Új hozzászólás Aktív témák

  • LámaZ

    addikt

    válasz WhiteWalker #4110 üzenetére

    Szia!

    Nem olyan bonyolult, mint első látásra tűnik, pláne, ha megy az angol. Mert angol nyelven rengeteg a leírás, míg magyarul, pl. a dual-sim-es topikban is, konkrét, kézzel fogható segítséget nem nagyon kap az ember. Talán csak magánüzenetben a bennfentesek.
    Meg kell érteni a folyamatot, többször elolvasni az utasításokat, és akkor menni fog. Jobb, ha az ember lépésekre bontja a feladatot, és mindig csak annyit végez el, amennyire időben, idegileg stb. képes.

    Felvázolom nagy vonalakban a teendőket:

    1. Az androidos eszközön a legtöbb műveletet PC- programokkal végezzük USB-kábelen keresztül. Tehát, először is telepíteni kell a PC-re ezeket a szoftvereket: USB COM driverek (készüléktípustól függnek) és az ADB-shell (Android Debug Bridge - parancssori utasítások értelmezője). (kb. fél óra)

    2. Rootolni kell a készüléket. Ez készülékspecifikus. 3 módja van, MTK-csipes készülékeknél a legkönnyebb a Bin4ry-féle szkript használata (kb. 3 perc). Most nem részletezem őket.

    3. Biztonsági mentést kell csinálni a készüléken található förmverről, feltéve, hogy az jól működik (leszámítva azt az apró bosszúságot, amely miatt belekezdtél ebbe az egész buherálásba). Alternatívaként el lehet kérni valakitől, akinek ugyanolyan készüléke van, mint neked (vagy letölteni a netről), egy biztonsági mentést. (kb. fél óra)

    4. Telepíteni kell a Clockworkmod-ot (készülékspecifikus). SP Flash Tool-lal telepítettem. Nekem ez volt e legnehezebb feladat, nagyon nehezen találtam rá a megfelelő recovery.img fájlra. (Nálam egy nap volt, második alkalommal biztosan gyorsabban menne :-)

    5. Ha fent van a gépen a CWM, akkor működni fog az ún. Recovery (visszaállítás) mód, és lehet frissíteni a förmvert, javításokat (patch-eket) lehet telepíteni stb.
    Nekem a CWMR-re azért volt szükségem, hogy át tudjam partícionálni a belső tárat egy .apk (futtatható androidos alkalmazás, olyan, mint PC-n az .exe) segítségével.

    6. Külön téma, ha rossz a géped teljes förmvere, és újra kell flash-elni. Ezt is az SP Flash Tool-lal végezzük (szintén PC-s progi), de kell egy komplett, új, gyári, ropogós, hibamentes förmver.
    Óvakodni kell attól, hogy az ember olyan förmvert vagy patch-et tegyen fel a gépére, amely nem arra a gépre való, mert akár teljesen hasznavehetetlenné válhat a drágaság. Igazából ezeknek a fájloknak a megtalálása, és az érdeklődés a fórumokban stb. vesz el sok időt. Maga a folyamat pár perces.

    Kb. ennyi.

    Egyébként, íme az eredmény:
    Az első képen azonnal látszik, hogy az appok 450 MB-ot elfoglaltak az eredetileg 500 MB-os belső SD-ből. Nagyon indokolt volt tehát, az átpartícionálás.

    és

    Legyen minden jó!

Új hozzászólás Aktív témák