Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Bulitt #3768 üzenetére

    Biztos, hogy DX11-ben megy nálad? Irreálisan gyors az a 80-90FPS a DX11 Ultra módhoz... :F
    Itt ugyan 6870 van az 570 mellett, ami valamivel gyorsabb, mint nálam a tuningolatlan 5850, és íme mire elég: [link] Nálam is hasonló értékek jöttek ki, és nemcsak benchben, hanem játék közben is. És a tesztkonfig se nagyon lehetett szűk keresztmetszet....

    (#3769) -Solt-: Amit leírsz, az nem létezik. Ha a monitorod 60 képet jelenít meg másodpercenként, akkor ezzel szinkronban nem lehet 45 képet egyenletesen eloszlatni. Csak úgy, ha bizonyos képet kétszer mutatsz, bizonyos képet meg csak egyszer. Mondjuk ha minden második képkocka elkészül a 60hz-hez szükséges szűk 17ms alatt, akkor úgy fog kinézni a játék hogy 17ms-ig látsz egy képet, utánavaló képet 17*2 azaz 34ms-ig, majd megint 17ms-ig és így tovább, és az átlag FPS 45 lesz (mert az ugye egy másodperc átlaga, frame per secundum, kiátlagolódik az egyenetlenség), amit neked mutatni fog, amivel méred. Ellenben a látvány egyenetlen, akadozó, az élmény pedig szar lesz. Nekem se tetszik a nem Vsync-es szétcsúszás, de még mindig kevésbé zavar (igazából már egyáltalán nem, fel se tűnik játék közben, megszoktam), mint az egyenetlen sebesség, és az emiatti kb. játszhatatlanság. (Játszhatatlanság oka agyvérzés, amit attól kapok, hogy nem tudom úgy olyan pontosan vezetni a verdát, mint ahogy megszoktam V-sync OFF-on).
    Pontosan olyan ez, mint a telecine judder, aminek elkerülése érdekében a fórumon oly sokan használják a monitorukhoz a 72Hz-es drivert 24P-s filmekhez. Csak hogy lásd, mi történik, ha 5 képkockából 2-2-t kétszer raksz ki, az ötödiket meg csak egyszer: [link] ;) Erős a gyanúm, hogy erre a jelenségre gondoltál a videóiddal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák