Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    válasz Emunem #7012 üzenetére

    HS komplett hotendeket, ha nem akarsz Alis cserélhető nozzle-s hotendet venni, meg HS fogaskerékpárt az extruderbe, mert ezekkel tudsz mindneféle szénszálas, fatöltésű meg sötétben világító csiszoló szálakkal is nyomtatni.
    Amennyiben még is az Alis V2-es hotendet veszel, akkor kerámia fűtőlapot termisztorral, hotend ventilátort, esetleg fúvóka tisztítót, filamnet szálvágót a Bambutól rendelj.
    Olyan Alis hotendet vegyél - már ha amellett döntesz - amelyikhez a fűtőlapot és termisztor nem adják, abból jobb a gyári (én gyárit tettem rá a gyári hőpasztával és leszorító bilinccsel együtt, amit adnak ezekhez). Az a tapasztalat, hogy bár az Alis V2 cserélhető fúvókás hotend jó, a többiből a gyárit érdemes rászerelni. Nekem bevált.
    A HS extruder fogaskerék párból szerintem mindenképp gyárit vegyél, mivel az Alis-ra többen ispanaszkodtak a fórumokon. A Bambu tartozékok egyáltalán nem drágák.
    Az Alis hotendhez meg vegyél különféle méretű fúvókákat egyben 0,2-0,4-0,6-osakat, szerintem nagyobb nem nagyon kell, mivel a hotend fűtése nem tesz lehetővé nagyobb áramlási sebességet, így semmivel nem lesz gyorsabb a nyomtatás. A 0,6-os HS nozzle is inkább a töltelékes csiszoló anyagokhoz javasolt, mivel azok könyebben eltömíthetik a 0,4-es nozzle-t, de sokan nyomtattak ilyen anyagokat 0,4-essel is.
    Na meg vegyél sok filamentet, nem feltétlen a Bambutól bár érdemes kihasználni náluk a kedvezményes, a nyomtató megvételéről 6 hónapig fenálló kedvezményes filament árakat.
    Én az Eryone filamenteket tudom javasolni, EU raktárból és több darabot rendelve jó az áruk és a minőségük is. Nekem eddig többségében bejöttek a Sunlu filamentek is, azok sem a legdrágábbak, főleg akcióban, de vannak olyan színeik, amelyekkel elég nehéz szépen nyomtatni, elsősorba a Meta, a Matt, a Silk és a PLA+ PLA filamnetjeik a jobbak szerintem és az eddigi tapasztalataim alapján.

Új hozzászólás Aktív témák