2013. május 24., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4850 / 4870 (kiemelt téma)

(#7001) Qru válasza katt777 (#6996) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hát én nem így vettem észre saját példámon de lehet én fogtam ki vacakul húzható Sapphire 4850-et. :(

Kuru

(#7002) Djuree válasza RootRulez (#6992) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

bőven elég az :K sztem forduljon fel akinek nem elég egy ilyen kari :U
minden megy rajta fullon, még az új játékok is. persze 1280-as felbontásnál nagyobbat nem érdemes használni, meg AA meg AF sem kell. de ezek már úgyis "luxus" beállítások :DDD

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ Ki-Ken-Tai-Ichi 気剣体一

(#7003) lsc válasza (ex)Cat (#6999) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez az
, de ahogy kerestem a képet mintha vapor-x verzió is lenne natív hdmi-vel.

Az élet kegyetlen .

(#7004) kriszbon válasza Qru (#7001) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Ahogy olvasgattam én is azt mondom hogy nem húzhatók elég jól a 4850-es kártyák. A 30-as sokkal többet megy, és szerintem ez a + -160 Sp végett van. Ami 700-at megy stabilan az már jónak számít.

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#7005) Djuree válasza kriszbon (#7004) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

az enyém sem húzható szinte semennyire :(

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ Ki-Ken-Tai-Ichi 気剣体一

(#7006) Depression válasza RootRulez (#6990) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Úgy gondolom, hogy mégiscsak érdemes befektetni azt a kis összeget az 1 giga RAM-ba, hisz ha jönnek memóriaigényes alkalmazások, akkor jól jön, cserénél ezt a felárat meg visszakapod. Sőt! Könnyebb lesz eladni, amikor az 512 már mindenhova kevés lesz.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#7007) RootRulez válasza Depression (#7006) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igen, ez is egy elgondolkodtató érv, a később könnyebb eladás, ezen is tűnődtem és ezért se tudom mi legyen :N (többek között)

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#7008) (ex)Cat válasza lsc (#7003) üzenetére

(ex)Cat
(tag)

Köszi.

Igen, Vapor-X is van natív HDMI-vel, az igazából tetszene is, de nem találtam semmi konkértabb infót arról, hogy miylen hangos/halk a hűtése, csak általában annyit, hogy halk és kész. :)

(#7009) 8nemesis8 válasza (ex)Cat (#7008) üzenetére

8nemesis8
(PH! kedvence)

Felhasználói vélemény.

(#7010) MATEO6600

MATEO6600
(senior tag)
LOGOUT blog

Hi!

HD4870-ből érdemes az 1 GB-os verzióra befektetni, vagy elég az 512 Vram is?
1680*1050-ben játszok, egy 256 megás 3850-el, hát oda már kezd elfogyni a ramja :)
Sapphire hűtéséről mi a véleményetek? Hangos de cserébe hűs?

(#7011) jer1cho válasza MATEO6600 (#7010) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Érdemes az 1Gb-set venni.

[ Szerkesztve ]

(#7012) lsc válasza (ex)Cat (#7008) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Halknak írták többen is, de nemrég voltak vele gondok . Ha a halkság szempont akkor his iceq, az 512-es 29 körül van, ahogy olvastam az átalakításos hdmi megoldással sincs gond .

Az élet kegyetlen .

(#7013) killer1203

killer1203
(senior tag)

Nincs valakinek ilyen bios?

[ Szerkesztve ]

Xsara 1.6 16v | Motorola Defy

(#7014) Winne

Winne
(PH! nagyúr)

Nekem a Vapor-X-es Sapphire van, egy rossz szavam nem lehet a hangjára. :K

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/ff07 Folyamatosan Frissítve! ; )

(#7015) krystman

krystman
(őstag)

Nekem most egy 4870 van, és a HDMI hangot miként tudnám megszólaltatni, mikor én semmiféle HDMI csatlakozót nem találok a kártyán? Viszont az Eszközkezelőben meg ott van a HDMI Audio része a kártyának.

(#7016) j0zsef

j0zsef
(kvázi-tag)

Üdv,

a héten kétszer ért ugyanaz a bénázás, röviden: rendeltem egymást követő két helyen is MSI R4870-MD1G-t, amin tudva levő hogy pazar rézcsöves hűtés van, és mind a két üzletben az átvételkor a kezembe nyomták a MSI R4870-MD1G/Copper (jobb oldalon)-t, ami egy rakás fos hűtésileg.

Miért van az hogy nem bírják elolvasni a doboz oldalára ragasztott matricát, amikor a raktárban leveszik a polcról? Miért nem bonthatják fel a rendelő kérésére a dobozt, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy milyen hűtéssel van szerelve a kártya? Miért zavarja össze MSI a sötét szállítókat, megtévesztő címkézéssel?

Az emozást félretéve, valaki Budapesten tud egy helyet, ahol tisztában vannak a doboz tartalmával, és 40k-nál nem drágábban hozzáférhető ez a kártya?

[ Szerkesztve ]

I will not buy this record, it is scratched!

(#7017) BTom1970 válasza j0zsef (#7016) üzenetére

BTom1970
(kvázi-tag)

Hello !

Nekem is pont ez a problémám.

Tudunk valahol beszélni? (Chat?)

Tom

"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/

(#7018) lsc válasza krystman (#7015) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Adtak hozzá dvi-hdmi átalakítót, ha feltelepítetted és beállítottad akkor mennie kell .

Az élet kegyetlen .

(#7019) lsc válasza lsc (#7018) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mármint ha a hangot feltelepítetted, az átalakítót nem kell .

Az élet kegyetlen .

(#7020) Sziszifeca válasza katt777 (#6979) üzenetére

Sziszifeca
(őstag)

Szia.

Hát mindent kipróbáltam. Sikerült a 2D módot és a 3D módot beállítani, ez jó! :K
A ventillátor állítás nem sikerül sehogy sem. Mindenhol próbáltam, kivéve a kártya biosában.
Azt hogy kell megnézni?

>>Youtube/Sziszifeca<< www.VCRC.hu- Rfactor!

(#7021) katt777 válasza Qru (#7001) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az lehet, mert én 38 és 48 szériánál is 20-30%-os túlhajtásokról olvasok, 70-es kártyáknál meg jó esetben van 15%, de nekem csak 11-12% jött össze 4db 4870-en is. Annak meg sem 60FPS-nél, sem 24FPS-nél nincs értelme.

Djuree: Akkor téged az Oblivionosok meglincselnek. :P (3 éves játék, és lazán be tud akadni 4870-nel is.) Mellesleg nehogy egy többé-kevésbé csúcskártyán pont a legszebb effekteket kapcsolják már ki...

kriszbon: Egy 4650-ben tuti van 30% tuning... ;)

Depression: És talán 1GB VRAM-mal kapsz 1680x1050-nél nagyobb felbontást is a monitorodon, ha ilyen, vagy ennél kisebb felbontású van? :F Túl van lihegve az 1GB, aki nem full HD-zik, annak teljesen fölösleges. Villogni persze lehet vele, hogy hú, 1GB-os kártyám van... :)

MATEO6600: Elég a fél gigás.

Sziszifeca: A honlapomon/logout-on. Radeon Bios Editor 1.22 vadi új.

[ Szerkesztve ]

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#7022) (ex)Cat válasza krystman (#7015) üzenetére

(ex)Cat
(tag)

Kell hozzá egy DVI-HDMI átalakító. Sajnálatos módon csak a hozzá - vagy más hasonló kártyához adott - a jó állítólag, mert amit egyébként vehetnél a boltban az vmiért nem kompatibilis.

(#7023) danilla válasza j0zsef (#7016) üzenetére

danilla
(őstag)

(#7024) j0zsef válasza BTom1970 (#7017) üzenetére

j0zsef
(kvázi-tag)

Hát én nem tudok rá megoldást, szóval nem tudom miről beszélhetnénk, most próbálkozom egy boltnál (annál ahol másodjára voltam és elqrták), mert mondtak valamit hogy meglesz.. majd írj egy PM-et, aztán írok ha sikerült valami.

danilla: iponék voltak az elsők akik átvertek, aztán meg azt hajtogatták hogy nem tudják garantálni milyen kari van a csomagolás mögött, hát mondom bazz. A másik linket köszi, megvizsgálom.

Szerk.: megnéztem PCX-éket, hát ezzel is pont az a baj, hogy megrendelés alapján hozatják a cuccot, ergo biztos vagyok benne hogy itt is kihoznák azt a gány Coppert. Ráadásul az ár átlépi a 40ezres lélektani határt ;p

[ Szerkesztve ]

I will not buy this record, it is scratched!

(#7025) XoZ válasza Sziszifeca (#7020) üzenetére

XoZ
(fanatikus tag)

Szia!

A 4850 Toxic kártya ventilátorát szoftveresen, illetve BIOS-ból sajnos nem lehet szabályozni. Ennek az az oka, hogy a Toxic kártya referencia 4850 nyákot használ (a kék színt leszámítva), ami csak arra van felkészítve, hogy 4 eres PWM szabályozású ventilátort vezéreljen. A Toxicon lévő Zalman VF900 ventilátora 3 eres, nincs PWM ér, tehát csak feszültség módosítással lehetne vezérelni, de ezt a referencia nyák nem tudja. Megoldás lehet a ventilátor külső vezérlőre kötése, vagy a ventilátor, illetve akár az egész hűtés cseréje.

(#7026) Sziszifeca válasza katt777 (#7021) üzenetére

Sziszifeca
(őstag)

Ok, munka után megpróbálom.

Ha csak a ventit állítom be, azzal nem lehet elcseszni semmit ugye? :B

(#7027) _Oscar válasza killer1203 (#7013) üzenetére

_Oscar
(fanatikus tag)

Itt találsz hozzá BIOS-t: [link] Az meg, hogy Glaciator/nem Glaciator teljesen mindegy.

Chuck Norris vakon gépel érintőkijelzőn is...

(#7028) Sziszifeca válasza XoZ (#7025) üzenetére

Sziszifeca
(őstag)

Értem, köszi. Akkor lehet megpróbálom Fan Mate 2 szabályzóval. Persze ha rá tudom kötni. :K :R

(#7029) MATEO6600 válasza katt777 (#7021) üzenetére

MATEO6600
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem sem kell még nagyon az az 1 GB 1680-ig, de a GTA IV megköveteli, ha nem akarod hogy előtted töltődjenek be a tárgyak... Tudom, hogy az csak 1 játék, de én azzal is játszom...

(#7030) luise178

luise178
(kvázi-tag)

szasztok!

én ezt nem értem! nézem a linkelt képeket, amiket tesztek be. nektek hogy a túróba 40 fokos a kártyátok? nekem kábrió /nincs fenn az oldala/ házban 68-70 fokos, pedig csak letölt, mikor ennyi. a mhz- ek a ccc szerint leveszi,mikor le kell, de a venti fordulatszám az csak 23%-os. ha elkezdek tolni neki valami gémet, akkor is csak 25%-ig megy fel a fordulat. ha meg manuálisnan huzom fel a ventit, akkor is 100%-nál 48 fokos, játéknál 50-52. ilyenkor veri hangban a porszívót is.

valami szar lenne a kártyán? gyári hűtés van rajta. ha az a szar, akkor mit tegyek rá?

nagyon zajos igy kábrióba, de nem merem feltenni a ház oldalát, nem akarom, hogy megfőjjőn. valamit mondjatok pls! :(

ASUS M2N SLI Deluxe; AMD Athlon 64 X2 6000+ (@3200Mhz); Sapphire 4870 512Mb videókari; 4x1024Mb@800Hhz; 500Gb Seagate winyó; 500Gb Samsung winyó; auzen prelude 7.1; chieftech GPS-450AA-101A

(#7031) RootRulez válasza luise178 (#7030) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Milyen típusú konkrétan a videókarid?

Ezzel a programmal utána lehet állítani hány fokon milyen gyorsan pörögjön a venti, próbáld meg :K

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#7032) szasanyi válasza RootRulez (#7031) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Így is hangos, azt mondja. Ha feljebb tekeri a ventit, hogy a hűtés javuljon, olyan lesz, mintha helikopterben netezne... ;]

It will not be easy!

(#7033) luise178

luise178
(kvázi-tag)

512 megás rammal szerelt saphire.

valamikor régebbenráengedtem azt a progit, de nem sok sikerrel jártam. majd tesztelem ujra, szűz driverrel, amiben még ccc sincs.

ASUS M2N SLI Deluxe; AMD Athlon 64 X2 6000+ (@3200Mhz); Sapphire 4870 512Mb videókari; 4x1024Mb@800Hhz; 500Gb Seagate winyó; 500Gb Samsung winyó; auzen prelude 7.1; chieftech GPS-450AA-101A

(#7034) katt777 válasza Sziszifeca (#7026) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Dehogynem, ha megfőzöd a kártyát.

_Oscar: Véletlenül sem mindegy. A Glaciator talán a leghangosabb 48xx hűtés, ráadásul szar is, nagy eséllyel hónapokon belül tönkremegy. Nálam az 1. G 1 hónapig bírta, a 2. meg 3 hétig (ez gyárilag hűtőcserélt javított volt már).

MATEO6600: GTA4 több szempontból is egy kupac szar. Tudtommal a szándékosan optimalizálatlan progi moddal 2 magos procin, és gyengébb VGA-n is simán megy. 1680x1050 alatt lényegében fizikailag lehetetlen annyi számításra kényszeríteni a karit, hogy az megfeküdjön, ha csak nem direkt akarják megfektetni, amit persze nem kevés "játék"-gyártó megpróbál.

luise178: 1. hsz/honlapom(segítség)/logout(Radeon - Minden, amit tudni kell). Amúgy is jó a 4870-em hűtése, gyáriolag 16-17%-on pörög a venti 55°C-os GPU-val, de ATT-szal sokkal jobbat is el lehet érni. Pl. 40°C 15% hűtéssel.

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#7035) Sziszifeca válasza katt777 (#7034) üzenetére

Sziszifeca
(őstag)

Nem úgy van hogyha 3eres a kábele a ventinek, akkor nem szabályozható? Csak ha 4 eres? :U

(#7036) lsc válasza Sziszifeca (#7035) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem egyértelmű, sapphire a 2 erest is sikeresen szabályozza .

Az élet kegyetlen .

(#7037) JAckass6

JAckass6
(lelkes újonc)

sziasztok!

4870es kártyát vennék, de a tápom lehetséges nem elég hozzá, 4850 vapor X 1GB mennyivel ad kevesebb fps-t, illetve mennyivel lehet kevesebb a tápigénye?

ja és a 4870 is 1 GB-os változat lenne..

[ Szerkesztve ]

(#7038) RootRulez válasza JAckass6 (#7037) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mégis milyen az a táp?

(#7039) JAckass6 válasza RootRulez (#7038) üzenetére

JAckass6
(lelkes újonc)

egy 430Wos Sirtec táp, van rajta 2 vinyó, de az egyik 5400-as alacsony fogysztású... és semmi hagngja nagyon jól üzemel a kicsike!

(#7040) MATEO6600 válasza katt777 (#7034) üzenetére

MATEO6600
(senior tag)
LOGOUT blog

Már bocsánat, hogy offolok, de ezzel a mondatoddal milyen modról beszélsz?
"moddal 2 magos procin, és gyengébb VGA-n is simán megy."

(#7041) RootRulez válasza JAckass6 (#7039) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát nem tudom, nem egy rossz táp, de nem is a legjobb :K Lehet jobb lenne azt is cserélni... Már csak a biztonság kedvéért...

(#7042) luise178 válasza katt777 (#7034) üzenetére

luise178
(kvázi-tag)

feltettem az ATT-t de a ventriszabályzásra ennyit irt: "No supported hardware found."

szal szívás... :( :O :W :W

(#7043) RootRulez válasza luise178 (#7042) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

az meg egy érdekes eset... :F

(#7044) luise178

luise178
(kvázi-tag)

az, de már leszarom! mármint a progit! :D

RBE121 /radeon bios editor/ és az ATIWINFLASH kombinációja gyógyír volt a bajra. katt777 kolléga cikkét elolvastam, és a ventillátorszabályzós résznél leírtak szerint eljárva a MIN, és a MAX értékeket lejjebb vittem 1 kicsit. most 51 fokos a cucc 36%-os fordulaszámnál. picit lett hangosabb, de ha becsukom a dobozt, nem is hallatszik a plusz. és még nem is szól semmi zene/hang. az majd úgyis elnyomja. a fordulat mintha 1 kicsit hullámozna, de az belefér. minjárt kap 1 kis terhelést, azt meglátom, mi lesz a vége.

(#7045) Lacpac válasza luise178 (#7042) üzenetére

Lacpac
(senior tag)

Elég régi verziót linkeltek neked, katt777 oldalán van a link, ahonnan a legfrissebbet letöltheted, az már fogja szabályozni.

"Jelentős problémáinkat nem tudjuk ugyanazon a gondolkodási szinten megoldani, amelyen akkor álltunk, amikor ezeket létrehoztuk."

(#7046) katt777 válasza Sziszifeca (#7035) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Pont, ahogy lsc mondta. :K

MATEO6600: Elég szar az a valami, semhogy engem érdekeljen, de emléxem, hogy a topic 1. részében mekkora felháborodás volt, hogy nem ment 2 magos procival meg 512MB VGA-val rendesen, aztán valaki írta, hogy kiadtak hozzá valami maszek modot/patchet, amivel rögtön jó lett a grafika. A topicjában biztosan többet tudnak.

luise178: Akkor jöhet a RivaTuner. Kieg.: Nem is a frisset tetted fel? :F Ha Guru3D-set, az nagyon-nagyon ősi. RBE-ból is van már 1.22-es.

(#7047) luise178 válasza katt777 (#7046) üzenetére

luise178
(kvázi-tag)

de, mindenből az újat tettem fel, kivéve a RBE-böl volt 121. de leszedtem a 122-t de sok külömbséget nem láttam köztük.

(#7048) RootRulez

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Most olvastam ezt a cikket, szerintetek várjak a 4850 vásárlásommal vagy fölösleges, annyival ez az 5750 úgyse lesz jobb, mint amennyivel drágább (legalábbis az első pár hónapban az ólcsósodás előtt)

(#7049) kriszbon válasza katt777 (#7021) üzenetére

kriszbon
(őstag)

"kriszbon: Egy 4650-ben tuti van 30% tuning" Az lehet, de én ezt írtam
"Ahogy olvasgattam én is azt mondom hogy nem húzhatók elég jól a 4850-es kártyák. A 30-as sokkal többet megy, és szerintem ez a + -160 Sp végett van. Ami 700-at megy stabilan az már jónak számít." :D

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#7050) szasanyi válasza RootRulez (#7048) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Te tudod. Viszont idézném kedvenc mondásom: aki túl sokat gondolkodik két lépés között, az a fél életét egy lábol tölti. ;) Nem atomfizika ez, hogy egy lépés az egész végkimenetelt lényegesen, és visszafordíthatatlanul megváltoztassa.

It will not be easy!

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4850 / 4870 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.