Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz Petykemano #41633 üzenetére

    tegnap a másik cikk alatt már leírtam de ide is beteszem beidézem, hogy szerintem nvidiát a cloud gaming és maga a Mobil piaci bevétel másod-harmad sorban érdekli csak :

    "
    Hogy őszinte legyek és lehet hogy ez most oltári nagy szamárságnak tűnik, de én azt gondolom Nvidának az ARM mint olyan és a nyílt licenszeik a mobil szegmens stb egy pozitív hozadéka a valódi terveiknek ,mellékvágány csak. nem érdekli annyira , mint sokan gondljuk szerintem. ( persze igen, csak nem elsődlegesen)
    A valódi céljuk szerintem egyébként az, amit írsz, csak nem egészen úgy .
    Ez is csak egy vélemény ahogy én gondolom:
    Egy komplett ökoszisztémát kialakítani szerver és exascale vonalon kizárolagos( és így ahogy írod a másik két versenytárs elött zárt ) rendszerben.
    AMD és Intel az X86-64 vonalon építkezik és hülye lenne késöbb beengedni Nv-t pusziért és Nv is hülye lenne tőlük függni, hogy bejuthasson egy egy zsíros exascale/ A.I. projektbe.
    Magyarul lesz egy külön rendszere ,amiben olyat tud kínálni, amibe a másik két fél nem tud bejutni, az ARM alapú szerverekbe és porjektekbe amihez Nv kialakít egy rendszert és ez fordítva is igaz , onnentól felejtős lesz az, hogy X86 rendszerekbe ő bejuthasson az AMD / Intel mellé. Ez a mostani nyílt , szabadon licenszelhető rendszerben nem lenne megvalósítható.
    Intel mellé még addig igen, míg Intel nem dobja piacra a saját gyorsítóit.
    Mit eredményez ez?
    Azt hogy egyik cég sem lazíthat mostantól. Nvidának úgy kell fejlesztenie mind a CPU és mind a GPU vonalát hogy az előnyősebb / gyorsabb legyen az AMD és Intel X86 konfigurációinál.
    Intel nagyon gyorsan kénytelen lesz olyan GPu-t / gyorsítót fejlszteni ami ütőépes lehet AMD és Nvidia termékeivel, ha nem, akkor gyakorlatilag végük, mert Nvidia nem fog adni nekik gyorsítót a CPU-k mellé és AMD sem.
    Magyarul a nagy összeborulás az AMD vel és így az Nvidia kizárása hamarosan visszájára sül el Intelnek, ha nem lép SOS mind GPu, mind CPu fronton, mert a versenytársak elötte járnak már GPU vonalon évekkel és CPu fronton is AMD, de ARM sincs elmaradva.
    AMD x86 vonalon kénytelen Intelt szemelött tartani, tehát így az helyett hogy 3 szereplős lenne az x86 piac 2+1 szereplős és elkülönült lesz egy vonal. Szerintem ez egy nagyon okos húzás Nvidiától, mert elszakad a két licensztulajdonsotól, mert bármit lép azt x86 részen kell ellensúlyozni a másik két gyártónak, és ez fordítva is igaz,de neki nincs konkurenciája a saját architektúráján egyelőre és nem fogja beengedni se AMD-t se Intelt bizonyos fejlesztésekbe, vagy biztosít nekik licenszet és cserébe kér X86-64 et.( ezt amúgy kétlem)
    Szóval egyszerre kockázatos és szeniális dolog ez, de egy olyan piacot céloznak meg vele(a szerver piac 90 % része még mindíg Intel) ami lassan el kezd felosztódni,2-3 éven belül Intel elveszti a dominanciáját és ez egy akkora pénz, ami onnan lehullik, amekkora simán ellensúlyozza ezt a rizikot, ha bejön.
    Ez mellett az ARM mobil fejlesztései lehetnek nyitottak és fent vázolt forgatókönyvet pár bizonyos rendszerre ami saját fejlesztés lesz ,fogja Nv bevezetni azt gondolom."

    Továbbra is azt gondlom, hogy egy taktikai húzás volt, hogy komplett renszert kínáljanak, ne kelljen függniük a másik két cég x86-64 licenszétől és közben tőlük elzárt rendszert építsen ki, amiben a másik két cég nem tud belenxyúlni és résztvenni benne. Ezt ha nyít forráskódon probálja meg nem tudná végrehajtani.
    Intel került így a legnagyobb szarba amúgy, mert most kell az a Xe gyorsító, jobban mint bármikor...

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák