Új hozzászólás Aktív témák

  • Misi_D

    tag

    Sziasztok!
    Utóbbi időben random fagyásokat, kék halálokat tapasztalok, átlag naponta egyszer.
    i7 3770, Asrock z77 Extreme4, 2x8GB Team Group DDR3, alaplapi integrált hang (2.1 rákötve) és kép. Viszont be van kötve 8 hdd/ssd/sshd/dvd író, ill. USB3 porton is egy külső HDD. A tápegység (egyik, amire gyanakszom) egy 2013-ban felújított Zalman ZM600-HP, a procihűtő gyári (a másik, amire gyanakszom).
    Semmi komoly nem fut (játék pláne nem), s ilyenkor is bármikor előfordulhat. De magasabb sebességű torrent letöltésnél már többször előfordult a hiba.
    Az eseménynapló ezt mutatja: event_id: 41, feladatkategória (63). A részleteknél a bugcheckcode változó, leggyakoribb, h nullás (minden továbbival együtt, ami a részleteknél látható), de előfordul 156, 10, 59 és 126 is.
    A rendszer nem mai darab, még win7-ről migrált win10 (s a 7-es is sok éve szolgálatban volt előtte).
    Memtest futott néhány órán át, 2 kört biztosan, aszerint a RAM ok. Az Intel cpu ellenőrzőjét is futtattam, elvileg az is ok. A tápegység viszont folyamatosan langyos, ezt a hibák kapcsán kezdtem el tapogatni. A CPU hőmérséklete idle 50 fok körüli, ezt kissé magasnak tartom. Egyébként van venti elöl hátul felül a házban, így pl. a vinyók hőmérséklete normálisnak tűnik, 34-40 fok között.

    Szerintetek mi lehet a gond?
    (Elnézést, ha van erre szaktopic!)

    Köszi!

    [ Szerkesztve ]

    Ha nem tetszik, ahogy vezetek, akkor tünés a járdáról!

Új hozzászólás Aktív témák