Új hozzászólás Aktív témák

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz Mr. Y #113681 üzenetére

    "De most azokhoz fordulnék, akik M2-es laptopot használnak. Azt olvasom az interneten, hogy csak 1 azaz EGY külső monitor meghajtására képes. Szegény 5 évvel ezelőtti énem, első Mac gépére csak 3 monitort tudott kötni..."

    Volt M1-es Macbook Air-em, és most egy M2-es Macbook Pro-m van.
    Mindkettőt lehet használni két külső monitorral, HA egy olyan univerzális (USB-C csatlakozású) dokkolót veszel hozzájuk, amely legalább két DisplayPort 1.4-gyel rendelkezik egy újabb DisplayLink SoC van benne (javaslom tehát, hogy ne használtban gondolkodj, én az Alzánál vettem egy ilyen dokkolót: Dokkoló állomás I-TEC USB-C Dual Display Docking Station + Power Delivery (JP909o) - ez megfelelt),.

    Engedélyezni kell a kernel extension-öket (google-lel tuti találsz elírást, hogyan kell ezt megtenni. Elég egyszerű.) majd fel kell telepíteni a DisplayLink szoftvert. Ez felrak egy kernel extension-t, amit a System Settings Privacy And Security részében szintén külön engedélyezni kell. Ezek után már látni fogja a két külső monitort, és a sajátját is tudod használni ezekkel egyidejűleg, harmadikként.
    Íme egy kép, bizonyítékként, ez egyteljesen alap M1 MBA, két külső monitorral és a saját képernyőjével:

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák