Új hozzászólás Aktív témák

  • --HARDCORE--

    senior tag

    válasz fuximaxi #28537 üzenetére

    Tudom miről beszélsz, és ez tény hogy hiba van a rendszerekben, de itt nem csak erről volt szó. A telefonban is hiba van, az pedig a Nokia sara.

    "Amennyiben a felhasználó az SMS-ben kézzel, vagy a T9-es automatikus szókiegészítés révén az eredeti GSM jelkészletben nem szereplő karaktert helyez el, úgy az újabb készülékek automatikusan a Unicode kódolás alkalmazására váltanak át. Ezt a tényt a felhasználó számára mindössze egy a szerkesztőablak bal felső sarkában elhelyezett apró szám "1"-ről "2"-esre váltása jelzi. "

    Ez a helyzet, ha nem állt fent (tehát gépeléskor nem vált át 839/2-re ezzel jelezve hogy a felhasználó túllépte az 1 SMS-re eső karakterek számát), akkor is 67 karakterre bontogatva küldte el automatikusan az üzenetet amíg "teljes karaktertámogatás"-ra volt állítva a telefon.
    Egy hasonló telefon meg ugyanilyen beállítással rendesen 160 karakterben küldi el a szöveget. (Akár ugyanazt is)
    Innentől fogva ez gyárilag szar szoftver az adott készüléken. Még ha apró hiba is, valakinek sokba kerülhet.. ahogy nekem is.
    A vicc hogy Nokia Software update-tel frissíettem átvétel után a telót..
    Mindegy, jó pap holtig tanul... amit használunk, azt ellenőrizzük le, hogy később ne legyen gond.. ennyi.
    Spórolás gyanánt úgyis olcsóbb kommunikációs megoldásra kell váltani, szóval annyira nem nélkülözhetetlen..
    A Nokia meg tehet egy szivességet.
    Üdv! :R

    Csatlakozz a ReVoluthoz, ne fizess a semmiért a magyar bankoknak! "Kedvezményes SMS értesítés KIKAPCS! ___Üdv.: Zsolt___

Új hozzászólás Aktív témák