Új hozzászólás Aktív témák

  • LamerGyuri

    senior tag

    válasz GEPESZ66 #3456 üzenetére

    A "Hardveresen támogatott virtualizálás"-t az Avast, "Beállítások - Hibaelhárítás" menüpont alatt találod meg.

    Melyik vizsgálatra gondolsz? Mert az "Okos vizsgálat" csak átrepül a rendszeren, semmi mélyreható vizsgálatot nem végez. A "Teljes vizsgálat" pedig kibont (amit tud) - szétszed - átvizsgál minden fájlt. Emiatt tart pl. látszólag sokáig egy ISO fájl vizsgálata, mert először kicsomagolja, hogy hozzáférjen, aztán átvizsgál, ha akad még benne valami, kicsomagol, átvizsgál....
    Rendszerre vetítve, egy frissen rakott rendszeren kevés fájl és mappa van. Egy jó pár hónaposon nagyságrendekkel több. Ezért nem indul meg a karika 0%-ról látszólag, vagy csak lassan halad. Ha mindez egy futó rendszeren történik, akkor még az is fékezi. Emiatt célszerűbb boot-idejű vizsgálatot futtatni, mert akkor csak az övé az összes erőforrás. Egy régebbi, jól belakott, adatokkal teli rendszernél akkor is simán előfordul, hogy 10 percig csak a 0%-ot bámulhatod, pedig akkor a szemed előtt futnak a sorok, hogy mit vizsgál éppen.
    Élő módban amúgy elvan az Avast 2 magos procival, 2GB rammal, észre sem venni, hogy létezik (persze, csak a mindenképp szükséges modulokat feltelepítve), a mélyvizsgálatnál viszont előny a sok mag-sok ram kombináció.

    [ Szerkesztve ]

    "Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

Új hozzászólás Aktív témák