Aktív témák

  • Integra

    titán

    válasz koxx #33672 üzenetére

    szerintem képregény adaptációból a legjobbak a batman begins, the dark knight, és a watchmen. utána van még az x-men, ami még úgy ahogy elment, bár ebből is talán a wolverine ami az eddigi legjobb. igaz, én a first class-t még nemláttam. de szerintem az x-men is már csak a második vonalba jutott. ha most a maskarás szuperhősökről beszélünk:)
    a watchmen-ben számomra az a különleges, hogy semmi vidám nincsen benne, szinte végig noir, véres és nyers. nem szépít a dolgokon. ugyanakkor az oldschool technikát és a látványvilágot nagyon szépen jeleníti meg. ez erősen szubkjektív, hogy tudsz e azonosulni azzal a világgal és a technikával, hogy hitelesnek tartod e a filmben szereplő maskarákat, főleg ha pl a nolan féle batman-hez hasonlítod. mert úgy kőkorszak. mégis, valami módon nagyon más és ettől különleges. és ebben a tekintetben szerintem a nolan féle batman trilógián is túltesz.
    a nolan féle bőregér viszont teljesen új megvilágításba helyezte az egész denevéresdit, ő is el tudta érni azt, amit a legtöbben nem, hogy le tudott szakadni a kommerszről. pedig 200 millából már nagyon kommerszet tudsz gyártani. jó a kép, a hang, a zene, helyenként odatolt poénok, de ez is már inkább nyomasztóbb, feszültebb hangulatú. nálam a dark knight az egyik olyan film, ha pl netezek és nem akarok zenét hallgatni, beteszem, mert kép nélkül is végig élvezhető a háttérben, főleg, hogy szinte végig szól a zenei aláfestés és a jeleneteket is a zene fűzi össze.
    az is igaz, hogy nolan batman-je sokka könnyebben fogyasztható mint a watchmen. elsőre én is ovisnak gondoltam, pont a jelmezek miatt. aztán megnéztem. azóta se csináltak szerintem jobbat.

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Aktív témák