- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jpeetr
aktív tag
válasz Gulyopapa #3749 üzenetére
Avatart ne nézd most, mivel full számítógép, nyilván nincs képzaj.
Tudom, hogy a plazmán jobban látszik a képzaj, mint egy LCD-n, de a képminőséget meg nem cserélném le..
na mindegy, de 107 centin, 3 méterről, az már gáz. egyébként másnál is látom mkv-kal, nem csak itt, más mkv, más tv, más lejátszó.
bepróbálok egy BD50-et, hátha -
jpeetr
aktív tag
-
TCr
veterán
válasz Gulyopapa #3736 üzenetére
Sajnos jelenleg nincs HDD a kütyümben (a jelenlegi árakat nézve egy ideig nem is lesz ), így nem tudom pontosan, hogy hogyan tudod kitallózni a PC-n a Popi vinyóját.
Ha a beállítások között bekapcsolod (bár gondolom már be van) a Samba megosztást, majd PC-n megnézed a "Hálózati helyek"-et, ott sem látod?A Transformers témához: nálam ott volt az 1. és 2. rész eredeti BD-n, mindkét filmen van egy minimális grain, így vették fel a filmeket.
A 300-hoz hasonlóan (talán még annál is jobban) szemcsés a Black Hawk Down (Sólyom Végveszélyben, eredeti BD), annak is kifejezetten jól áll a grain.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Sgt. Chris
aktív tag
Sziasztok! Egy LG DP1WPBC Wifi-vel szemezek, jól jönne a wifis rész házon belül. Valaki találkozott vele? Tapasztalatok? Egy D-Link DI-524-es routerem van, gondolom nem okozna neki gondot, ugye?
Illetve, ha alternatívát tudtok mondani 20-25k árig, akkor hajrá.. :-) A wifi az kell, viszont jelenleg még jól jönne rá Scart csati is, LED tv-m még nincs, így ezzel tudnám használni a mostani TV-men.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
veterán
válasz Sgt. Chris #3760 üzenetére
Szia!
ASUS O!play HDP-R3? Igaz én HDMI-vel használom. Milyen épületben laksz? Téglából készült? (A wifi miatt kérdem)
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz Neil Watts #3762 üzenetére
Tégla az épület, de a belső falak gipszkartonosak. Amúgy jelenleg a netem a nappaliba érkezik, onnan wifi routeren jut el az egyik szobába, ahol a PC-m van, a TV, ahova a médiplayer menne a másik szobában van. A távolság közel azonos, gondolom, ha a PC-nél működik a TV esetében se lenne másként.
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
veterán
válasz Sgt. Chris #3763 üzenetére
Szia!
Hááát... Persze, menne tök jól, csak a 802.11g szabványtól ne várj sokat. Ha később LCD TV-d lesz akkor a 720p/1080p filmekhez már kevés lesz a routered (s itt eléggé finoman fogalmaztam ).
Később szerezz be egy ilyet is hozzá! No meg rakj rá OpenWRT-t, s lesz egy atomstabil cuccod
Üdv. core2
-
TCr
veterán
válasz Neil Watts #3764 üzenetére
Mi ez az OpenWRT és mire jó?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
veterán
Ez itt off nagyon, de:
Linux alapú okosított FW routerekhez, barátságos kezelőfelülettel, s kb. mindenre rá lehet venni így a routert (DLNA szerver, torrent, hálózati nyomtatás... )
Olvasnivaló(Megj.: Ezt már nem így kell felrakni teljesen mint ahogy az itt van, ha jobban érdekel a téma akkor PM, mert ez itt off)
-
TCr
veterán
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz Neil Watts #3764 üzenetére
Ja egyenlőre nem fenyeget ez a veszély, az LG LCD, amihez menne a player, egy 20"-os régebbi típus, maximum 1280-as a felbontása, de inkább 1024*768, ami hozzá passzol, szóval egy 700MB-os divxes filmet már tűélesnek látni rajta :-P
De köszi a tippet!
Üdv: Chris
[ Szerkesztve ]
-
ovecs
senior tag
Ugy nez ki sikerul 1 ASUS O!Play HDP-R1 lejatszohoz jutnom hasznaltan 13k-ert, az lenne a kerdesem, hogy mik a tapasztalatok, minden formatumot visz gond nelul ? A NAS funkcio mukodik rendesen ? Tudok olyat vele, hogy 1 idoben optikain kuldom a hangot az erositore, HDMI-n pedig a kepet a TV-re ? Torrentrol lemondtam, az laptopon lesz, viszont ez a NAS dolog tetszik... Mar ha mukodik vele rendesen.
Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
veterán
Minden létező formárzmot kezel a leírása alapján, nekem eddig FLAC-kel, AVCHD-val nem volt gond. Visz mp3-at, ogg-t, mkvt, Blurayt is elvileg...
Persze hogy tudsz olyat. Nekem most 2 rca-val van rányomva a HiFi-re, s tökéletes.
A médialejátszó az médialejátszó. Torrentre ott a PC/router, stb. Már elnézést.[ Szerkesztve ]
-
ovecs
senior tag
válasz Neil Watts #3773 üzenetére
A NAS funkcio jol megy ? Kabellel lesz a T-com os iptv-s routerre kotve
Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
veterán
-
Mercutio_
félisten
válasz Neil Watts #3773 üzenetére
Neki szerintem az a lényeges, hogy digitális hang és kép külön 2 kimenetre küldhető-e (hang optikán, kép HDMI-n)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
veterán
-
Mercutio_
félisten
válasz Neil Watts #3777 üzenetére
RCA az nem analóg bemenet?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
veterán
-
Mercutio_
félisten
válasz Neil Watts #3779 üzenetére
OK, csak mintha korábban olvastam volna olyan lejátszókról, ahol nem engedett a rendszer kétféle digi kimenetet egyszerre.
-
No.01
őstag
Erdekes, h en is pont a szemcses kepekkel kuzdok jelenleg es az eddig kiprobalt 11 film kozul szinte mindegyik gaz persze a TV is nagy (60) de megvan hozza majdnem 3 meter tavolsag...
Letezik, h a HDMI kabel ennyit szamit? (Popcornhoz adott gyarit hasznalom) Probalkozott mar v.ki masfele kabellel?
Mellesleg tesomeknak nagyon megtetszett a lejatszo igy most rendelhetek nekik is egyet igaz ok heti egy HD-t neznek igy arra gondoltam, h az uj V8-as Popocornt veszem nekik. Van errol mar v.kinek tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ha Blu-Ray-t nézel az persze hogy szemcsét, ilyen a technológia, pont. Ne haragudj, de jól értem hogy 60 inch-es TV-n akarod nézni a filmet? Az 152,4 cm átlósan. Most tényleg joggal vetődik fel bennem a kérdés:
- Full HD (50 GB+) BluRay filmet akarsz lejátszani rajta?
- Kábel ügyben itt nézz szét!Amugy ha bevált a tied akkor vedd azt Nekik is, mert azt ismered, így nem kell szívni másik rendszer megtanulásával.
-
No.01
őstag
válasz Neil Watts #3783 üzenetére
4 BD50-es filmem van csak (meg) de azok sem jobbak, mint 1-2 1080p-s mkw.
Amugy igen most vettem nemreg egy 60-as plazmat igaz LG de ennyiert egy normalis 50-est kapsz csak igy meg megiscsak nagyobb a mozielmeny
A problema nem is az, h nem valt be a Popcorec (A300) igaz tegnap jott meg, hanem sokkal inkabb az, h nekik lehet felesleges lenne ilyet venni mert nem kotik netre, semmi extra csak annyi, h filmeket ill sorozatokat neznek (neha HD) ill heti hetvegente megneznek joesetben 2 HD filmet. Igy nem mindegy h 230EUR vagy csak 130...
[ Szerkesztve ]
-
No.01
őstag
válasz Gulyopapa #3785 üzenetére
Attol fugg hova ulsz a nappaliban A legkozelebbi pont is 292cm-re van a TV-tol. A legtavolabbi egy jo meterrel hatrebb.
Van egy 51D8000-es Samsungom is a haloban, de az LG nem sokkal rosszabb (igaz feketeben van kulonbseg) cserebe tobb, mint 1200EUR-val olcsobb volt, mintha Samsungot vettem volna ugyanezen meretben.Az meg ugye nem keves mar...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Gulyopapa #3785 üzenetére
Azért ezután a hozzászólás után linkelj már be egy olyan tesztet, aminél azt írták egy BD50-es minőségű film lejátszása után, hogy "fos", mert szemcsés a kép fullHD-ben.
Már leírták, előtted, hogy nem azért szemcsés, mert "fos", hanem azért mert ilyen alapból.
Azért mert neked állítólag minőségi tévéd van, ne alázd már az olcsóbbakat, mert lehet az a plazma lekörözi a te LCD-d minőségben, mégha olcsóbb is volt.
-
Gulyopapa
addikt
Nem aláztam semmit és senkit csak azt írtam hogy nekem is volt lehetőségem nagyobbat, de gyengébb minőségben venni. Én inkább a minőséget választottam. Ennyit írtam.
Ez az LCD a legjobb plazmák szintjét hozza ( Philips 9705, 46" ) mivel nagyon sokat rágódtam azon hogy Viera-ról ( az volt ) váltsak-e LCD-re.
Váltottam és nem bántam meg.
Ennyi a történet.
Nem akartam senkit sem megbántani. -
No.01
őstag
van kulonbseg, de nem akkor, mint amire szamitottam... de most beszerzek par uj BD50 es kiderul ill ha van ra mod akkor delutan alkerem a szomszed BD lejatszojat, h rendes lemezrol milyen a kep. mer ha ott is szemcses akkor nem a tomoritesekkel van a gond es feleslegesen turaztatom magamat. (bar hozzateszem, h regebben nem tunt fel ennyire es a dolog... vagy csak nem figyeltem elegge )
Azert egy normalsiabb kabelt beszerzek nehogy azon muljon...
-
Gulyopapa
addikt
Hát a tesztek szerint- meg néztem is Vierat természetesen mellette - 2D-ben azonos a tudásuk ( a Philipsnek elképesztő a feketéje ) viszont 3D-ben a G30 ill a Panák jobbak.
Egy 46"-os Pana viszont húzós árban ...
De hangsúlyozom, Viera-ról váltottam LCD-re.
A srác aki 15 éve ad el nekem műszaki cuccokat ( mindenemet tőle vettem ) azt mondta hogy először érdemes plazmáról LCD-re ( segmentált led, local dimming ) váltani.
Bementem, megnéztem őket párban és megvettem.
Elképesztő !
De ez mind OFFTOPIC szóval bocsi ! -
bagesz71
tag
üdv!
Emtec Movie Cube K800 1TB, én is ezzel szemezek már 1 hete.
Ha valaki tudna pár fontosabb informáciot mondani róla,föleg divix és bluray ripeket nézek.
elnézést a tudatlanságomért,de mit jelent az mkv? Lehet e rajta kodeket frisiteni?
Ez lenne az elsö média lejátszom és nem szeretnék melényulni.
Köszi a segitséget
üdvBagesz
-
Old FatBoy
aktív tag
Ezt a szemcsésedés/Drain/problémát álltalában firmware frissítéssel orvosolják a média lejátszó gyártók.
Nekem "öreg"Sony KDL 52W4730-as Lcd TV-men BD9-re áttömörítve 1080p mkv-ból sem jelentkezik csak ha a film tartalmazza.
Pölö Transformers 3 elején az imitált archív felvételek.
Persze ha 20cm-ről megnézem a filmeket akkor látszik,hogy nem BD minősség.
De én filmet kb 3,5-4m-ről nézek és így nem mondanám meg,hogy nem BD a forrás.
Ja és egyszerű legolcsóbb HDMI kábellel és LG BD370-es lejátszóval.
Ezeknél a mai gazdaságos médialejátszóknál sok esetben/még a drágáknál is/igen meglepő kép tárul elénk ha kinyitjuk a dobozt és az ott lévő panelt ill paneleket jobban szemügyre vesszük.
Az a pár alkatrész amit beépítenek/csak a legszükségesebb ill legolcsóbb/válogatás nélküli Kínai tömegtermék.
Elég egy hibás kondenzátor,egy rosszul elvezetett kábel stb és a legújjabb firmware mellett is előfordulhatnak hibák akár ez a szemcsésedés akár totál müködésképtelenség.
Sajnos a profit itt is erőssen a minősség rovására megy és mivel most jól fogynak a lejátszók a mennyiség is ront az amúgy sem kis hibaarányon.
Fati[ Szerkesztve ]
Audiophile Troll
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest