2013. május 26., vasárnap

(#1701) zeorsdfd

zeorsdfd
(senior tag)
LOGOUT blog

Miért van az, hogy a Realtemp mindig 40 fokosnak mutatja a procim (e8400, p35-ds4), pedig a biosban kevesebb is van, illetve most cseréltem hűtőt jobbra és az idle (40C)semmit se változott (a realtemp szerint)

(#1702) _Zsolt_

_Zsolt_
(kvázi-tag)

Sziasztok.

Miért a magok az alacsonyabb hőmérsékletűek?
Ez valami bug :F

(#1703) zolynet válasza _Zsolt_ (#1702) üzenetére

zolynet
(PH! addikt)

real temp/core temp mit mutat?
ingyenes szoftverek, nézz rá ;)
jó a háttérképed, rossz ember nem lehetsz :)

#1698: kellemes temp-ek

[ Szerkesztve ]

xXx ||| Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=zolynet&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#1704) _Zsolt_ válasza zolynet (#1703) üzenetére

_Zsolt_
(kvázi-tag)

Leszedtem a core tempet (a realtemp úgy néz ki csak intelhez jó...) és az pont az everest mag hőmérsékletét mutatja. Ezek szerint az a reális hőmérséklet? (nincs tuning és egy mugen2 van a procin, valamint 19 fok van a szobámban)
Honda mindenek felett :R

(#1705) Gyufaaa válasza _Zsolt_ (#1704) üzenetére

Gyufaaa
(PH! kedvence)

Teljesen jó az a hőfok. A Core Temp is a magok hőfokát méri, jól látod. Az a hihető. A másikat a deszkád méri. De nem mér sokat, tehát nincs azzal sem gond, de tuningnál a magok a mérvadóak.

zeorsdfd: próbáld meg a core temp-et. Hátha az jobbat mutat. :U

[ Szerkesztve ]

ELADÓ !!! Intel XEON L5638 (1366) OEM vadonat új !!!! Battlefield 3: Gyufaaa -----> Eladó cuccok: http://href.hu/x/j9w1

(#1706) _Zsolt_ válasza Gyufaaa (#1705) üzenetére

_Zsolt_
(kvázi-tag)

Rendben, akkor a maghőmérsékleteket fogom figyelembe venni…
Köszi. :)

(#1707) Gyufaaa válasza _Zsolt_ (#1706) üzenetére

Gyufaaa
(PH! kedvence)

;)

ELADÓ !!! Intel XEON L5638 (1366) OEM vadonat új !!!! Battlefield 3: Gyufaaa -----> Eladó cuccok: http://href.hu/x/j9w1

(#1708) ferrari1

ferrari1
(senior tag)

Segítségeteket kérném!

Normális-e az, hogy a képen bekarikázott érték 78-83 fok között van? Most csak azért ennyi, mert a bordát egy kis ventillátorral hűtöm.

(#1709) bobalazs

bobalazs
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem meg tegnap este óta, 20%os OC után elkezdett vinnyogni az ABIT EQ hogy 129 °C os a proci. Na de akkor hogy maradna a 2 mag 35 fokon? :DDD

www.jatekleiras.hu

(#1710) rvn_10 válasza zakroland (#1698) üzenetére

rvn_10
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

IBT-vel hajtsd meg jobban melegszik...sztem jobb lesz az EKL-el.

Gigabyte Z68AP-D3 -Intel I5 2500K @ 3,6Ghz - 1,14V - Alpenfhön Triglav - 2x4 Gb Corsair Vengance Blue 1600 - Sapphire 6870 1Gb DDR5 - Samsung470 64Gb SSD - Gigabyte Superb 460

(#1711) zsoleszdeb

zsoleszdeb
(kvázi-tag)

hali!
szereztem egy ekl hűtőcsodát(chooky-féle) és nagyon jó
a d820-am 35-40 fokon tartja 1.100-as fordulaton
és ami nem egy utolsó szempont: halk is nagyon:DD
szerintem megéri az árát!!
mindenkinek csak ajánlani tudom!!:DD

aláírás? így virtuálisan?:O

(#1712) gaboralex

gaboralex
(újonc)

Hali! Légyszives segítsetek már az everest azt mutatja, hogy a CPU: 127 Cfok, a négy mag külön külön nem meleg és az alaplapi oc tuner sem mutatja a cpu hőfokát ennyinek... ez hogy lehet?

[ Szerkesztve ]

(#1713) bobalazs válasza gaboralex (#1712) üzenetére

bobalazs
(senior tag)
LOGOUT blog

Privátodra itt válaszolok.
Nekem megjavult a program sima újrainditással.
Nem jöttem rá amúgy az okára. OC tunered szerint jó a cpu,csak 27, ugyhogy én nem aggodnék.

www.jatekleiras.hu

(#1714) phenomena

phenomena
(újonc)

Üdv.

Szóval a problémám a következő.
15-20percenként olyan szinten belassul a gép hogy szinte kezelhetetlen.
Játéknál,filmnézésnél ugyszintén,folyamatos akadás stb stb.

Konfigom a következő:
AMD Athlon 64 x2 dual core 5200+ 2.70ghz
2gb ram
nvidia 9500gt 512mb
codegen 350w hűtő

Alaplap 50-55fok között szokott lenni a GPU 60-65 Aux is 60 körül..ezek az értékek mennyire ideálisak?:S
Próbálkoztam már vírusírtással,töredettségmentesítés stb stb.
Ha ujratelepíteném a windows-t megoldaná a problémát vagy itt másfajta gond van?

Segítségeteket előre is köszönöm:)

(#1715) gaboralex válasza phenomena (#1714) üzenetére

gaboralex
(újonc)

hali!
Szerintem gyúrd le a windowst és telepítsd újra, mert vagy vírusos a géped vagy egy drivered nem megfelelő.Én a helyedben feltelepítenék először egy windowst -játszani stb. és utána mellé egy ubuntu 9.10-et és az ubu :C ntu alól bonyolítanám az internetezésem javát....letöltést stb.

(#1716) Gyufaaa válasza phenomena (#1714) üzenetére

Gyufaaa
(PH! kedvence)

Újra telepítés biztos megoldja, de lehet csak valami progid van fennt ami zabálja a háttérben a memóriát. Nem szoktad nézni mikor belassul az eszközkezelőben mennyi memóriád fogy?

(#1717) darál0w

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

hali.

nem kaptam még értelmes választ egy kérdésemre, de persze nem itt tettem fel :DDD

naszoval elég régen volt AMDm, most megint vettem és a hőfokok érdekesek...

Athlon II 620as. IDLE és LOAD(magok 30-40°C kupak 40-50°C) állapotban is a kupak hőfok jo 10°Cal magasabb a maghőnél. everest szerint. HW monitor szintén ugyan ezt mutatja, coretemp pedig csak maghőt mutat, de az megegyezik a másik 2 programban mértekkel.

ez mennyire normális dolog? intelnél ez pont fordítva működött és ha emlékeim nem csalnak a régi AMDmel is.

és mivel a proci Deneb magos, ha aktiválom az L3at, a maghőt nem méri semmi. mennyire támaszkodhatok a kupakhőre?(ami mellesleg nemváltozik a +cache bekapcsolásakor :) )

A barátok olyanok, mint csillagok az égen...sok van belőlük, de kevés ad a söréből...

(#1718) Gyufaaa válasza darál0w (#1717) üzenetére

Gyufaaa
(PH! kedvence)

AMD-nél a maghő a mérvadó! A core temp-nek hihetsz. Mihelyst aktiválsz egy letiltott "funkciót" a mérés szoftveresen kilőve. Kupakhőnek szerintem ne higgy. A deszkák sokszor sz@rságot mutatnak. Ilyen esetben dobj be egy külső hőmérőt. Az tutira megmutatja hány fokos. :U ( rosszalkodunk-rosszalkodunk? :DDD Átállunk egy kicsit a "jó" oldalra? ;] :DDD )

(#1719) darál0w válasza Gyufaaa (#1718) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

coretemp, everest ugyan azt mutatja, maghő pedig egyenes arányosan nő a kupakhővel. teszteltem L3 nélkül is így kupakhőből be tudom lőni az L3as maghőt. akkor minden okés. nincspara :D

(ha még emlékszel anno én adtam el a haverodnak egy AMD rendszert :D...azota nemvolt. gondoltam megnézem mit tud. :) várok még 1 jo Thubant aztán kiderül meddig marad. de egyértelmű, h visszaállok intelre ;] egyelőre így állok :DDD )

A barátok olyanok, mint csillagok az égen...sok van belőlük, de kevés ad a söréből...

(#1720) Gyufaaa válasza darál0w (#1719) üzenetére

Gyufaaa
(PH! kedvence)

:D Persze, hogy emlékszem. :) Azért jó egy kicsit nosztalgiázni nem? :DDD Akkoriban beszélgettünk is az FPS-ről, hogy c2d-vel mennyit javult neked. Azóta azért az AMD-s front is behozta lemaradását. :K Ha jól emlékszem valamelyik 5x-es szériád volt Athlonból.

[ Szerkesztve ]

(#1721) darál0w válasza Gyufaaa (#1720) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

FPS...ha az L3om nincs bekapcsolva nem ad többet, sőt kevesebbet , mint a Q8200m :)

(5000+om volt talán :) )

FSBvel meg ugy állok, hogy ez a szutyok nem akar többet menni 283nál...másnál ilyen lapban(rev2es az is és több db is) ugyan ilyen procival megy 300fölött..annyi, h az nem deneb...de egy másik deneb magos 620as , szintén ugyan ilyen lapban megakad 285ön ha be vaa nemn lőve L3 h...szoval van itt keverés...

[ Szerkesztve ]

(#1722) Gyufaaa válasza darál0w (#1721) üzenetére

Gyufaaa
(PH! kedvence)

:D Ettől érdekes a dolog. :)

(#1723) darál0w válasza Gyufaaa (#1722) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

érdekes, és számomra érthetetlen. mármint az FSB azaz RC beli különbség...

az FPS dolog meg érthető...némely jááték jobban szereti, ha bővelkedik a proci cache méretben. L3 nélkül pedig fele akkora a cache a 620asban, mint a Q8200ben. de ennyi...amugy egy szinten vannak...

(#1724) Gyufaaa válasza darál0w (#1723) üzenetére

Gyufaaa
(PH! kedvence)

Valóban így van. Csak AMD-nél a cash azért sem annyira magas, mert a memória vezérlő a prociban van nem a deszkában. Ezért is lehet a teljesítményük egyforma. Persze ez már a core i-re nem vonatkozik.
Egy Core I7-es konfigon már nagyon rágódom... :U

[ Szerkesztve ]

(#1725) darál0w válasza Gyufaaa (#1724) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

igen. vszínű nekem is az lesz, csak előbb ki szeretnék probálni egy Thubant is :D

aztán meg vagy bloomfield vagy gulftown...más szoba se jöhet ;]

(#1726) aldebaran

aldebaran
(senior tag)

Egy kis olvasnivaló annak, akit érdekel:

A cikk

Melyik hőmérsékletnek higgyünk?
Bizonyára már sok olvasónak feltűnt az a tény, hogy ahány cpu hőmérséklet monitorozó program létezik, annyiféle hőmérsékletet mutatnak Core 2 Duo és Core Quad processzorok esetén. Ez érdekes probléma, hiszen a hőmérsékleti adatot a processzorban lévő szenzor közli. Hogyan lehetséges mégis, hogy különböznek ezek az értékek? Ehhez meg kell ismerkednünk néhány fogalommal.

Tj.max
Ez az érték az a hőmérséklet, melyet elérve a processzor hővédelme automatikusan bekapcsol, elkerülvén a túlmelegedést. Ezt nem lehet kiolvasni a proceszorból, ezért minden program saját maga tárolja ezeket az értékeket, a különböző Core processzorokra. Egy gond van csak ezzel, miszerint az Intel csak a közelmúltban volt hajlandó közölni egyes szériák (E7000, E8000 és egyes EE kiadások) Tj.max értékét, a többi Core processzoré pedig továbbra is homályban maradt (kivételt képeznek a mobil változatok).

Miért fontos a Tj.max?
Tény, hogy a processzorokban levő szenzor közöl egy hőmérsékletet, de nem valós hőmérsékletet. Ez a közölt érték valójában a processzormagok hőmérsékletének Tj.max-tól való eltérését mutatja. Vagyis tegyük fel, hogy a Tj.max 100 °C, a közölt adat 68 °C, akkor a processzor hőmérséklete 32 °C. És itt már meg is találtuk a választ a problémára, miszerint csak néhány modellnél tudjuk, hogy mennyi a Tj.max valójában, e nélkül pedig nem tudjuk meghatározni a pontos hőmérsékletet.

szerk: az EVEREST-ben a Tjmax-ot az alaplap/cpuid-ben találod.

[ Szerkesztve ]

____________________________________________________________________________________ Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél." _..... aldebaran ....._

(#1727) Dark KillerX

Dark KillerX
(őstag)

25 fokos szobában V60-al hűtve jók ezek a hőmérsékletek? [link]

Két szót ismerek Mindig és Soha Fradista Mindig Újpesti Soha !!!!!!!!!!!!! Hajrá Zöld Sasok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(#1728) silverlightx válasza Dark KillerX (#1727) üzenetére

silverlightx
(kvázi-tag)

szerintem windows alatt kicsit sok!!:S én szerintem!!

(#1729) darál0w válasza silverlightx (#1728) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

főleg, h primeal tesztel közben... :o :U

jok a hőmérsékletek ;)

(#1730) KukkSteve

KukkSteve
(fanatikus tag)

Nekem is az lenne a kérdésem, hogy ezek a CPU hőmérsékletek mennyire hihetőek? És hogy melyiknek higgyek?

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=KukkSteve

(#1731) darál0w válasza KukkSteve (#1730) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

hali.

hacsak nem jegesvízzel hűtessz, akkor nem hihető.

tegyél fel egy ujabb everestet vagy nézd meg coretemppel.

ez az everest nem mai darab.

(#1732) KukkSteve válasza darál0w (#1731) üzenetére

KukkSteve
(fanatikus tag)

Neeem nem jegesvízzel hűtök :)okés, köszi a tanácsot :) mindjárt beszerzem a progikat :DDD :R

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=KukkSteve

(#1733) darál0w válasza KukkSteve (#1732) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

gondoltam :)

hajrá ;)

(#1734) naksys

naksys
(fanatikus tag)

Mivel tudnék játék közben log filet menteni a cpu hőmérsékletekről? Tehát loggolni?

(#1735) darál0w válasza naksys (#1734) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

everest system stability test.

mondjuk ez nem log file lesz...de meg tudod nézni, mikor mekkora volt a hő..

[ Szerkesztve ]

(#1736) elfelejtette

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
Létezik, hogy hibás havernál a PhenomII X2 550BE proci szenzora? 2 maggal üresjáratban is 80 fokot ír az Evesest a CPU-ra, a magokra meg 25-öt.
A gép:
Gigabyte 770TA-UD3, Scythe Grand Kama Cross, CM Elite331 ház, elöl-hátul 12cm-es ventik 1300rpm-en.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Vodafone 845 (Huawei U8120) Android 4.0.4

(#1737) darál0w válasza elfelejtette (#1736) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

sztm eleve hibás mind1ik....a CPUnak hűvösebbnek kellene lennie, mint a magoknak..és amit eddig láttam athlon illetve phenomokat, rendszerint mind 10-12 van hogy több °Cal többet mutatott a CPUra...

(#1738) elfelejtette válasza darál0w (#1737) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Addig oké, de így bekapcsolt 4 magnál nem tudunk következtetni a höfokra...

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Vodafone 845 (Huawei U8120) Android 4.0.4

(#1739) darál0w válasza elfelejtette (#1738) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

nálam ugyan annyi marad bekapcsolt L3al a CPU hő, mint L3 nélkül.

vszínű nálatok is ez lesz a helyzet.

nem nagyon melegednek jobban :N

vagy marad a hőmérőzés. :))

[ Szerkesztve ]

(#1740) elfelejtette válasza darál0w (#1739) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Csak a srácnál 80 fokot ír a CPU-ra akár 2 maggal használja, akár 4 maggal, terhelve is, idle is...
Ezért írtam, hogy még nagyjából ha reális értéket írna, akkor bekapcsolt magoknál következtetni tudnánk a magok hömérsékletére... :(

(#1741) darál0w válasza elfelejtette (#1740) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

de ezt mondom...ha bekapcsoljátok a +2 magot. nagyvaloszínűséggel nem fognak változni a hőmérsékletek az alapállapothoz képest. legalábbis nekem ez a tapasztalatom. 3 procival néztem eddig. :)

bár mondjuk a +2 mag hőmérsékletét azt valoban nem fogod tudni...még megközelítőleg se....probáltatok másik BIOSt?

esetleg everest helyett HWmonitor?

vagy hőmérőzés :U

(#1742) megint én

megint én
(őstag)

Szevasztok, In Game, azaz játék közben, nincs valamilyen progi ami írná a hűhokot????

(#1743) darál0w válasza megint én (#1742) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

nemnagyon.

bár ha 2 monitort használsz vagy netán egy G15ös billet, akkor ott lehet szépen monitorozni :)

mellesleg everest stability test is monitorozik a háttérben...vagy coretemp. miután vége a játéknak szépen meg tudod nézni a max hőt.

(#1744) elfelejtette válasza darál0w (#1741) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

F2 bios van a lapon, F3-at majd valamikor feldobjuk.
Lézeres hömérövel próbálkoztam 2 magnál (már amennyire odafértem a 8800GTS mellett), akkor a hütö talpán mért höfok és az Everest által a magokra mért höfokok között <5fok volt a differencia.

(#1745) darál0w válasza elfelejtette (#1744) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

toljátok fel...hátha :)
de ha már ilyen pöpec kis műszer van kéznél, akkor nem okozhat gondot a 4 maggal történő tesztelés sem :)

everestet meg le kell sz*rni. mutathat az amit akar...

(#1746) ittakary válasza megint én (#1742) üzenetére

ittakary
(PH! addikt)
LOGOUT blog

dehogynem van
RivaTuner? ILYET meg ILYET meg ILYET irattam vele ki régen...

BTW szinte ilyesztő milyen meleg volt előző hűtőmmel a CPU... úgy használtam fél évig, hogy nem volt rárögzítve teljesen :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

DELL U2713H - 27" / 2560x1440p / 3 év garancia - 126k - az Aprón legolcsóbban! http://goo.gl/EaV3W

(#1747) darál0w válasza ittakary (#1746) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

nahát....a rivatunernek erre a képességére nem is figyeltem :)

nvidia karikat ezzel a progival huztam, de itt ki is merült a kihasználása. :B

(#1748) megint én válasza ittakary (#1746) üzenetére

megint én
(őstag)

THX!!! :R :R

Amúgy nem erre gondoltam, de ez is megtenné, csak éppen nem megy... Azt írja hogy install aborted! :S

[ Szerkesztve ]

(#1749) elfelejtette válasza darál0w (#1747) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

A Rivatunert proci höfok figyelésre én sem használtam, mivel mindig tudtam, mennyire melegszik. Inkább azt néztem vele, hogy egy program/játék hány Megabyte videómemóriát/rendszermemóriát/lapozófile-t használ.

(#1750) ittakary válasza elfelejtette (#1749) üzenetére

ittakary
(PH! addikt)
LOGOUT blog

valamiért nekem a 3870-en a VRAM-ot nem akarja megfigyelni... nem tudom mi lehet a para

DELL U2713H - 27" / 2560x1440p / 3 év garancia - 126k - az Aprón legolcsóbban! http://goo.gl/EaV3W

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.