Aktív témák

  • szelidorzo

    aktív tag

    Tékozló Homár-ról ismét egy fiberes rémtörténet:

    "Az utóbbi idők legdurvább fantomtartozását sikerült megnyernie Ingridnek. 6 éve basztatja a Fibernet egy olyan dekóder miatt, amit soha nem is adtak oda neki. Még a korábbi kábelszolgáltatótól szerezte, ami megszűnt, ő pedig nekik visszavitte az áhított HBO-dekódert. A Fibernet ennek ellenére rendszeres időközönként lekapcsolta a tévéjét a fantomtartozásra hivatkozva. Azóta elköltözött, más szolgáltatója van, úgyhogy most behajtóval próbálják kivasalni belőle a semmit, sőt most már a kezelési költségeket is. Fegyverbe, fegyverbe!

    Egy közel 6 éves ügyem van a Fibernet zrt.-vel. Ötleteteket várnék a megoldáshoz. 2010. októberében egy behajtó cég keresett telefonon, hogy tartozásom van a Fibernet felé. Roppant csodálkoztam, miszerint 2007-óta szerencsére semmilyen kapcsolatom velük .Mikor elköltöztem bent voltam az ügyfélszolgálaton, ahol felmondtam a szerződést stb. A fent mellékelt levelet kaptam a behajtótól. Lényege, hogy nem adtam vissza a Fibernet-nek egy HBO dekódert.

    A behajtó cégnek ezt a levelet küldtem:

    * * *

    Meglepődtem, hogy több, mint 5 év után egy behajtó cég keres, de ismerve a Fibernet-nél uralkodó helyzetet nem lep meg. A történet 5 évre nyúlik vissza. Ha megengedi röviden vázolnám. Sajnos azt a közel 1 kilónyi anyagot, amit leveleztem faxoltam nem tudom átküldeni, de néhányat igen.

    2005.január 1-el jogutód nélkül megszűnt a Radiant Rt…akivel kábeltévé szerződésem volt. Ennek ellenére a februári díjat, még leemelték a számlámról. Pár héttel később kaptam egy levelet a Fibernet zrt-től,hogy mostantól ők szolgáltatnak a kerületben,amennyiben szeretnék szerződést kötni menjek fel az ügyfélszolgálatra. Felmentem,ahol KÖTELEZNI akartak,hogy HBO-ra is fizessek elő, mert a Radiantnál volt ilyen előfizetésem. Mint kiderült minden adatommal rendelkeztek,ami ugye ellentétes az adatvédelmi törvénnyel. Nem voltam hajlandó ilyen szerződést kötni velük. (levelet mellékelek)

    Idő közben felvettem a kapcsolatot a Radiant pénzügyi vezetőjével (Borsosné), akivel hosszas egyeztetés után (kb.4 hónap) abban állapodtam meg,hogy ha tévesen leemelt februári összeget visszautalják, számomra én postán visszaküldöm nekik a dekódert.(ez meg is történt tértivevény másolatát küldöm)

    Idő közben a Fibernet küldött számomra egy 20 000 Ft-ról szóló HBO elmaradásról szóló számlát.(mellékelem) Számtalan alkalommal írtam, faxoltam, voltam bent az ügyfélszolgálaton, de soha senki érdemben nem állt velem szóba,csak azt hajtogatták, hogy adjam vissza a dekódert vagy fizessek.

    Egy olyan dekódert kérnek rajtam számon, amit
    1.nem vettem át soha a Fibernettől
    2. egy olyan cégtől kaptam, akinek nem jogutódja a Fibernet
    3. vissza adtam a JOGOS tulajdonosnak (Radiant) ennek ellenére a Fibernet nem hajlandó ezt tudomásul venni.

    2005 júliusában úgy gondoltam,hogy végre pontot tettünk az ügy végére. Onnantól nem szerepelt a számlámon a kérdéses 20 000 Ft-os díjhátralék. Abban bíztam, hogy a 2 cég egymás közt elintézte.(számlamásolatot mellékelek)

    Sajnos tévedtem. Időről-időre újra előjött a probléma. 2005-ben és 2006-ban a Fibernet jogtalanul többször lekapcsolt a hálózatról-annak ellenére, hogy a havidíjat pontosan fizettem, így akartak nyomást gyakorolni rám. Többször kaptam felmondó levelet –a teljesség igénye nélkül egyet mellékelek. Én minden alkalommal levelet írtam, számlamásolatot küldtem és megírtam az egész történetet…….minden alkalommal INGYEN visszakapcsolták a tv-met.

    Több, mint 5 év telt el az ügy kezdete óta. 3 éve már semmilyen viszonyban nem vagyok szerencsére a Fibernet zrt-vel. Mikor elköltöztem-bíztam benne, hogy utoljára-bent voltam az ügyfélszolgálaton és felmondtam a szerződést. Ott megnézték a számlaegyenlegemet, azt mondták, hogy minden rendben, de sajnos a kérésemnek hogy adjanak egy 0-s igazolást nem tettek eleget. Az ügyintéző-Jakab Melinda-azt mondta, hogy TILOS kiadniuk ilyen igazolást.

    Ennyi a történet. Kérem mondja meg, hogy mit tehetnék még az ügyben? Úgy gondolom, hogy én mindent megtettem.

    * * *

    Ma megkaptam a választ a behajtó cégtől:

    A Fibernet nem tartja elegendő bizonyítéknak a tértivevény másolatát, így már az eljárási költséget is rám akarják verni. Felhívtam a céget, ahol azt mondták sajnos nem tehetnek az ügyben semmit tovább. Várom a kommentezők véleményét mit tehetnék még. Ha érdemesnek tartod leadásra nyugodtan tedd meg."

    Végül is nekem egy ideig a saját tulajdonomat képező set top box után szerettek volna bérleti díjat szedni. Ritka nagy kupleráj cég ez

    kérdezni nem szégyen, nem tanulni inkább www.nokia6230.uw.hu

Aktív témák