Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz b3Ro #5026 üzenetére

    A redshift szerintem nem volt konfigolva parancssori paraméterrel vagy ~/.config/redshift.conf fájlban. Meg kell adni neki a földrajzi helyet, ahol használod (földrajzi szélesség, hosszúság, Google Mapról tudsz puskázni, meg hogy nappal és éjjel milyen színhőmérsékletre állítsa a monitort, meg a gamma világosságot, és van még egy pár beállítás). Arch Wiki Redshift cikkét most nem linkelem, nehogy Ubi Egon leszóljon, terminálban is meg tudod nézni a súgóját a man redshift segítségével.

    Ilyenkor mindig terminálban kell elindítani, ki fogja írni, hogy miért nem indul. Ez minden olyan progira vonatkozik, ami grafikus felületen nem indul el, vagy elindul, de aztán kilép.

    A Mate Gtk-s asztali környezet, szóval a redshift csomagban lévő redshift-gtk binárist kellett volna futtatni, bár config nélkül az sem indul el. Meg nálam az is hiányolt néhány Phyton extensiont (ezt függőségnek be kellett volna húzza, ez a csomagfenntartó hibája ráadásul), meg a dbus-t is igényli, de annak Mate-en rendbe kell lennie.

    Lehet már a konfigurálással sem kell bajlódnod, mert lefutott a redshift-qt, azt beállítottad, kiírta a beállításait, és már csak futtatnod kell helyette a redshift-gtk-t.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák