Új hozzászólás Aktív témák

  • ksanc

    őstag

    válasz Keeperv85 #11920 üzenetére

    Működhet úgy is, de közvetlen íróként is. Húú, pedig annó gondolkodtam, hogy leírom, mit műveltem, most jól jönne, már nem igazán emlékszem ezekre a dolgokra :)
    Én JTAG-en keresztül a flash eepromot írtam.
    Tehát volt a jtag panel (wiggler), ami csatlakozott egyrészt a készülék alaplapi paneljának JTAG kivezetéseire, másrészt párhuzamos porton a számítógéphez. Azon futott az égető progi (nagyon egyszerű DOS-os progi volt, samsung S3C2440 procira és az adott kütyüben lévő hynix NAND-ra.), amivel felül tudtam írni a készülék flash eeprom (NAND chip) tartalmát. (Hogy mit, az külön történet volt, mivel egy kínai PNA-ról beszélünk, nulla támogatással. Egy működő ugyanilyen készülékről készített komplett ROM mentésből kellett megcsinálnom a bootloadert - ezt írtam vissza a NAND-ba -, és az SD kártyára rakható frissítőfájlokat, ami a tulajdonképpeni rendszert írta vissza a kütyüre. Na ez volt az igazi ROM főzés :D)

    Tehát a kütyü maga nem működött, akksi sem volt benne csak a flash ic kapta a szuflát az íráshoz a wigglertől.
    Ellenőrzésképpen mikor a készülék tökéletesen működött, újra felülírtam a az eeprom-ot, csak éppen hülyeséggel. Nem is indult a kütyü megint, csak az lcd háttérvilágítás ment, mint előtte :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák