Új hozzászólás Aktív témák

  • Monyos

    aktív tag

    üdv!

    Reménykedem hogy tudtok segíteni.
    2014-ben fogok felvételizni a felsőoktatásba. Mindenképpen informatikai irányba szeretnék menni: Eddig Delphiben programoztam, ettől jött meg a kedvem a programozáshoz. Cisco hálózati alapismeretek tantárgyam is volt, ez is felkeltette az érdeklődésem. Még az intézmények és szakok közül nem tudtam dönteni, ezért lenne pár kérdésem a jelenleg is itt hallgatók felé, remélem meg tudtok erősíteni a döntésemben. :R

    Két szak van ami érdekelne: mérnök info. és progterv. info.
    Ami miatt jobban mennék a mérnök infóra az az, hogy a programtervező info. szakon szinte kimondottan csak programozás megy, viszont nem akarok csak ebbe az irányba elindulni. A programozáson kívül érdekelnek még az op. rendszerek , hálózatok , biztonsági rendszerek, amik a tantárgyak alapján (programozás mellett) mind vannak mérnök info szakon. Azonban az egyetlen dolog amitől parázok ezen a szakon az az elektronika/elektrotechnika. Nem vagyok hülye hozzá, csak egyáltalán nem érdekel ez a része a dolognak (kapcsolási rajzok, áramkörök, áramköri elemek :N ) Ebből adódik az első kérdésem: Mekkora részét képezi az oktatásnak az elektronika ezen a szakon? Illetve mennyire veszik komolyan?

    Valamint inkább a gyakorlati része érdekel a dolgoknak és ahogy néztem progterv. szakokon agyba-főbe megy az elméleti programozás, elméleti dolgok.

    Eddig az Óbudai egyetem ami a legjobban bejött, de ami még szóba jöhet az a BME, meg ugye progterv. szak miatt az Elte vagy a Pannon egyetem (Veszprém).

    Tudom hülye kérdés ez ebben a topicban, de megéri az Óbudai egyetemet választani? :DD

    Előre is köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák