Új hozzászólás Aktív témák

  • Cypresss

    senior tag

    válasz fatal` #7409 üzenetére

    Látom nagyon nem értünk egyet. Hadd világítsam meg neked miért is jobb az FSX.

    1. Gépek esetében SOKKAL valósághűbb fizikai modellezés lehetséges. Számos extra (lásd: weather radar, terrain radar, hidraulika rendszer) működése és lemodellezése könnyedén megvalósítható. Ezek egyike sem oldható meg FS9-ben, vagy ha igen akkor buggos, mint állat. Ilyen pl a Reality XP cucca. A DX10 támogatása ugyancsak nem elhagyagolható tényező egy komolyabb scenery tervezése során.

    2. HD és FULL HD textúrák. Textúra kezelés (több, jobb, részletesebb textúrák tervezése lehetséges), autogen cuccok kezelése. Tízszer több, fa és épület, ami egy kanadai, vagy finnországi - de még mondhatnék példákat - scenery esetén nagyon jó ám. Hiszen a fejlesztőnek, sokkal kevesebb a munkája ezen a területen, és az így felszabadult időt, az épületek és egyébb objektumok további finomítására fordíthatja.

    3. Ezerszer finomabb átmenet a különböző időjárási változások között. PL: sűrűsödő köd, szélnyírás, a szél irányának finom és hirtelen változása, stb.

    4. Nem egy nagyon gyenge és szegényes táblázatból számoljuk ki a gép fizikai jellemzőit.

    5. Jobb grafikus motor, self shadowing, üveg tükröződése, stb.

    6. Olyan apróságokról nem beszélve, hogy a föld gömbölyű, és nem 100ezer láb a max magasság. Sokkal finomabb átmenet a napszakok között, ebből a szempontból (is) az FS9 egy vicc.

    7. A jobb motor és a DX10 miatt kevesebb a programozási munka. Tesszeláció. És még sorolhatnám.

    Egyébként pontosan a fentiek miatt szinte biztos, hogy a Kozma-Orosz féle új LHBP-ből már nem lesz FS9-es csak FSX-es változat.

    IFly 737-ese: Weather Radar és VSU van? Nincs.

    Szívesen repülném az iFly gépét, de sajnos semmilyen programot nem találtam hozzá, ami lehetővé tenné, hogy a hardwareim (MCP, FMC, rádiók) amit a CP Flightól vettem együtt működjenek vele. Ilyen problémám viszont nincs a PMDG gépeivel, amit gyakorlatilag az összes nagyobb cég (CP Flight, Engravity, CockpitSonic) maximálisan támogat. Persze klikkelgethetnék a gép pilótafülkéjében, de nekem ez már nagyon kevés.

    Úgy gondolom mások a szempontjaink, de ez nem baj, szerintem ettől szép a világ. :D

    Végezetül néhány kép az "ultrahányadék grafikájú" FSX-ből: [link]

    Görgesd végig az oldalt!

    [ Szerkesztve ]

    A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!

Új hozzászólás Aktív témák