Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Sziasztok!

    Sok vásárlói értékelés után úgy döntöttem, hogy ide jövök tanácsért, mert eddig mindig megszívtam azzal, hogy hazai meg külföldi vásárlók véleményére adtam (akkor is ha 10 millióan állították, hogy az adott füles jó). Legutóbb egy Sennheiser MX271-et vettem, mert pont utazás előtt ment tönkre az addig használt darab és SOS kellett valami. Az edigital értékelései szerint tök jó füles az árához (2990 Ft) képest. Én viszont nem így gondolom, nekem nem jött be, erőtlen (nem hangerőben, hanem a hangok megszólaltatásában).

    Egy kis OFF:

    Az a bajom, hogy számítógépre vagy laptopra dugva tényleg nem szól rosszul, de Sansa Clip+, Samsung Galaxy S Advance meg Nexus 7 (1st gen) mellett értékelhetetenül erőtlen minden tartományban. A magasak még elmennek, de a közepes hangok erőtlenek, mélyek meg mintha ott sem volnának. Ha viszont laptopra dugom (Dell Inspiron 15R 5521... nem tudom milyen hangkártya van benne), akkor egészen életre kel.

    Még egyetemi tanulmányaim alatt felszedtem némi hangtechnika ismeretet, de mára ez megkopott, valaki esetleg linkelhetne memória felfrissítő anyagot arról, hogy ez miért van. Az odáig oké, hogy egy jobb hangkártya jobban meghajt egy adott hangszórót, de ennek a fizikája érdekelne, hogy tudjam egy termék adatlap alapján, hogy milyen értékekre kell figyelnem. Ellenállás? Erősítés? Köszi! :)

    Folytatódik a lényeg:

    Szóval az MX271 mehet nyugdíjba, illetve backup fülesnek. Nagyjából 5 ezerig keresek valamit ami ennél jobban szerepel. Nem várok tökéletes hangzást, otthon is megvan a hangrendszerem amivel kellemesen hallgathatok zenét, meg csendes módhoz is van egy Sennheiser HD202. Csak hallani akarom a hangokat (vagy legalább jóval nagyobb részét, mint az MX271 mellett).

    Összehasonlításként: Volt régen egy Samsung P2 lejátszóm és a gyári fülesét szerettem. Valamennyi hangtartomány megszólalt és nem volt erőtlen a mélyekben sem. A max hangerőt nem bírta, ott már torzított, de én az a zenehallgató vagyok, aki nem is igényli egy kis fülestől a nagy hangnyomást. Nem nevezném V karakterisztikának, de nem is volt flat, inkább a kettő között.

    Mit hallgatnék? Elsősorban alter/indie rock, jazz, meg elektronikus zene (ebből semmi mélyláda toszó David Guetta fosomság, inkább Carbonfools, Zagar, Yonderboi, stb). Ha kell megyek feljebb az árban, de csak ha indokolt.

    Nem agyba dugós fülest keresek, mert eddig egyik sem volt kényelmes, vagy túl kicsi a harang és akkor olyan mintha kakálnék a fülemmel mert kicsúszik, vagy túl nagy és akkor meg mintha fajtalankodna velem egy fül-fetisiszta. De mivel sporthoz is használva lenne, ezért nyitott vagyok erre, talán ha találok egy pont jó méretűt, az nehezebben esik ki a fülemből.

    Szerk: Ja és a Samsung Galaxy S Advance telefonommal használnám, mert előfizettem a Spotify-ra és a Sansa Clip+ a barátnőmé lett.

    Köszi a segítséget! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák