Új hozzászólás Aktív témák

  • vicze

    félisten

    Nos tegnap sikeresen megtörtént a Tennmark MMCX BT kábel átépítése Sony féle MMCX csatlakozóra, most már tudok végre nyilatkozni a hangjáról érdemben.
    Egységet 22$-ért vettem, a csatlakozók kicsit húzósak voltak 13$-ért +eszközök és befektet munka, ami mondjuk volt 20-30 perc.

    Mindenek előtt valami istentelen jó érzés az XBA-300-at BT kábellel használni, most éreztem először úgy, hogy élvezhető hangja van egy BT fülesnek. Egyszerűen sokkal nagyobb a dinamika, semmi BT-t eddig meg se közelítette, tényleg élvezni lehet. Végre egy AptX BT egység amihez értelmes fülest is tudok csatlakoztatni.
    Összesen eddig 3órát hallgattam, amiben volt egy éjszakai töltés, de a mai 1órányi hallgatás alatt 10%-ot csökkent a BatON szerint, ami ha igaz az valami elképesztő. Majd csak kedden munkában derül ki, hogy tényleg bír-e annyit amennyit sejtek. (valószínűleg nem) Mondjuk hozzátenném, hogy 60-70% hangerőn használtam, de így is nagyon-nagyon hangos volt, max. alatt kettő volt a legtöbb amit bírtam, pedig én általában hangosan (max.) hallgatom.

    A rossz:
    Összehasonlítva HA2-vel bizony erősen kijön a 10x-es árkülönbség (jójó annyi nyilván nem). Mivel egy nagyon kiegyenlített fülest használok egy elég kiegyenlített DAC-on, így elég jól hallható magának a BT egységének a karakterisztikája, ami jelen esetben egy jó erős V karaktert ad a fülesnek. Elég nagy mélytöbletet és már-már sziszegő magasakat eredményez, de összességében annyira nem szörnyű, de egy erősebb V-s fülesnél azért eléggé túl sokba csaphat át. Sajnos a közép tartomány így az énekhangok jóval visszafogottabbak lesznek. Sok részlet eltűnik a magasakból és egy kicsit összemosottabb lesz, nincs meg az a magas szintű tisztaság és szeparáció, mint ami a HA2-vel, kisebb lesz a dinamika is és hiába az AptX kompresszáltabb a hangzás érezhetően, pedig sima 320-as MP3-ról beszélek.

    Codec ide vagy oda az AptX még mimig jócskán kevés a magasabb minőséghez, és a BT egységben lévő DAC/AMP kombó is erősen számít.

    Ezek után egyre inkább **asza a csőröm a Sony LDAC-os BT kábele... Csak az már 200$...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák