- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vindex
tag
Létezik DVB-C tuneres asztali HD-felvevő? Olyasmire gondolok, mintaz asztali DVD felvevő.
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Anyámnak szeretnék venni egy média lejátszót szülinapjára. Szeretném a véleményeteket kérni ezügyben, hogy mit érdemes és mi a jó!
Nem kell hogy 1080p-t vigyen, nem fontos a tökéletes felirat támogatás se, ha az AVI, MPG-ket viszi esetleg 720p-s filmeket az tökéletes. USBről lesznek a filmek lejátszva rajta.Lényeg hogy a menüje jól átlátható legyen, magyar nyelv legyen és igényeljen nagy karbantartást. A meglévő formátumokat viszont faszásan vigye!
Köszönöm előre!
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
jpeetr
aktív tag
-
wolfman
veterán
Na most az a helyzet, hogy bátyámék megvették Budapesten ezt a szerkezetet. HDMI-HDMI kábellel összekötötte a TVjével(Sony BraviaFULLHD nem tom pontosan melyik) és meg se nyikkan! Semmi képet nem ad. A TV érzékeli hogy van rá kötve valami, de kép az nincs. Erre mi lehet a megoldás????
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Predator2
addikt
helló
média lejátszó vásárlásán töröm a fejem ehhez szeretném kérni a segítségeteket h mit ajánlotok:
Legyen:
- Megbízható!!!
- Legyen benne HDD vagy lehessen bele szerelni
- Lehetőleg modern chipkészlet legyen benne (azt hallottam az fontos)
- Számítógéppel wifin vagy kábelen keresztül elérhető legyen
- Legfőképpen DVD filmek lejátszására használnám de támogassa a fontosabb formátumokat később egy HD Tv-n használnám (így a HD-t is) de támogassa a jelenlegit is: DAEWOO dtx-21g2k KÉP
- Lehetőleg magyar menüs
- Ha támogatja a torrentezést meg úgy az internet kapcsolatot az egy plusz dolog lenneÉrdekelne olyan !is! ami már felvevős betudnék szerezni egy AC Ryan Playon! DVR HD-t viszonylag jó árban ezzel a lejátszóval kapcsolatban mi a véleményetek? Meg csak magával a márkával kapcsolatban?
Árat nem írok mert kíváncsi vagyok szerintetek milyen a jó mi az amire érdemesebb lenne költeni de azért ne legyen csillagászati az ára.
Arra szeretnélek kérni titeket h külön egy sima média lejátszót és egy felvevőset is!
Köszönöm a segítségeteket előre is!
ui: kezdő vagyok a témában tájékozódni szeretnék először[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
wolfman
veterán
Az a gond hogy bátyámat annyira nem érdekli a dolog hogy bármit is próbálgasson bárhol, nem hogy vegyen hozzá bármit is. Viszont ő Budapesten lakik mi meg Gyulán, szóval majd ha jönnek akkor tudom megskubizni.
De nem is HDMI-vel lesz itthon használva hanem Scart-RCA kábellel, csak nekem meg itthon mono RCA-m van.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Stukker1987
senior tag
Sziasztok!
VAn egy PlayOnHD minim....Minden nagyon frankó....
Most megtetszett az új GUI amit a honlapon nyomtanak!
Hogyan lehetne rávarázsoni a lejátszóra?
Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.
-
1q2q3q
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék felvenni internet rádióról zenét, mp3-ba. Mikor megnyomom a "Rec" gombot a távirányítón (DUNE HD lite) akkor kiírja: "nincs csatlakoztatva háttértár". Létezik bármilyen megoldás, hogy NAS-ra mentsen és ne kelljen csatlakoztatnom külső hdd-t?
köszi,
tamás -
Predator2
addikt
mivel elég tudatlan vagyok egyenlőre a válaszom: ami jó
nem tudom milyenek vannak
az első kommentemhez még annyit hozzá fűznék h támogassa a feliratokat is
de érdekel egy sima és egy felvevős is
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
-
Predator2
addikt
hát egy kicsit megfogtál vele de a kábelszolgáltatómnál ezt találtam:
A digitális műsorok az analóg programcsomagok részét képezik,
plusz előfizetési díjat NEM számolunk fel.
A digitálisan sugárzott csatornák vételéhez beltéri egységre (vagy a TV készülékbe épített digitális kábel tuner-re DVB-C) van szükséges,amit megvásárolhat az ügyfélszolgálaton.
[link]ha jól értem van analóg és digitális is de azt addig nem fogom tudni fogni még nincs beltérim
[ Szerkesztve ]
-
trafipax
tag
Sziasztok!
hezitálok két lejátszó között:
-A.C. Ryan Playon!HD Mini2
-HDI Dune HD Lite 53Dmint ismert, két eltérő chipset van bennük, és azért árban is van ~10 ezer Ft különbség és nagyjából hasonló a tudásuk.
Ami elgondolkoztatott, hogy a HDI oldallán olvastam hogy a standard Videó kimenetek mellett még ezeket a monitorfelbontásokat is tudja:
1024×768, 1280×1024, 1280×768, 1280×960, 1360×768, 1366×768, 1400×1050, 1440×900, 1600×1200, 1680×1050, 1920×1200 (60 Hz)
Az én TV-m nem full HD-s hanem csak HD Ready (max:1680×1050) felbontással bír ezért nem tudom, hogy az A.C. Ryan milyen felbontással dolgozna az én készülékemen.
Egyenlőre külső HDD ről, majdan pedig NAS-ról divx/mkv tartalmak lejátszása a lényeg.
Pro és kontra, hogy melyiket vegyem?köszi a helpet előre is!
szép napot
elégedett vagyok az elégedettlenségemmel
-
Predator2
addikt
nekem végül is mit tudnátok ajánlani?
THX előre is>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Predator2
addikt
és a AC Ryan Playon! DVR HD (csak azért kérdezem mert jó árban tudnám beszerezni)?
meg úgy alapból a márkával kapcsolatban vélemény? (minőség,ár/érték arány, megbízhatóság)?
és olyan média lejátszó ami nem felvevős és megfelel az alábbi feltételeknek?
Legyen:
- Megbízható!!!
- Legyen benne HDD vagy lehessen bele szerelni
- Lehetőleg modern chipkészlet legyen benne (azt hallottam az fontos)
- Számítógéppel wifin vagy kábelen keresztül elérhető legyen
- Legfőképpen DVD filmek lejátszására használnám de támogassa a fontosabb formátumokat később egy HD Tv-n használnám (így a HD-t is) de támogassa a jelenlegit is: DAEWOO dtx-21g2k
- Lehetőleg magyar menüs
- Ha támogatja a torrentezést meg úgy az internet kapcsolatot az egy plusz dolog lenne
- Támogassa a feliratokat>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
canniball
nagyúr
válasz Predator2 #1080 üzenetére
A Playon! DVR-ben DVB-T tuner van (a földfelszíni digitális sugárzáshoz), neked pedig DVB-C kéne. Nem tudom találsz-e ilyet...
Én a helyedben első körben szétnéznék a set-top-boxok között, általában azok is rendelkeznek médialejátszó funkcióval (még ha korlátozottal is), a médialejátszót pedig későbbre hagynám.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
madgie
titán
válasz trafipax #1091 üzenetére
Röviden? A képe miatt. Elég sok projektoros arc írta már, hogy két méteres vászonnál, full HD projis vetítésnél a Dune az a márka, ami relatív elérhető árú, de nagyon szép képminőséget nyújt. Pioneer Kuro plazmákat is Dune-okkal demóztak sok helyen (míg gyártották), gondolom nem véletlenül.
Igaz, azok a Dune-ok nem a Lite árkategóriájában mozognak, de az már jelent valamit, ha pheke itt a PH!-n is azt mondta, hogy jobban bejön neki egy hét ismerkedés után, mint a Popcorn Hour A-210-e.
Egyébként ez az AC Ryan is Realtek chipset, ugye? Mert akkor az lehet 2011-es fejlesztés, talán alulról súrolja a 2009 előtt Sigma Designs generáció tudását.
Sok minden attól függ egyébként, min nézed a filmeket: nekem egy 50" 2009-es HD Ready plazmám van, arra tökre elég egy relatív olcsóbb lejátszó is (mégis A210-et vettem és nem bántam meg)
-
jpeetr
aktív tag
válasz trafipax #1091 üzenetére
szerintem kár öszehasonlítani egy Sigma Designs és egy Realtek chipsetes lejátszót. már csak emaitt sem egy kategória
ha megtalálod, itt nem egy ember írta, hogy realtek-es lejátszót cserélt Popcorn vagy Dune-re, és összehasonlíthatatlan képminőség terén.
egyébként meg nem véletlen, hogy a 10milliós RUNCO vásznakat meg projectorokat DUNE-kkel demózzák." A kérdés egyértelműen eldőlt, amikor a tavaly októberi házimozi show-n a számomra lenyűgöző képminőséget nyújtó tízmilliós RUNCO vetítő és vászon kombinációhoz forrásnak egy DUNE médialejátszót használtak, amit a sötétben nem is láttam, így elfogultságról nem
lehet beszélni. Tovább erősítettek elhatározásomban a demót vezető úriember szavai, aki elmondta, hogy sok más lejátszót, köztük Blu-ray játszókat is kipróbáltak, de a DUNE biztosította azt a minőséget, amivel meg tudják mutatni, hogy mit tud a vetítő"[ Szerkesztve ]
-
Xezs
tag
Sziasztok
Némi tanácsra szorulnék illetve lenne 1-2 kérdésem DVD lejátszó terén. Még a legelején leszögezném, hogy rengeteg ároldalt (depo árgép) illetve fórumot (külföldit is) bújtam át de még mindig tanácstalan vagyok.
Rögtön az első kérdésem, hogy miért hanyagolják a technikai leírásokból az Xvid kompatibilitást? Annyira ritka, hogy odaírják egy termékhez, hogy viszi-e, vagy sem, mint a fehér holló. Ha az utóbbi pár évben kiadott "tört" filmeket nézem, a DivX már rég nem "piacvezető" mivel szinte az összes tömörített film Xvid formumú. Légyszi valaki világoítson fel.
A következő dilemmám a márkák körül van. Amit vennék, az egy Samsung HT-Q9-et váltana ki, ami őszinte véleményen szerint egy nagy rakás szar. Rengeteg gyári DVD-t nem olvas normálisan, akadozik és megáll, sokszor még be sem olvassa, az írt DVD-kről meg már nem is beszélek, nagyon sokat vacakol velük (firmware-ből a legfrissebb van rajta de az is vagy 3 éves már). Ebből kifolyólag Samsungot semmiképp sem vennék, bár meggyőzhető vagyok, hiszen egy több mint 4 éves típusról beszélünk itt, lehet hogy magához tért a gyártó ennyi idő alatt.
Elsősorban két márkára gondoltam: Philips vagy LG. Noname márkát nem szívesen vennék, nem bízok bennük. A Philips DVP3520-ast elég jónak találom és az árkategóriát is itt körül lőttem be (12-15 ezer Ft). De persze szóba jöhet még Sony vagy Panasonic is.
Ha valaki tudna tanácsokat adni, főleg az Xvid lejátszhatóságra és a megbízhatóságra (vagyis hogy mindent beolvas és stabilan lejátszik) azt szívesen venném.
Ja még egy dolgot szeretnék, hogy USB bemenet legyen az eszközön, de ez sem létkérdés. Egyéb ínyencségek, mint HD, meg upscaling nem igazán érdekelnek, úgysem HD TV-n lesz nézve.
Előre is kösz ha valakinek van ötlete, tényleg teljesen tanácstalan vagyok, egyszerűen túl sok termék van a piacon.
[ Szerkesztve ]
-
Xezs
tag
Hopsz, igencsak elnéztem a topicot. Ha zavaró akkor töröljétek ki, már nem tudom szerkeszteni.
-
MJordan
tag
Sziasztok!
A Popcorn A210-nél hogyan kell megadni a filmek nevét és/vagy a könyvtárak nevét, hogy le tudja hozzá tölteni a netről az információkat? Ha jól olvastam, akkor ez a modell automatikusan megteszi ezt szemben a DUNE lejátszóival! -
Predator2
addikt
válasz canniball #1081 üzenetére
értelek csak (mint ahogy írtam is) azért kérdeztem mert jó árban tudtam volna beszerezni
viszont egy "sima" média lejátszót ami megfelel az előző kommentemben KATT leírtaknak mit ajánlanátok?
annyit hozzá tennék h a felső keret max:45e
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz MJordan #1096 üzenetére
Automatikusan átkutat minden mappát, persze ez letiltható egy-egy fájl elhelyezésével de alapból mindent néz, magától. Ha rosszul szedi le az infót, akkor piszkálható a dolog. Nekem nem tetszik, hogy kis felbontású képekkel (borítókkal) dolgozik, HD Ready tévén is zavaró a túlkorrigált rövidlátó szememnek
Egyébként már az asszony is ráunt szép lassan a Jukebox-ra, sima menüben hamarabb megtalálunk mindent, nem frissít új filmnél perceket. Elmúlt a varázs, már csak akkor vagánykodunk vele, ha vendég jön és azt kérdezi, min nézünk filmet
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest