2013. június 19., szerda

(#1751) darál0w válasza elfelejtette (#1749) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

én meg nem is gondolkodtam ilyenekben, mivel a G15 LCDje nekem mindent megmutat game közben amit akarok :)

persze a megfelelő programokkal.

A barátok olyanok, mint csillagok az égen...sok van belőlük, de kevés ad a söréből...

(#1752) elfelejtette válasza darál0w (#1751) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

A srácnak Logitech MX5500 van, de nem tudom, hogy az tud-e ilyen ficsöröket...

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Vodafone 845 (Huawei U8120) Android 4.0.4

(#1753) darál0w válasza elfelejtette (#1752) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

meg kell nézni.

everestben csak ki kell pipálni a bill lcd támogatását és berakni a táblázatba a megjelenítendő adatokat.

A barátok olyanok, mint csillagok az égen...sok van belőlük, de kevés ad a söréből...

(#1754) Symbi

Symbi
(kvázi-tag)

Mélyen tisztelt Fórumozok!

Új konfigurációt újítok be és ehhez az intel i7 930 as prociját válaszozottam. Arról szeretnélek megkérdezni beneteket hogy a hűtését a procinak a gyári cooler meg tudja e oldani békésen nagy teljesítmény kihasználása mellett is? Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm.

Symbi

(#1755) darál0w válasza Symbi (#1754) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

hali.

ha arra gondolsz, h tuningolni akarsz, akkor a válasz : nem.

(#1756) Symbi válasza darál0w (#1755) üzenetére

Symbi
(kvázi-tag)

Nem, tisztelt darál0w, nem gondoltam tuningra. Csak az a problémám hogy sehol nem találok erre a típusra utánagyártott "szuper hűtőt".

[ Szerkesztve ]

(#1757) darál0w válasza Symbi (#1756) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

ha alapon használod, akkor természetesen elég rá a gyári hűtő, hisz a gyártó mindenre gondolt, csak a tuningra nem. így ha a tuning nem játszik nálad, akkor elég mindenre :)

van 1000+1 cooler mellesleg erre a típusra. itt ha rákérdezel, meg is mondják neked melyik a legjobb ár/teljesítmény arányban ;)

(#1758) Devid_81 válasza Symbi (#1756) üzenetére

Devid_81
(PH! addikt)

Először senki nem gondol a tuningra, de amikor rájön, hogy alapfeszen 3600-4000 között is képes menni akkor rögtön más lesz a leányzó fekvése :)
Érdemes, persze csakis ésszerű keretek között, venni egy valamire való coolert annak a CPU-nak :)
Elnézést, hogy belevau.. :B

.::www.megadanceradio.hu::.

(#1759) darál0w válasza Devid_81 (#1758) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

idejössz és rábeszéled a tuningra...nem így megy ez :DDD

mindeki így indul neki...semmi tuning...aztán látja, h nem is olyan nehéz a tuning, és még erősebb is lesz a gép, egy kis pénzmag elvetésével(a hűtőre). :))

(#1760) Devid_81 válasza darál0w (#1759) üzenetére

Devid_81
(PH! addikt)

Csak jöttem má flame-elni kicsit :D
Az a nagy igazság, hogy amíg nekem is i7-em volt, én sem bírtam azt a "szenvedést" amit 2.66-on csinált, jobb volt az a 3.8GHz :))
Alapon is sok volt mindenre, de hát tudod milyen ez :B

[ Szerkesztve ]

(#1761) darál0w válasza Devid_81 (#1760) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

persze...a kíváncsiság... :)

én is mindig meghuztam mindegyik procim, és a jövőben is így lesz, holott sokszor alapon is sok :)

i7ről minek álltál vissza 775re?

[ Szerkesztve ]

(#1762) Devid_81 válasza darál0w (#1761) üzenetére

Devid_81
(PH! addikt)

Házi megszorító intézkedések :)
De egyáltalán nem titok, így dióhéjban:
Játékra vettem kinn az usában, hazahoztam, játék elfelejtve, maradt a munka, arra meg sok volt, és ráadásul elég sokat ki tudtam belőle hozni anyagilag, így lett "újra" 775-ös :)

Szerk: hopsz majdnem nem off maradt :)

[ Szerkesztve ]

(#1763) darál0w válasza Devid_81 (#1762) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

értem. és érthető :)

(#1764) kekkec

kekkec
(tag)

Sziasztok!

Kérlek segítsetek! Fontos lenne, mert most vettem PH-n és csak pár nap a próba gari!

A 3 ghz prescott-oknak (SL7PM) mennyi az egészséges alaphőmérséklete egy Scythe Katana 3-mal?

És az utalhat hibás procira, ha cpu streess alatt kifagy?
Régi northwood-om nem fagyott ki ugyanezekkel a ramokkal, zsír újjan telepített rendszeren, mint most ez.

Előre is kösz!

(#1765) anyadszeret válasza kekkec (#1764) üzenetére

anyadszeret
(lelkes újonc)

Hát olyan 20-30 fokon kéne mennie ha alapon van.
Másik kérdésedre sajnos nemtudok válaszolni ^^

(#1766) anyadszeret válasza anyadszeret (#1765) üzenetére

anyadszeret
(lelkes újonc)

Van 1 problémám.
Miért van az hogy AMD Athlon 6000+ alap hűtővel 50 fok körül van?
Még játék elött, kb fél óra, óra netezés után.

(#1767) Gyufaaa válasza kekkec (#1764) üzenetére

Gyufaaa
(PH! kedvence)

Ógy tudom, azok "forró fejű" prockók voltak. 40-50 fok körüli sem meglepő nála, akár milyen is a hűtőd. Hibára utalhat, de utalhat rossz driverre, vagy hibás ramra illetve a deszka nem komálja a ramot. Kb ennyi lehet a hiba forrása. Egy bios frissítés is megoldhat problémát. Csak simán a procit teszteled stressel vagy a ramokat is? Blend? :U

anyadszeret: Az csak azért, mert az sem egy hűvös fajta prockó. Tegyél rá egy HTX2 vagy 3-as hűtőt és megoldva a problema.

[ Szerkesztve ]

Battlefield 3: Gyufaaa -----> Eladó cuccok: http://href.hu/x/j9w1 -----> Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!

(#1768) kekkec válasza Gyufaaa (#1767) üzenetére

kekkec
(tag)

prime95-tel simán a cpu-t és cpu+ram-ot is futattam. Mindkét esetben hopsz és egyszer csak kifagyott (újraindúl, vagy full fagyás semmi reakció és újraindul, de állt. rá kő resetelni 1et), meg everest stresszel is kifagyott, és van mikor csak fut egy kiss process igényes cucc melegszik pár fokot és így is kifagy (ritka).
Ez a lap amiben van: MX4SG-N
R1.08 BIOS-szal ami a "legfrissebb" a gyártó honlapján és egy 2003-as :DDD chipset driver van telepítve szintén az aopen oldaláról.
MemTest86 v3.5 is próbáltam futtatni, de kifagyott kétszer :U .... másodszor már gyorsabb volt a fagyás, hibát nem jelzett.
Amúgy alapjáraton 48-50 fokos a cpu (BIOS-ban: cpu kernel, gondolom mag), és terhelve 57-59 fok ahol ki szokott fagyni. Gyári hűtővel 54-55 fok volt terhelés mentesen, és 70-nél fagyott úgy ahogy már írtam.
A ramok: 2x 512 kingston

(#1769) Gyufaaa válasza kekkec (#1768) üzenetére

Gyufaaa
(PH! kedvence)

Ahamm. Szerintem inkább a ramjaiddal lesz a turpisság, mivel egymástól független hőmérsékletnél fagy a cucc. Ott a terhelésnél a ramod szarakszik szerintem. Leginkább abból gondolom, hogy a memtestnél a procid nem kap terhelést, tehát nem melegszik. Próbáltad már egy modullal? Egyesével próbáld le és megmutatja a hibát, ha a deszkád netán nem szeretni valamelyiket. :U

Battlefield 3: Gyufaaa -----> Eladó cuccok: http://href.hu/x/j9w1 -----> Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!

(#1770) kekkec válasza Gyufaaa (#1769) üzenetére

kekkec
(tag)

Értem, csak a régi northwood-omnál nem volt gond, igaz 266-on futottak. Mojdjuk arra figyelmes lettem, hogy mikor prime95-tel csak a ramokat küldtem meg, ilyen furcsa "nyeszergést" hallottam egy kis idejig (itt forumon olvastam, hogy vidikarik is szoktak, ilyen "elektromos zajt" produkálni, és állítólag az természetes, nem utal hibára). Remélem bírja a ram meg a lap egymást, mert azért akarom kicserélni egy 800 FSB-s procira a régi northwood-ot, ami csak 400as és ezért a ramok is csak 266on mentek, nem 400on.

(#1771) kekkec válasza Gyufaaa (#1769) üzenetére

kekkec
(tag)

Egy rammal is kifagyott, bár csak az egyiket próbáltam és nem tudom már melik vót :DDD meg milyen teszt progi futott (talán everest). Én azért a procira gyanakszom, mert a régi hűtővel se haladta meg soha azt bizonyos "fagyáspontját", mint most se az új hűtővel (a max 70, és most 59 fokot), ami furcsa összefüggés lenne egy ramhibával.

Ja meg vissza vett FSB-vel nem fagy csak nagyon ritkán, mivel nem éri el a "fagyipontot", igaz akkor a ramok is alacsonyabb frekin mennek :U

[ Szerkesztve ]

(#1772) Gyufaaa válasza kekkec (#1771) üzenetére

Gyufaaa
(PH! kedvence)

"igaz akkor a ramok is alacsonyabb frekin mennek"
Ahogy mondod. Azért egy próbát még1x megérne a ram teszt külön külön szerintem.

(#1773) kekkec válasza Gyufaaa (#1772) üzenetére

kekkec
(tag)

És az lehetséges, hogy nem bírja az alaplap az 1M cache-t? Elindulhat egyátalán olyan cpu-val a gép aminek nem minden paraméterét szereti a lap?
A kézikönyvekben ír vmit, de nem vágom. easy installation guide, manual
Elkezdtem tesztelni egyesével a ramokat, és egy másik ugyanolyan procival, eddig fagyi. Memtest hibát nem jelez, viszont kifagyott a második körbe. Most ua. a ram egy másik slotban várja a további tesztet, de egy everest tesztbe már ebben a felállásban is kifagyott a gép.

(#1774) Gyufaaa válasza kekkec (#1773) üzenetére

Gyufaaa
(PH! kedvence)

Hm. Ebben a lapban volt a Prescott is? Proci csere után cmos reset volt? Esetleg még próbáld meg azt is.

(#1775) kekkec válasza Gyufaaa (#1774) üzenetére

kekkec
(tag)

A régi proci egy 512 kb-s 400 fsb-s 1,8 ghz-es northwood volt, prescott (1 mb 800 fsb-s 3,00 ghz-s SL7PM) kb. 1 hete van benne amit itt PH-n vettem, és mivel a srác rendes volt küldöt még egy ugyanolyat, mert én a procira gyanakodtam, de ezzel a csere darabbal is szaraszik, azóta ráfrisítettem mégegyszer a "legújabb" 2004-es bios-t ami van a laphoz, de maradt minden a régiben. Cmos reset nem volt mivel arról még nem hallottam. :U :DDD

(#1776) kekkec válasza Gyufaaa (#1774) üzenetére

kekkec
(tag)

Na, csináltam egy cmos resetett, de még mindig kifagy everest teszttel, 4:18 percig bírta. :W :(((

(#1777) Gyufaaa válasza kekkec (#1776) üzenetére

Gyufaaa
(PH! kedvence)

Hmm. Sajna, csak az marad, hogy kellene szerezned még legalább 1db memória modult és azzal is tesztelni. Ha azzal is hiba van akkor a deszkával lesz valami. Mekkora táp van a "háttérben"? :U

(#1778) kekkec válasza Gyufaaa (#1777) üzenetére

kekkec
(tag)

Ott a "cuccaim" közt minden, egy FSP 400 ANP. Teszteltem, egy PC2700as rammal is, és kifagyott, meg kivettem az AGP-s VGA-t, csak a PC2700 ram meg a proci és vinyó és CD/DVD van a lapon és így is fagy :W

(#1779) Gyufaaa válasza kekkec (#1778) üzenetére

Gyufaaa
(PH! kedvence)

Uff. Ez cink. Ha pedig, mint feljebb irtad, másik procival is tesztelted, akkor nem marad más mint deszka csere. Kemény. :(((

(#1780) kekkec válasza Gyufaaa (#1779) üzenetére

kekkec
(tag)

Még annyit kérdeznék:
Hogy az elem csere segítene, vagy az más hibát eredményezne, mint a most tapasztaltak (hogy kifagy terhelés alatt, rendszerstab. teszt stb.)?
A másik amire gondoltam, az alaplap ki volt szedve nemrég tisztítás miatt, ha valamiért rosszul lenne visszarakva (földelés vagy nem tudom mi lehet még gáz), esetleg attól nem lehet?
Mert everestbe is kiírja, hogy "burkolat behatolás történt", azt tudom, hogy vmi egyszerű megoldással van ez a "burkolat elenörző" dolog kivitelezve, de hogy miaz és, hogy mennyire fontos erre odafigyelni azt nem.

[ Szerkesztve ]

(#1781) Gyufaaa válasza kekkec (#1780) üzenetére

Gyufaaa
(PH! kedvence)

Az elem csere, az szerintem nem megoldás. Persze nem azt jelenti, hogy egy próbát nem ér meg, de szerintem nincs köze hozzá. Az csak arra szolgál, hogy a bios-t kikapcsolt/áramtalanított állapotban is beállított értékeken tartsa.
Ez a ház behatolósdi, nem tudom mit jelenthet ezeknél az alaplapoknál. :U

(#1782) kekkec válasza Gyufaaa (#1781) üzenetére

kekkec
(tag)

Értem. Most csináltam egy olyat, hogy a chipset borda alatt lévő rózsaszín genyót kivakartam, és átpasztáztam. Utána teszteltem a PC2700as rammal (xerox MB 320 MHz) és 17 perc után se fagyott ki (és olyan 38 +/- 1 fokos volt everest szerint 17 perc után). Gondoltam zsít, meg van a gáz. Betettem a két PC3200ast (kingston 2x512 MB 400 MHz dualch-ben), néztem a hőt alapból több volt mint az elöző felállásban (akkor 33-ról indult) itt 39-40 és olyan 45 fok volt mikor kifagyott :W Tudom nem olyan burutál hőmérsékleti adatok, mert még 70-80 fokon is el-el mennek a chip-ek (cpu-k, északi/déli hidak), de úgy tudom a P4es chipsetek nem melegszik túl magukat annyira. Lehet egy aktív hűtés segítene? Esetleg 40 fok feletti instabilitás már jele a deszka halálának?

(#1783) Gyufaaa válasza kekkec (#1782) üzenetére

Gyufaaa
(PH! kedvence)

Hát ezt sajna nem tudom, hogy halálozik e ettől. Elméletileg nem szabadna. Egy ventis próbát megérhet a dolog. :U

(#1784) kekkec válasza Gyufaaa (#1783) üzenetére

kekkec
(tag)

kösz a helpet! :R
Sorry a sok kérdezősödésért, csak már ki van a br..m a géppel a relytélyei miatt. :(((
Üdv.
kösz mégegyszer! :R

(#1785) Gyufaaa válasza kekkec (#1784) üzenetére

Gyufaaa
(PH! kedvence)

Hát.. Igaznán nincs mit! Bár sajna előrébb nem jutottunk, de eszmecsere az mindíg jól jöhet! :R

(#1786) dances

dances
(tag)

Sziasztok!

Milyen programmal lehet nyomon követni a hőmérséklet (CPU, VGA, alaplap) és feszültség értékek alakulását Win7 64 bit alatt?
(Az Everest -nek létezik 64 bit-es változata?)

(#1787) darál0w válasza dances (#1786) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

everest fut 32 és 64 biten is.

cpura coretemp,

vgara gpu-z

(#1788) dances válasza darál0w (#1787) üzenetére

dances
(tag)

Hát nekem sajna nem indul 64 bites Win-en.

(#1789) Taifa Díaz válasza dances (#1786) üzenetére

Taifa Díaz
(senior tag)

HW Monitor 1.16

"Ami megöl, az erősebbé tesz." (Peter Griffin, Family Guy)

(#1790) darál0w válasza dances (#1788) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

akkor vmit rosszul csinálsz...win7 64biten vagyok.

(#1791) tilbury

tilbury
(lelkes újonc)

Hali!

Adott egy gép:

Gigabyte EP45-DS3R lap + Q9550 proci. Semmi tuning alap minden, gyári hűtővel.
Renderelés közben azonban néztem everestben a hőfokokat, túl hangosnak találtam ventit, gondoltam ránézek:

alaplap: kb 40 °C
CPU: 65 °C az egyes magok külön-külön: változtak 75-80 °C között.
venti ment 3000-es fordulaton, gondolom ez volt neki a max.

Azt kérdezném ezek az értékek nem túl magasok kicsit?? Vagyis a cpu érték számít vagy az egyes magok értékénél kiírt hőmérséklet??

Érdemes lenne lecserélni vmi jobb hűtőre?

(#1792) darál0w válasza tilbury (#1791) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

a magok a mérvadoak...és ez nagyon magas...jo 20-30°Cal alatta kellene mozgnod a mostani hőnek...
2 hibaa lehet.

elrontottad a pasztázást.

nem pattant bele a hűtő rendesen a lapba és így nem is fekszik fel rendesen a hűtő.

(#1793) tilbury válasza darál0w (#1792) üzenetére

tilbury
(lelkes újonc)

nem én szereltem össze e gépet, már így van kb. 1/2 éve. eddig nem is figyeltem hőmérsékletet, csak mostanában feltűnt, hogy terheléskor felpörög a venti.
alapon is néztem, úgy kb. 57 °C. azt is sokallom :-(
lehet veszek rá vmi normálisabb hűtőt+új pasztát

(#1794) darál0w válasza tilbury (#1793) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

alapon használod a procit?

(#1795) Dízeles

Dízeles
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv mindenkinek.
A procim alapon 39 °c .Terhelve 55-60 °c.Ez nekem soknak tűnik.
2200Mhz helyett 2415 Mhz dolgozik Kb 1 éve gond nélkül gyári hűtővel.
A proci A 64 3200+ s754.
A terhelt hőfok sok-e?
By

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#1796) darál0w válasza Dízeles (#1795) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

hali.

jo az....70°C a max a gyárto szerint.

a terhelt hőfokot hogy érted? :)

azaz mivel terheled?

(#1797) tilbury válasza darál0w (#1794) üzenetére

tilbury
(lelkes újonc)

hi!
igen alap minden, írtam is, hogy semmi tuning

(#1798) Dízeles válasza darál0w (#1796) üzenetére

Dízeles
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv.
HD filmet nézek youtube-n.És BF2 játszom ha van időm.-De ez néha úgy kivág ,hogy újra indul a gép .

[ Szerkesztve ]

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#1799) darál0w válasza tilbury (#1797) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

pasztázd ujra és nézd meg, h rendesen rajta van e a hűtő...ezek nem normális hőfokok :(

(#1800) darál0w válasza Dízeles (#1798) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

neked is egy ujrapasztázást javaslok... magasak ezek a hőfokok játék közben...

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.