Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Téma összefoglaló
robi-k
(senior tag)
Sajnos nem, hogy miért, azt én sem értem
Csak a prémium BD lejátszók szegmensében alkalmazzák.
(#28700) BBéci
Egyetértek
És ha belegondolok, hogy az A400-ban lévő SMP8911 processzorban jelentősen megkurtították a VXP képjavító processzort, akkor felmerül bennem a kérdés, hogy mit tudhatott volna a teljes értékű SMP8910?
[ Szerkesztve ]
Legolcsóbban az Asus elhalt próbálkozásaként lehet hozzájutni, legálábbis én valami 40e-ért vettem újonnan. 
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

szucsi57
(kvázi-tag)
Érdekes ez az új 2.0-ás firmware, ami már tudja a 23.xxx frame-frekvenciát. A TV infója azt mondja az ilyen filmeknél, hogy 1080p/24Hz-ben van, míg a Med600X3D infója azt mondja, hogy 1080p 60Hz-ben ad.
Tud valaki valamit erről az ellentmondásról? Mert a képet nézve a mozgás folytonos, "reccenéstelen" - mi ndez a 23.976-os filmek lejátszására vonatkozik.

ricsik
(senior tag)
Mikor megjelent az A400, azt lehetett olvasni, hogy a SMP8911 zsákucca, meg nem jó programozni és nem lesz egy jó konstrukció. Akkor ez kacsa volt? Gondolom idővel kijavítanak minden fontosabb bugot a firmware-ben. Még is érdemes beruházni rá?
Eladó cuccok: http://href.hu/x/j3cv

robi-k
(senior tag)
Nem ilyen egyszerű:
1. Hardver szinten szerintem különösebben nincs gond a processzorral. Az SMP processzorok igazából mindig többmagos SOC rendszerű processzorok voltak, már az SMP863x processzorok is az általános műveleteket végző processzor mellet tartalmazták egy kétmagos Secure Media Processzort, ez végzi valójában a filmek és hangsávok dekódolását és megjelenítését. A 8911-ben annyit csináltak, hogy kétmagossá tették az általános processzort (ezáltal több erőforrás áll rendelkezésre pl. hálózatkezelésre, Torrent kliensre, stb), és beépítettek egy VXP-nek elnevezett képjavító/felskálázó magot.
2. A 8910-ben pletykák szerint gondok voltak a VXP stabilitásával/működésében, ezért a 8911-hez jelentőség átdolgozták, csökkentve a beavatkozás mélység és részben a funkcionalitást.
3. Az igazi gondot most a megfelelő szoftveres támogatás jelenti, ezzel viszont még sok gond van. Magán véleményem, hogy ki fogják javítani (a Sigma lenmaradása a tét), de nem lesz egyszerű, és hogy mikor lesz belőle jó lejátszó, azt nem tudom.

dh66e
(őstag)
Ezt senki nem fogja neked megmondani tutira.Elvileg megoldják a problémákat a gyakorlat viszont sokszor kiábrándító csak olvasni kell a popi fórumát,de ez nemcsak rájuk vonatkozik mert az összes cégnek megvan a maga gyengéje.

cekkk
(PH! addikt)
És akkor most, hogy van ez kínai FW, melyik modellekre elérhető?

robi-k
(senior tag)
Ezen modellekre: [link]

liszi70
(őstag)
"Te ismered első kézből is az A400at, vagy szintén olvasásból?"
Sajnos személyes tapasztalatom nincs, csak az olvasásélményeim játszanak.
"még mindig sok a bug, ahogy Te is mondod (bár a fórumokban néhányak áradoznak, ill. talán ezek azért rendbe is jönnek)"
Azért óvatosan kéne bánni szerintem az optimizmussal, hogy majd minden bug rendbejön. (Utalok itt ricsik mondatára is.) Nyilván sok mindent javítanak, de hogy maradni fog benne, arra mérget veszek, némi rossz tapasztalatot szereztem a popcorn szoftverfrissítési szokásairól és hatékonyságáról.
Én személyesen biztosan nem vennék egy félig kész lejátszót, bármit ígérnek is a jövőre vonatkozóan. Vannak a piacon megbízható, bevált, majdnem hibamentes lejátszók is, akár a Popcorn, akár a Mede8er, akár a Dune kínálatában.
[ Szerkesztve ]

Mankó
(PH! addikt)
Erre valaki?
üdv: Szabolcs

Gulyopapa
(őstag)
Na próbálom összelőni a NAS-t a popival.
NFS szerverbe belépek ott Samba szerver és kéri a usernevet és a jelszót.
Úgy tudtam hogy : nmt és 1234 de nem fogadja el !
Mi a hiba ?
ASRock Z77 Extreme 4 * i7 3770 * 660Ti Phantom * Samsung 840 Pro SSD * G27 * Logitech Z5500 * Popcorn A210 * Nikon D7100 * Philips 9705H *

Warter
(őstag)
Én meg a leszóló kijelentésekkel bánnék óvatosan tapasztalat nélkül. A V8 valóban egy zsákutca volt, de a többi lejátszóval azért ennyire nem rossz a helyzet.
Gulyopapa: Most honnan hova lépsz be? Ha a nas-ról a Popiba, akkor nmt/1234, ha a popiról a nas-ra, akkor viszont a nas-on kell egy felhasználó és annak a usere/jelszava kell.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Néhai Iris Silver Sio2 III Koax | Asus Eee Pc 1005Peb Netbook

Mezga Aladár
(senior tag)
Fúúúúúú, kevered de nagyon.
Mindig, mindennél, van jobb!!

regger
(őstag)
Ha kicsit keresgélsz a topikban, láthatod, hogy minden elhangzott a 3 említett lejátszóról. Nem lehet újat mondani, mindhárom ajánlott típus, saját felhasználói szokásodhoz kell igazítani a vásárlást.

Mezga Aladár
(senior tag)

liszi70
(őstag)
"Én meg a leszóló kijelentésekkel bánnék óvatosan tapasztalat nélkül."
Nem volt leszólás a véleményemben, csak a "majdani" frissítések mindenhatóságát kérdőjelezem meg, szerintem joggal. Mi a garancia, hogy tényleg megoldódnak a problémák? Nem jobb egy olyan lejátszót választani, ami eleve töredéke buggal rendelkezik? Ha meg személyes tapasztalatom nincs is az A400-al, olvasni kitűnően tudok, ráadásul az is tapasztalat, amit a V8-al átéltem.
Itt persze bejön a képbe, hogy ha az A400 nagyon dicsért képminősége a fontos valakinek, lehet, hogy ezért hajlandó elviselni néhány bugot, tehát jó választás számára. Én inkább a stabil, megbízható, bugmentes működést preferálom, én, személyesen még nem venném meg, ezt írtam az előző hozzászólásomban is.
[ Szerkesztve ]

Mezga Aladár
(senior tag)
Nem elfogadható a véleményed úgy hogy, soha nem volt a kezedben az adott készülék.

liszi70
(őstag)
Azért ugye nem gondolod komolyan, hogy itt mindenkinek mindegyik készülékkel személyes teszt-tapasztalata van, amiről véleményt nyilvánít? És nem is elvárható szerintem, szükség sincs rá. Az olvasás is tapasztalatszerzés. Ráadásul: "Nem volt leszólás a véleményemben, csak a "majdani" frissítések mindenhatóságát kérdőjelezem meg, szerintem joggal....én, személyesen még nem venném meg."
[ Szerkesztve ]

Mezga Aladár
(senior tag)
De.
Számomra csak az mérvadó, ha használta, és úgy írja le a tapasztalatát. Az hogy olvastam valakit, akinek a valakijének a nagyikája sz@pott vele az nem releváns.
Általában így keletkeznek a városi legendák. Pl. sz@r a plazma.
Nem nagyon figyeltem most a fórumot, van itt valaki akinek 400-as popija van?
Leírhatná, mostani állapot szerint, hogy müxik.
(#28712) Warter : nfst akar használni.
[ Szerkesztve ]

liszi70
(őstag)
"Számomra csak az mérvadó, ha használta, és úgy írja le a tapasztalatát."
Én sem elemzést írtam az A400-ról, csak összegeztem fórumtapasztalatokat, és ez bennem úgy csapódott le, hogy én még nem venném meg.
Ha már plazmatévé hasonlatot hoztál, nem kell személyesen, otthon kipróbálni szerintem a pana széria X-től ZT-ig menő termékpalettáját, hogy ajánlani lehessen valakinek valamelyiket, a megadott felhasználói igények és rászánt összeg alapján. Vannak tesztek, vannak fórumtapasztalatok, van több típusra kiterjedő személyes tapasztalat. Nincs ember, aki mindegyiket személyesen kipróbálta.

cekkk
(PH! addikt)
Köszi!
Zenét milyen módon tudsz ezekkel lejátszani? Van valami mobilos eszköz, hogy ne keljen bekapcsolni a tévét hozzá? 

Gulyopapa
(őstag)
Köszönöm. Ezt megcsináltam.
Viszont a popi valamiért nem enged be.
Leírom hol tartok :
Network Browser.> NFS Server > itt látja a Synot > itt látja a videó és fotó mappákat > és itt kéri a bejelentkezést
Itt nem fogadja el sem az nmt/1234-et sem a Syno-s belépő usernév / jelszót sem ...
ASRock Z77 Extreme 4 * i7 3770 * 660Ti Phantom * Samsung 840 Pro SSD * G27 * Logitech Z5500 * Popcorn A210 * Nikon D7100 * Philips 9705H *

Gulyopapa
(őstag)
"akkor viszont a nas-on kell egy felhasználó és annak a usere/jelszava kell"
Popcornon szeretnék belépni a NAS mappáiba.
El is jutok a bejelentkezésig de ott nem fogadja el sem az nmt/1234-et sem a NAS belépési kódjaimat ... vagy nem az kell ?
A NAS-on csináltál a Poppinak saját felhasználónevet és jelszót?
Vagy ugyan azt írtad be az NFS szervernél, mint amivel a DSM-be lépsz be? 

Gulyopapa
(őstag)
Nem csináltam, ne szííívasd az öreget 
Hogy kell csinálni ? 
[ Szerkesztve ]

Mezga Aladár
(senior tag)
Beállítottad az nfs megosztást?
Azonkívül a nas-on állítsd be a megosztott mappán az engedélyeket.
Fliestation "mappa" jobb klikk engedélyek
Nem szívatni akarlak, csak segíteni.
A NAS és a Popi összehangolásához a routert is be kell kicsit lőni.
A routeredben fix IP-t adj a Popi-nak is és a NAS-nak is. (+ Router restart)
Ezután a NAS-ban létrehozol egy felhasználót a Popinak és ezt kell majd megadni neki, amikor kéri.

Mezga Aladár
(senior tag)
Nfs-nél (ebben az esetben) az ip tartományt nézi, és nem kell user/pass.
Ezen én is csodálkoztam, nekem csak SMB-n kért felhasználónevet és jelszót a Dune-m.
NFS-nél meg beállítottam, hogy melyik belső IP-n melyik mappát érje el, oszt csókolom.

vilga
(lelkes újonc)
egyes routereknél a MAC azonosítóval ajánlott összerendelni a kiosztott fix Ip címeket 

Gulyopapa
(őstag)
Szóval valaki legyen KEDVES lépésről lépésre leírni az elejétől hogy mit kell csinálnom ...
Jobb lenne facebookon vagy skype-on hanggal, mert NEM ÉRTEK HOZZÁ de szeretném ha működne 
Előre is köszönöm !!!
Hiába olvasom el a user guide-ot, teljes a káosz a fejemben 
[ Szerkesztve ]

Franky2Ster
(tag)
Erről mi a véleményetek: Measy X5 3D
Vagy ez 3D nélkül: Measy E8HDL
Egész jó lejátszónak nézem... 
Köszönöm a segítséget! 
[ Szerkesztve ]
Szerintem kezd a routerrel.
NAS + Popi legyen bekapcsolva.
Lépj be a Routered webes kezelőfelületére és keresd meg a "MAC Binding" vagy "ARP List" menüpontokat.
Milyen routered van?

Gulyopapa
(őstag)
1043ND
... de ez már offtopik erősen ...
[ Szerkesztve ]
Be tudsz lépni a kezelőfelületre?
Ha igen, akkor:
DHCP fül --> DHCP Client List : itt láthatod a hálózaton csatlakozott eszközöket. Egy jegyzettömbbe jegyezd fel a NAS és a Popi MAC címét.
Ugyan itt a DHCP fül alatt --> Adress Reservation --> Add new --> Beírod az adott eszköz MAC címét, majd a belső hálón neki adott IP-t 192.168.1.100 és 199 között valamelyiket. Amelyik tetszik. Aztán "Save". Ezt megcsinálod a NAS-sal és a Popival.
Jegyezd meg melyiknek melyik IP-t adtad. Ezt az IP-t kell majd a NAS-ban is megadni az NFS jogosultságoknál.
[ Szerkesztve ]

Mezga Aladár
(senior tag)
Ne parázz. Látja egymást a két eszköz csak nincs engedély a hozzáféréshez.

Gulyopapa
(őstag)
bent vagyok
binding settings
apr list
[ Szerkesztve ]

Gulyopapa
(őstag)
Jajaja, de hogy lesz engedélyem ? 

Mezga Aladár
(senior tag)
DSM-ben:
Vezérlőpult --> Megosztott mappa
Itt arra a könyvtárra (megosztásra) kattints egyet, amelyiket NFS-el látni akarsz majd a Popi-val.
Ha rákattintottál akkor Engedélyek --> NFS Engedélyek --> hozzáadsz a listához egy újat.
A felugró párbeszédpanelen megadod a Popinak adott IP-t és adsz neki igény szerinti olvasási/írási jogot. Leokézod. Megint OK. És kész.
A többit már a Popiban kell intézned. Azt meg nem ismerem.
[ Szerkesztve ]

Gulyopapa
(őstag)
Bebipáltam de még mindig nem enged be ...
Popcornnak nem az nmt/1234-gyel kellene bengednie ?
[ Szerkesztve ]

Mezga Aladár
(senior tag)
Az a samba jelszó.

Gulyopapa
(őstag)
Na nekem az engedélyeknél csak guest és everyone van 
Azt tudom de samba szerveren enged be nem ?
Mingyá lefotózom *asszus kulcs ...
[ Szerkesztve ]

Gulyopapa
(őstag)

Mezga Aladár
(senior tag)
Az teljesen rendben van.
Az everyone állítsd be hogy írás olvasás, pipa az almappákra is
A hálózatnál az nfs böngésző!!!
network browser, nfs server
[ Szerkesztve ]

Gulyopapa
(őstag)
A hálózatnál az nfs böngésző!!!
network browser, nfs server
Ezt hogy érted ? 
( tököm kivan mááá vele ...)

Gulyopapa
(őstag)
Milyen jelszóval kellene hogy beengedjen ez a ****** ???
[ Szerkesztve ]

Mezga Aladár
(senior tag)

Gulyopapa
(őstag)
Dehát oda lépek be én is 
És akkor adja ki azt a samba szerver képet ... és oda kell beírni a user/pass-ot ... és itt nem fogadja el az nmt/1234-et !!!
Minden NMT program fut a popin !
[ Szerkesztve ]

Mezga Aladár
(senior tag)

Gulyopapa
(őstag)
Igen, be van pipálva ...

Gulyopapa
(őstag)
De kell hogy kérjen user/passt vagy nem ???
Mert nekem kér ...
( ki leszek baszva off-topikért ... )
[ Szerkesztve ]

Mezga Aladár
(senior tag)
Gyere át a másik topikba. syno
[ Szerkesztve ]

regger
(őstag)
A Measy egész népszerű arrafelé ahonnan jönne, de ha elakad a vámon ás áfát egyebeket kell fizetned, akkor ott vagy mintha ugyanezzel a hardverrel, de jobb mozgásmegjelenítéssel és kiváló supporttal vennél egy Mede8er MED600X3D-t, amire még hazai gari is van, nem is kevés.

robi-k
(senior tag)

cekkk
(PH! addikt)
Akkor azt kell mondanom, hogy ha valaki ez így megtudja csinálni mint te is, akkor egy szinte tökéletes gépet kap.
Le a kalappal előtte

Minden FW verziójú géppel meglehet ezt csinálni?

robi-k
(senior tag)
Azért még messze nem tökéletes, de már bőven több, mint egy "mezei" BD lemezjátszó 
Igen, bármilyen legyen a gyári FW (azaz bármilyen FW védelem legyen a downgrade ellen), a Pioneer lejátszók hardver megoldása miatt nincs és nem is lehet olyan védelem, ami miatt ne lehetne firmware-t módosítani. Igaz, ehhez hozzá kell férni a nyákhoz, amihez meg kell bontani a készüléket, de hát annyi baj legyen 
De gyanítom, hogy jövőben HW szintű védelmet is beiktatnak az FW downgrade ellen, úgy mint az OPPO tette. De most a Pio BDP-140/150/450/LX55 modellekben nincs ilyen HW védelem.
Amúgy - nem csak nekem - az a sanda gyanúm, hogy ez a "buherált" kínai FW a Pio tudtával és hallgatólagos beleegyezésével készül, másképp honnan szereznék be a FW-k SDK-ját és nyers kódolatlan alapkódját? És a kínai FW-k miatt igen megnőtt a kereslet a piokra, ami növeli a profitot a pionak is. Így is lehet bizniszt csinálni, és a jogvédők előtt a Pioneer "tiszta és ártatlan" marad.