Új hozzászólás Aktív témák

  • belinho

    senior tag

    válasz miresz #16242 üzenetére

    Senki nem beszélt itt e8xxx-es csodákról!
    Minek csináljak tesztet olyan játékokról, amik kihasznáják a 4- 6magot, jó hogy agyonverik szegény kétmagosokat pláne az EGO motoros dirt 3, meg f12010.
    Ha tesztet akarsz, ott a ph-s teszt ahol vga limites beállítások mellett 1fps különbség van egy kétmagos AMD proci meg egy i5-ös proci között AVP, Metro2033, BF:BC2 -ben gondoltad volna?
    Itt a játszhatóságról ment a vita. Nekem rohadtul nem kell 120fps, amikor a monitor miatt max 60fps-t tudok megjeleníteni, de már 30 fölött se nagyon látok különbséget, oda meg elég a két mag. A játékok esetében a vga a limitáló tényező, inkább egy gyengébb proci meg egy erősebb vga mint fordítva.
    Mindenki tudja, hogy erősebb egy 4magos proci a 2 magosnál azokban a játékokban amik tánylegesen használják a több magot.
    Azoknál a játékoknál meg amik max két magot használnak, és kihasználják a nagy L2 cache-t és a magas órajelet azokban még a 4-6magos procit is lenyomják, főleg a régi játékokban figyelhető ez meg.
    Mikor vettem a kártyát mindenki azzal jött, felesleges volt ilyet venned kevés a procid hozzá nem használja ki vegyél 5750-5770-t.
    Még most is verném a fejem a falba, ha a gyenge 5770-t vettem volna, mivel ezzel a procival is megeszi reggelire az 5770-t a 6850-es.

Új hozzászólás Aktív témák