Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Arnold2 #22382 üzenetére

    A nevekkel kapcsolatban: Csak kimásoltam a nevet az imdb-ről (nem nagyon tartom fejben a neveket), megfeledkezve arról, hogy külön név alatt fut a két személyiség.
    Én? Nem tudom, még nem igazán éltem át hasonló horderejű dolgot, de tartom, hogy az öngyilkosság gyávaság, függetlenül attól, ha én is, vagy akár 99999/100000 ember gyávának bizonyulna. Ha nagyon érdekel, én azt tartom magamról, hogy ~20 éves korom óta már nem igazán félek a haláltól, viszont sohasem lennék öngyilkos. (Esetleg sokkal extrémebb szituációkban, ha pl. 3 orvos is megerősíti, hogy rövidesen örökre "zombi" lesz belőlem, vagy tudom, hogy elkerülhetetlen nyilvános lincselés vagy kivégzés vár rám...)
    Bár érdekes szituáció ez, amiben ő volt. És lényegében a korábbi hsz-ben igazat is adtam neki. Amire most válaszolsz, annak oda is írtam az elejére, hogy félreértés, és a másik filmhősre vonatkozott volna. Konkrétan Andrew Laedis esetében nem ezt preferálnám, de el tudom fogadni a saját döntését, vagy akár még egy öngyilkosságot is, hisz nem abban sem lehet biztos, hogy nem bomlik meg akaratán kívül újra a személyisége...
    Sőt, ezzel a filmmel alapvetően nem is volt nekem semmi gondom (ellentétben a Seven pounds-al, amivel itt előnytelen módon egybefogtam a kérdést), úgy látszik inkább téged értettelek félre, mikor pozitívan nyilatkoztál az öncsonkíttatós döntésről. De itt sincs igazi ellentmondás, mert én is elfogadom ezt a döntést is, csak egy hajszállal a másik irányba húzna az én ítéletem...

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák