Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz Viszlát #18597 üzenetére

    nézd, én jelenleg az a filmnörd vagyok, akinek semmi ideje nincs ezen hobbijára, viszont ha néha leül, akkor általában a túlzottan is nagyra nőtt backlogról szedegeti a cuccokat (a Nagy Halat emlékeim szerint hat-hét éve vettem meg dvdn és kb egy hete néztem meg). itt a fórumon pedig mindig meg vagyok lepődve, hogy gyakorlatilag bármilyen furcsa filmet dobtam be a köztudatba, mindig volt valaki más is, aki látta vagy akinek tetszett (de legalábbis volt róla véleménye:) ). ami figyelembe véve, hogy anno a geekzet, a horrormirrort és a cinegoret olvasgattam ha valami különlegeset akartam szerintem elég sokat elmond.

    a melyik színész/nő hogy néz ki érdektelen, a kinek mi tetszik meg... nekem is van egy szubjektív és egy objektív skálám. a Conan a barbárt pl nem biztos, hogy nagyon ajánlanám már, de magamnak pont két hete szereztem be BluRayen. apropó, ha már babaarcú színészek szóba kerültek, a filmet meg még senki nem értékelte:

    Lars and the Real Girl (2007)

    A film főhőse, Lars ( Ryan Gosling ), egy kisvárosban lakik, valahol távol a világtól. Bátyjának felesége, ő egyedülálló, az emberek pedig nyaggatják, hogy talán ideje lenne barátnőt beszerezni. Ami egy idő után meg is történik, egy internetről rendelt, anatómiailag korrekt guminő formájában.

    Namost, ez a háttér tökéletes alapja lehetne egy ócska komédiának is, de nem az. Lars mentálisan kicsit meg van roggyanva, a guminőt fejben élő tulajdonságokkal vértezi fel, majd ebből adódóan elkezdi bemutatni a sérülés miatt mozgásképtelen barátnőjét a város lakóinak, amiből eléggé sok humoros szituáció következik. A többieknek a városban persze ez elsőre nem tetszik, viszont egy idő után mindenki beszáll a kollektív pszichózisba: A guminőt a többi nő viszi sétálni és különböző helyekre -ezzel is távolítva Larstól, hiszen nem csak az övé-, majd megjelenik egy élő nő is a színen...

    A témaválasztásból az ember nem gondolná, de gyönyörű film az emberi kapcsolatokról, az emberi csoportok egymásrahatásáról és némi pszichózisról (mert Lars beteg). A karakterek, a szituációk, a színészek, a rendezés a helyén, a guminő pedig pontosan annyi szituációs humorforrást csempész bele a filmbe, hogy fellágyítsa az alapszituációt.

    A filmet anno egy eléggé artközeli filmes csapattal láttam (nagyrészt 50 fölötti svédek, kb felerészt 65+os nyugdíjasok) és rajtuk tesztelve az összes poén ült, méghozzá nagyon is. Ahogy a fiatalabb generációk pár képviselője is remekül szórakozott. 9/10.

    #értékelés

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák