Új hozzászólás Aktív témák

  • Osiris

    őstag

    válasz Elbandi #9166 üzenetére

    A fő különbség az, hogy amíg a jelenleg érmék jellemzően POW (proof of work) típusúak, addig a PayCoin POS (proof of stake). A pow azt jelenti, hogy a bányászat során annál több érmét keres valaki, minél többet dolgozik (bányászik), mígy a pos esetén a bányászat annál hatékonyabb minél több érme van visszaforgatva a folyamatba. Az emberek tehát érdekelté válnak az érme megtartásában, amit így az eladási nyomás nem fog elértékteleníteni.
    A PYC (paycoin) esetén nem csak ez az egy dolog ami az árfolyamstabilitást próbálja biztosítani: ezt a coint ugyanúgy lehet majd használni a hétköznapi élet során mint a fiat valutákat. Lesz hozzá bankártya, elfogadják a boltokban, komolyabb infrastruktúra készült mőgé, mint eddig bármilyen más érme mögé. Természetesen amerikában indult el most az ilyen szintű bevezetése, ide majd később ér el.
    Ezen kívül van egy 4$ határ ami alá nem mehet az árfolyama, mert a GAW 30millió$-t tett letétbe, ami biztosítja, hogy ennyiért visszavásárolják az érméért darabonként, ha eladod nekik.
    A tegnapi nyitó árfolyama egyébként 28$-volt és eddig elég jók a kilátások.

    A technikai rész sem marad a szokásos, de ezt inkább a whitepaperből érdemes kibogarászni.
    Pl. én szeptember óta kezdtem bevásárolni az ún. hashletekből. Akkor még lehetett kapni akkori szemmel irreálisan drága prime hashleteket. Vettem néhányat, mert a GAW azt ígérte, hogy ezekkel hatalmasat lehet kaszálni majd. Most az új érménél ezek a "bányagépek' olyan szerepet töltenek be, hogy a tranzakciók kezeléséért kapják a bevételüket, fix a számuk és így sosem avulnak el, viszont akik most jönnek ilyet már nem tudnak venni. Ezeknek fenntartási költségük sincs. Gyakorlatilag életjáradék... de majd meglátjuk mit hoz a jövő.
    Nekem eddig 162PYC sikerült összeszednem, ezt igyekszem visszaforgatni. A rendszer nem homogén, különböző szerepkörű "bányagépek" vannak benne. Természetesen a hagyományos bányagépekre is szükség van, de vannak külön kontrollerek amik a gyors tranzakciókért felelősek (nem tart órákig a megerősítés) stb.

    Nem egy 5 perces történet, szerintem érdemes utánaolvasni. a hashtalk.org a hivatalos forum ha valakit érdekel.

    Most az elején akinek van régi bitcoin gépe érdemes lehet vele beszállni a publikus poolba, mert a nehézség biztosan kisebb lesz még egy darabig, mint a BTC-nél. Vasárnap este legyen készenlétben akit érdekel, bekonfigurált géppel és wallettel. :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák