Új hozzászólás Aktív témák

  • SpaceJam

    aktív tag

    válasz duvi #45003 üzenetére

    Sebaj, most már tudom akkor, hogy nem hajítja ki az accountomat, csak várni kell 1 órát.

    Mondjuk eléggé lelombozó ez a játék... Főleg az EVE Online után, amiben hónapokat töltöttem el. Csak ott főleg a harcrendszer nem tetszett, mert az semmi másról nem szól, mint a megfelelő időzítésekről, orbit sebességekről stb., magyarán a játékmechanikai tudásról. Ott semmi mást nem nézel, csak a számokat, ügyességre kb. semmi szükséged, sőt, még a grafikai megjelenítés is szükségtelen. Hamar csatlakoztam a Goon.os magyar csapathoz, és milliárdokat csempésztem ide-oda, bőven már az első hónapban összeraktam magamnak a játék előfizetés összegét, utána meg a sokszorosát. Csak túlságosan nagy feszültséggel járt, és túl sok időmet elvette a több account egyidejű koordinációja, ezért inkább abbahagytam.

    Ahhoz képest itt, az Elite Dangerous-ban nincs semmi tartalom, csak ugyanolyan küldetések sorozata. Pár egyedi landing site-ot leszámítva a végtelen és unalmas grindolás... A miért is? Egyszerűen nem látom az egész értelmét. Nincsenek érdekes loot-ok, az AI irányította market teljesen érdektelen, alig van pár használható fegyvertípus, nincs mit építeni, fejleszteni. Stratégiai részek sincsenek, ez az "influence" dolog is csak azért került bele a játékba, hogy elmondhassák, hogy "komplex politikai szimulációt" futtatnak, miközben semmiről nem szól az egész. Egyszerűen üresnek hat a játék.

    Úgy ugrottam bele egy barátommal, hogy jó alternatíva lesz, hisz az EVE-vel ellentétben itt az ügyességeden is múlnak a harcok, nem csak a puszta kalkulációkon, ami jó pont. De nem érzem a co-op lényegét igazán, hiába ül be mellém, kénytelen vagyok a gyenge sebzésű turreteket használni. Vagy beültetem egy fighterbe, majd ugyanazokat a mobokat lőjük, ami fél óra után már unalmas. Nincs semmi rewarding benne (pláne úgy, hogy már az első pár óra alatt összeraktam 100 millió kreditet). Az, hogy utána nem tud visszaülni a saját hajójába, mert meg kell szakítani a session-t, egymás közti kereskedés és csere-bere meg nuku, az meg nevetséges.

    Szóval... gondoltam, leírom, hátha tud valaki megfelelő játékalternatívát javasolni, mert azt, ami az Elite-ben van, már most kimaxoltam. Megvan egy felszerelt Anaconda, és nem igazán érzem, hogy hű, most aztán valamit elértem. Ugyanaz a harc, ugyanazok a mobok, ugyanazok az unalmas küldetések, a PvP-t meg leszarom. 1500 forintot megért a játék, de ezen nem hiszem, hogy az új kiegészítő a szánalmasan bugyuta FPS küldetéseivel sokat segítene. A bolygók felszíne rohadt jól néz ki a videókon, de a mögötte meghúzódó játékmechanika mintha le lenne maradva vagy 20 évvel. Kár érte.

    [ Szerkesztve ]

    neszetools.hu ● pc360.hu

Új hozzászólás Aktív témák