- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Sokat fogyaszt az AI, egyre több az adatközpont, kell az atomenergia
- Az iPadOS-re írt appokra is díjat vet ki az Apple
- Letartóztatták a bitcoin-Jézust
- Hálózatokról alaposan
- ASUS routerek
- Asustor NAS
- Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
- A pápa egyre jobban tart a romlott AI veszélyeitől
- Milyen program, ami...?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
őstag
Akkor inkább úgy mondom, hogy jó ár/érték arányú poharat keresek (elég olcsó, de már azért nem szemét). Pl. egy átlag Riedel vagy 3x annyi, mint egy Schott-Zwiesel, mégsem mondanám, hogy előbbi jó minőségű és drága, a másik pedig rossz minőségű és olcsó.
Egyébként csak tájékozódom. Van-e viszonylag jó pohár 1000 körül?
+ ha már itt vagyok, kérdezek mást is:
Abszolút kezdő borivóként néhány dolog olvasása közben egyszerűen nem tudom, hogy hogyan képzeljem el őket a gyakorlatban, tehát hogy mások ezt hogy csinálják (szakszerűen). Az egyik az, hogy hogyan lehet órákig szellőztetni egy bort a dekanterben. Feltételezem, pincében vagy borhűtőben tárolja sok ember a borait, de ha néhány óráig szellőzteti egy üvegben, akkor az nem melegszik fel nagyon is? Vagy a dekantert visszateszi a pincébe/hűtőbe? Vagy mégis hogy?
Én pl. nem iszom meg egyszerre egy üveggel, és se pincém, se borhűtőm, így a normál hűtőből kivett borból kitöltök egy pohárba, és addig várok, amíg el nem éri a megfelelő hőmérsékletet. Közben nyilván szellőzik is, de messze nem órákat ( most nem azon van a hangsúly, hogy órákig akarok szellőztetni, hanem hogy ti hogyan csináljátok). Amikor már nem iszom többet, az üveget vákumpumpával lezárom és visszateszem a hűtőbe, pár napon belül elfogyasztom...
A másik, egy boros cikk kommentjében azt olvastam, 8-10 óra után mennyire megborult egy bizonyos bor a pohárban. Itt megint nem tudtam, mire gondoljak, 8 óra után egy 23 fokra felmelegedett bort kóstolnak vissza a hozzáértők? Vagy beteszik hűtőbe?
Az utolsó más jellegű dolog lenne, mégpedig hogy ugyan tényleg csak most kezdek ismerkedni a borokkal, ezért alig van tapasztalatom, de mikor iszom, inkább azt tudom eldönteni, hogy mennyire finom/nem finom, mennyire savas, alkoholos, és elképzelni se tudom, hogyan lehet olyanokat kiérezni, amiket a leírásokban olvasok (pár példa: birs, virágok, egres, rebarbara, stb. ), azaz csodálkozom, hogy másoknak ennyire jó az ízlelésük. Szerintem még a szőlőfajta meghatározása sem menne egy vakteszten. Ez a tapasztalattal és a kóstolások számával változik leginkább, a korral, vagy pedig adottság kérdése (és nekem ennyi jutott)?
Bocs a hosszú leírásért, előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- bb0t: Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- Ukrajnai háború
- Óra topik
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ennyibe kerülnek a Huawei Pura modellek Európában
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sokat fogyaszt az AI, egyre több az adatközpont, kell az atomenergia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest