Új hozzászólás Aktív témák

  • Mister_X

    nagyúr

    Üdv, pilóták!

    Végre módomban áll játszani a játékkal (Xbox One), nem tudtam mibe vágom bele a fejszém. Anno az eredeti Elite-et "rengeteget" (20-30 óra) nyúztam (Spectrum ZX emulátor, abban az időben nagyon rá voltam kattanva az ilyen nagyon retro kategóriára), de a Dangerous-nak nem fordítottam eddig figyelmet. Tudtam, hogy van, lenyűgöző számokkal rendelkezik, nagyon hardcore és nagyon impresszív. A sci-fi midnig is a szívem csücske volt, EVE Online-nal is játszok - ott mondjuk a World War Bee miatt szüneteltettem a dolgokat - várom a NMS-t (PS4-re), de a helyi Horizons bemutató miatt beugrott, hogy jé, van ilyen is.

    Mikor a kezdőállomáson ellenőriztette velem a hajó moduljait, már akkor éreztem, hogy egy új dimenzió kapujában állok. Nagynehezen kiveremedtem magam, majd tíz percembe telt, mire kiszabadultam a bolygó gravitációs teréből, mert nem jöttem rá, hogy miért nem tudom az FSD-t aktiválni. Megnyitottam a galaxistérképet és egy laza "húbazdmeg" elhagyta a szám. Tényleg nagy a Tejútrendszer. Még nem hagytam el a kezdőrendszert, ismerkedek a dolgokkal: már azt is élvezem, hogy a gázóriások gyűrűi fölött siklok el vagy évezem a holdjaik mögüli látképet. Leszáltam egy kőzetholdra, éppen nem törtem össze a hajóm, még a rendszerközi utazás is kihívásokkal teli. Egy árnyékos kráterben kiszálltam és szóbeli vállveregétéssel jutalmaztam magam, amiért pályára állítottam a hajómat. Gyorsan megnéztem, hogy milyen is ez a szárazföldi móka a holdjáróval, Navi-chan (a szexi női hang, aki bemondja a pilótámnak a tényállásokat) közölte, hogy itt eléggé alacsony a gravitáció - megbotlottam minden második kőben, de a poén kedvéért teljes sebességgel felkapaszkodtam a kráter peremén, mert yolo. Miután repültem egyet és bukfenceztem kettőt, úgy döntöttem, hogy inkább visszaszállok a hajómba a sebeimet nyalogatni.

    A közelben volt egy állomás, mosolyogva konstalláltam, hogy ugyan olyan lesarkazott kockák, mint az eredetiben. Pár perc eltelt, mire megtaláltam, hogyan lehet dokkolási engedélyt kérni, majd még ugyan annyi időbe, amíg a bejártot is. Igen, még mindig forog, hogy rohadjon meg. Sűrű imádkozások közepette bepréseltem magam, hátradőlnék, erre koppan az állam, hogy baszki, itt már a platformig is el kell navigálni. Még szerencse, hogy holdakon gyakoroltam előtte, így max öt percig tartott, mire biztonságosan letettem a hajót. Feltöltöttem az üzemanyag készletem, beszéltem egy kevésbé szimpatikus elvtársasszonnyal, aki megkért, hogy a közös jó érdekében likvidáljak két hajót az ellenséges frakcióból. Miért is ne, legalább megnézem, hogy miként megy az űrharc ideát. Aztán jött a puding próbája, el kellett hagyni az állomást. Érdekes egy művelet volt, csak egy órával később jöttem rá, hogy függőlegesen is tudom vezérelni a hajót, nem csak döntögetni lehet. De csak nem sikerült, meg még az állomáson belül egy koccanás után (?) elkezdett visítani a hajó, hogy kezd túlmelegedni. Hát ez biza nem jó, észrevettem, hogy kint felejtettem a leszálló lábakat, visszavontam, de csak melegedtem tovább. Ez persze addig ment, amíg fel nem robbant a hajóm... Mi volt ez amúgy?

    Az ellen frakcióra azt modnta, hogy conflict zone-okban (?) keressem. De ott mind Alliance hajók voltak... de csak azok, milyen konfliktus... A harmadik zóna után úgy voltam vele, hogy inkáb leparkolom a hajót egy felszíni állomáson. Már azt is megtanultam, hogy az FSD vészleállításával való megállás nem feltétlen tartozik az ajánlott metódusok közé, folyton elvétettem a célt, de rájöttem, hogyha a célt kijelölöm és a kék tartományban tartom a mizét, akkor a hajó magától fog lassulni és majd szépen leállíthatom a FSD-t. Mikor a bolygóra le akartam szállni, akkor beadott a HUD egy azonosítatlan jelforrást az utamba, gondoltam megnézem, mi az, hátha valami drágán elpasszolható atomtöltet, ami űrszemétként végezte. Először csalódott voltam, hogy már megint csak Alliance hajók, de volt egy lila is (akit meg kell ölnöm), egyből ördögi mosoly ült az arcomra, élesítettem a fegyvereket, majd sunyi módon megközelítettem 1km-re és elkezdtem lőni. Az NPC meglepődhetett, mert elkezdett kacsázni, a fegyveremből meg kiment a szufla, amikor Navi-chan közölte, hogy levált az ellenség pajzsa. Mivel a CQC még nem megy, ügyetlenül kergettem a hajót és valamiért sikeresen megfordult és elkezdett lőni ő is. Persze én húztam a rövidebbet, FSD nem akart feltölteni, amikor már égett alattam a talaj.

    De el kell ismernem, hogy ez egy nagyon király játék és még egyelőre a legnagyobb sandbox, vérbeli sci-fi hardcore köntösben, ami simogatja a lelkem.

    "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

Új hozzászólás Aktív témák