalon indultam, és került a kezeim közé ez a simgot.

    - Ha basshead vagy elektronikus zenét szeretnél hallgatni rajta, akkor ez nem a te fülesed lesz...

    - Muszáj egy gondolatot ejtenem a LINSOUL-ról. Bárki nyugodtan rendeljen tőlük. Korrektek, és megérte bizalmat fektetni beléjük. Akciósan rendeltem, 71 dollár volt. 7 napon belül itt volt, és ahogy ígérték: no tax. Kellemes meglepetés volt. Az elején picit fáztam tőlük, de miután német amazonon majdnem dupla áron volt fent, inkább kihagytam.

    - Csomagolás: egyszerű, de jó érzés volt kézbe fogni. Fekete-arany kombó, menőn néz ki, Érzed, hogy nem egy gagyi dolgot vettél. Jár érte a piros pont.

    - Eszköz kívülről: nekem bejött az ezüst vonal. Sok helyen panaszkodtak, hogy ujjlenyomat mágnes a füles teste. Ez tény. De az is igaz, hogy sose nézek rá, szóval engem igazából nem zavar.

    - Van hozzá egy tök jó kis tok, hasznos, bírja a strapát.

    - Kényelem: nekem kényelmes, szépen beleül a fülkagylóba, 3-4 órát simán tudok megállás nélkül hallgatni vele zenét, nem zavar. Feleségemnél az egyik hajlamos kiesni, nálam ez nem gond. Mehet a bólogatás is.
    A bal/jobb jelölés elég visszafogott, az elején gondolkodnom kellett rajta pls sötétben hogy most melyik melyik, de megszoktam. A belső fala egyenes felület. Azon elgondolkodtam, hogy ha beljebb csúszhatna pár miliméterrel az jót tenne a basszusnak. Ez gond lehet azoknak, akiknek nem csúszhat elég mélyre a fül anatómiája miatt.

    - Hang: Itt egy kicsit bajban vagyok. Csomószor belefutottam, hogy majd figyelek, és elemezgetem... de minden esetben elestem...és elmerültem a zenében. Ha egy szóval kellene jellemezni: szórakoztató.

    A két fúvóka izgalmas. Én úgy lőttem be, hogy piros + közepes harang: jazz, akusztikus, fekete + kis harang - rockosabb. Tetszik, jó móka, más hangképpel. Ráadásul a simgot kínál hozzá DIY csomagot is, szóval akinek van kedve, az tud kísérletezni.

    Sok helyen azt írták, hogy nem kell hozzá erősítő, stb az alacsony impedencia miatt. Úgy vettem észre, hogy meghálálja. És nem kicsit. Két setupban szoktam hallgatni: tidal + telefon + ibasso dc05/ laptop-dac-erősítő. Mindkettő érezhetően pozitív irányba befolyásolja.

    Ha megkérdeznéd, hogy mit emelnék ki először a pozitív tulajdonságai közül: térábrázolás. Számomra félelmetes ez a tér megjelenítése. 200 dollárig sok fejhallgatót zavarba tud hozni. Ha hallgatok egy koncert felvételt, és jön a taps, akkor hallom, hogy a közönség soraiban ülök. Élményszámba mennek a vokálok, amik nagyon szépen támogatják az éneket. Hangszerek is szépen elválnak, egy vastagabb soundál is szépen hallható a basszusgitár. Szóval a szeparáció is ok.

    A női vokál elképesztően buja, hallgattatja magát, akár egy Patricia Barberről vagy Kristy McGeeről van szó.Hatalmas élmény rajta egy Esbjörn Svensson, Hadouk trio, de egy Red Hot Chili Peppers is igazán jól szólal meg rajta.

    Viszont találkoztam olyan régebbi felvételekkel, ahol picit túl volt tolva az ének, ott tud azért sipítozni.


    - Összességében: ha visszatekintek, akkor kicsit olyan érzésem van, mintha 19re húztam volna lapot, és nekem bejött. Szórakoztat, leköt.
    Viszont azt ajánlanám, hogy hallgasd meg ha van lehetőséged hozzá. Simán el tudom képzelni, hogy audiofileknek már too much lesz.
    Azt a célt teljes mértékben elérte, hogy bármikor, bárhol elő tudom venni, és élvezhető módon tudok zenét hallgatni. Szóval nekem megérte. :)

Új hozzászólás Aktív témák