Új hozzászólás Aktív témák

  • zako

    tag

    válasz TCr #65174 üzenetére

    Nyilván mindenki igényei, pénztárcája, kreativitása, stb. alapján oldja meg a felmerülő igényei kielégítését. Amíg nem volt NAS-om, én is egy kiszuperált Pentium III-as géppel oldottam meg a linuxos disztribek torrentezését. :) Aztán meguntam a vacakolást, a 100 megabites korlátot, a ventilátor zúgását és vettem egy Zyxel NAS 325-öt egy 2 terás HDD-vel. Igen, a NAS volt kb. 25.000 Ft, a vinyó kb. 20.000 Ft, de számomra a zökkenőmentes film- és sorozatlejátszás, az FTP-szerver, az archiválás, stb. megért ennyit. Minden nap használom, napi 24 órában működik, pedig még egy potméterrel a ventit is lejjebb csavartam.

    Egyébként egy "normálisabb NAS" nem 30.000+ nál kezdődik, hanem legalább a duplájánál (Synology és társai). A médialejátszós torrentezésnél szerintem a melegedés lesz a legnagyobb probléma (különösen nyáron), a legtöbb passzív hűtéssel rendelkezik.

    Konklúzió: én szeretek céleszközöket használni, arra, amire kitalálták őket. Médialejátszót médialejátszónak, NAS-t tárolónak, torrentre és FTP-re.

Új hozzászólás Aktív témák