- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- MILC felhasználók szakmai topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero #38397 üzenetére
Szerintem azért érezhető különbséget hoz a tuning, szóval én hagynám, az tuti. Mondjuk 150 mhz nem olyan magas szintű, de akkor is.
-
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero #38395 üzenetére
a beta jó, nincs azzal semmi gond.
-
Repsol600
addikt
válasz
rayoliviero #38395 üzenetére
Én megpróbálnám a legújabb betát is, hátha segít.
Max ha ezzel se jó, akkor egy régebbit. -
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero #38393 üzenetére
Próbálj más drivert.
-
válasz
rayoliviero #38390 üzenetére
Nagyon keresed a hibát abban a kártyában. Szerintem próbáld meg 1 hétig használni tuning nélkül, aztán ha akkor is bohóckodik, akkor kezdj el aggódni. De egyelőre driver gondra tippelek. Különben sem hoz sokat a tuning.
-
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero #38390 üzenetére
Nálam túlhúzás produkált néha hasonló tüneteket.
-
rayoliviero
veterán
Azt miért csinálhatja az Asus 7870, hogy gondol egyet és a képernyő fekete lesz és elkezd villogni? Csak újraindítás segít. Most ezt csinálta, miután betöltött a Windows és ráklikkeltem a Gpu-Z-re. Most igaz, hogy tuningolva van 1150/1350-re, de alapon is egyszer ez történt vele. Összesen tehát kétszer történt a kártyával, mióta megvan (pár napja), egyszer alapon, egyszer tuningolva, de egyser sem játék alatt.
-
Steve198310
őstag
válasz
RMZ250 #38386 üzenetére
ez csak valami de irnak róla
azért kíváncsi lennék mit megy a 7850 ed -
RMZ250
senior tag
válasz
Steve198310 #38385 üzenetére
A dual bios a lúzereknek való, akik a hozzá nem értésükkel elbasszák a karijukat
-
Steve198310
őstag
válasz
RMZ250 #38383 üzenetére
miért ne lenne? azod van vagy azod van? ha azod lenne tudnád
tudod lehet rá készíteni saját BIOS-t amivel indul és persze tuningba és a venti profilba is bele nyúlva nem 1225mV ig megyen hanem 1300mV ig. hopp-hopp.
viszont elk.rod a BIOS-t bumm átnyomod majd megy minden tovább. Vagy indítod a Boot-olod és Flasheled rá az ujat -
RMZ250
senior tag
válasz
Steve198310 #38381 üzenetére
A dual biosnak mi köze a tuninghoz.......semmi.
aelod hát igen a minőséget meg kell fizetni.
-
aelod
veterán
válasz
Steve198310 #38381 üzenetére
igen csak asusba az aqua-nál a 7850 a 2gb-os egy tízessel drágább mint az enyém
annyim meg nincs...az ASUS Radeon R7 260X van most jó áron
1188mhz a GPU
7000mhz ram
viszont a memória interfész csak 128 bites, okoz ez érezhető lassulást? -
Steve198310
őstag
nincs azzal semmi baj. 2év. jobb mintha nem lenne csak 1 vagy semmi.
én elégedett voltam az asusokkal is jó a 7850
a zafírt jobban csipem mert szeretem a tuningotazon meg bual bios van. lehet rángatni.
Zafír 7850
Asus 7850Vagy szeretnél erősebbet a 7870 is fain asus és zafír fronton is
-
aelod
veterán
válasz
Steve198310 #38379 üzenetére
Mind1. Lényeg a megbízhatóság. Többi kevésbé fontos (fogyasztás, hő stb.)
7850-nél ne legyen gyengébb a típus.
Zafír csak 2 év garit ad ha jól tudom. Ez bántja a szemem nagyon. -
aelod
veterán
Sziasztok!
Holnap viszem be garanciás kártyám szervizbe. Egy Gigabyte 7850 oc-t. Sanszos, hogy memória hibás.
44e-ért vettem. Ebben az árkategóriában mit javasoltok helyette? Többet nem szeretnék giga vga-t (a 6850-esem is memória hibás volt azt cseréltem erre...)
Kisebbre értelemszerűen nem váltanék.... -
edeleny
őstag
Hali.
Holnap vagy holnapután megjön a HD3850 leváltására a HD7850.
A cserét hogy csináljam?
Kártya csere, - uj driverek, vagy még a régi kártyával minden ATI uninstall, majd csere, és uj driverek?
Anno az X800-at cseréltem HD3850-re de már nem emlékszem hogyan! Arra emlékszem hogy nem kellett a Win-t újratenni. -
Xirtam
veterán
2db 7850 mennyire mükdöhető? Milyen eredményeket tudna szülni egy ilyen összeállítás?
-
válasz
CoolBoy323 #38370 üzenetére
akkor hivatkozva a legutóbbi levelükre, adj nekik időt keddig, azzal, hogy utána már nem érdekel a javított kártya, cserét kérsz vagy casht.
-
válasz
CoolBoy323 #38357 üzenetére
ha eddig írásban nem kérted számon őket, akkor nincs. írj nekik egy E-mailt, hogy amennyiben xy dátumig nem kapod vissza a kártyát, akkor elvárod, hogy cseréljék vagy fizessék vissza az árát. erre később már lehet hivatkozni.
-
Repsol600
addikt
válasz
rayoliviero #38364 üzenetére
1350 tényleg bőségesen elég.
Inkább a GPU számít. Én 7950-en se használom 1400 felett mert nincs rá szükség, pedig 1600-on is mennek + külön adható fesz a mem. nek is 1,7V-ig.
-
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero #38364 üzenetére
akkor már gyengébb ramokkal szerelik őket sajna...mondjuk jelentősége sok nincs, mert 1350-ig van kb értelme.
-
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero #38362 üzenetére
1350-ig kb. De Asus-on asszem Hynix van, szóval 1450-re is feltolhatod.
-
Dealer95
őstag
válasz
rayoliviero #38350 üzenetére
Driver miatt van.
13.5-öt felfrissítettem a legújabb beta-ra és egyfolytában crash-elt a játék.
Vissza is raktam a 13.5-öt és azóta egyszer sem.
Tehát nem a játék hibája. -
myckie2
őstag
Sziasztok!
Szerintetek átmentileg elmegy egy R9-270X egy FSP 400W-os tápegységben? (kb 1 hétről lenne szó)
A gépem adatai az adatlapomon megtalálhatóak. Előre is köszönöm a választ!Üdv!
-
CoolBoy323
nagyúr
Eltelt egy hónap a gariba adás óta...
A bolt azt írta, hogy a hét végére várták, hogy megkapják... De nekem nem szóltak, h vergődjek be érte...
Van valami jogi eszköz a kezemben így, hogy egy hónapot ültek rajta?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
rayoliviero #38342 üzenetére
Nekem minden játék alatt minden adatot kiírt az afterburner.
-
bozont
veterán
válasz
lowzor #38352 üzenetére
Jó persze, aki tuningol annak nagyobb mozgástere van, vagyis olcsóbban is megtudja venni az adott teljesítményt. De aki nem, annak jó vétel a 270X ha nem vagy csak picit drágább. Viszont nekem nagyon megtetszett az MSI 270X Gaming, 7870-ben meg nem látok TWIN FROZR hűtőset. Mondjuk most nagyon felment a a Gaming és a Hawk ára sajnos, de talán január, február környékén picit esnek az árak majd.
De most a Dual-X a legjobb vétel szerintem, aztán lehet azt is veszem majd.
Bár előbb megvárom a BF4-es verziókat, remélem nem kérnek felárat érte (pedig van egy olyan érzésem hogy igen).
-
lowzor
veterán
válasz
Az a játék hibája. Kicsit hulladék még mindenkinél.
(#38349) bozont:
Mondjuk az a nagyobb órajelen járásnak köszönhető teljesítménytöbblet olyan se íze, se bűze dolog szvsz. Sima 7870-et is feltolom 2 kattintással ugyanolyan órajelre, ugyanaz a Pitcairn XT mindkettő. Ha nem csak minimálisan olcsóbb, akkor már inkább a 7870-et venném.
-
asturel
őstag
válasz
Nekem is szokott olyat (utolso <1mp 'beragad') vagy epp appcrashel. En betudtam a beta catalystnek meg a bugos bf4-nek. (elso update nelkul nalam amugy pl. jatszhatatlanul akadozott (illetve szegeny G840-et ugy leterhelte, hogy ha talcara raktam notepadba nem tudtam irni
), de most is neha durvan beakad illetve inkabb beall 1-2mpre vagy 10percenkent
)
-
bozont
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #38348 üzenetére
A +10% és a magasabb órajelen jár a két kulcsszó pedig. Gondoltam elég egyértelmű.
Egy combosabb tuninggal meg hozza a GTX 760 és 7950 szintjét (az MSI 270X Hawk pl már as gyári OC-val elég közel jár ezekhez). -
lowzor
veterán
válasz
Frissítsd le, a legújabb állítólag már BF4 alatt is írja.
-
marcusa
addikt
válasz
Mert 64bit-esek, és csak 32 bit alatt írja ki az AB.
-
rayoliviero
veterán
BF4 és Ghost alatt Afterburner nem akarja kiírni a hőfokokat. Ez mitől lehet? Crysis 3 alatt kiírja.
-
arn
félisten
az msi a leghalkabb 270x
-
lowzor
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #38339 üzenetére
Elég a hsz-ét elolvasnod és láthatod, hogy jobb
-
lowzor
veterán
válasz
Andrewstarr #38337 üzenetére
A DSUB miatt van. Semmi nem fog rajta segíteni, cserélned kell olyan monitorra, amin van digitális kimenet.
-
Andrewstarr
aktív tag
válasz
vviktorr16 #38282 üzenetére
Nem, csak játék közben látom. Átalakítóm van d-sub-ról DVI-ra, de lehet, hogy megpróbálok majd egy DVI-VGA kábelt is, ha érdemes.
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Apollo_21 #38335 üzenetére
Egyébként volt ilyen hír valami oldalon, hogy a newegg.com-on már kaphatóak ilyen kártyák, de néhány dollárral drágábbak. Remélem nem ez lesz itthon is, mert ez szemétség. "Ingyen BF4" a kártyák mellé, ja....
Eddig csak XFX kártyát láttam ilyen jelzéssel, remélem a Sapphire-nél nem lesz gond -
Apollo_21
addikt
válasz
DokiBaxxi #38334 üzenetére
Biztos lesz vmi "hír" értékű jelzés rajta..bf4 edition szuper premium limited..vagy vmi amiért többrét lehet adni
Én így képzelem el az Ati 9550GE (gamer edition) kártyám ótasemmivel sem tudott többet mint a másik..de mert ott volt a firka jelölés már megért + pár ezret
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
soultrapp #38333 üzenetére
Szerintem tök mind1, melyik forgalmazónál jár, gondolom beleteszik a dobozba a kupont, és adják tovább. Gondolom így minden nagyobb céghez jut belőle.
Egyébként utal valami jel rá, hogy van benne kupon? Tehát ha R9 270X-et akarok venni, akkor mondhatom azt, hogy olyat adjanak, amiben van BF4? Vagy ezt így külsőleg nem lehet megállapítani? Bár gondolom meglehet, mert jelzik a cégnek, hogy ebben meg ebben a szállítmányban van BF4 kupon. Vagy nem tudom, hogy működik ez. -
soultrapp
senior tag
hello!
most akarok majd venni egy r9 270x-et.
jár már szerintetek hozzá a bf4?? -
Grave_444
nagyúr
válasz
rayoliviero #38325 üzenetére
Szerintem nálad rosszul mér, nekem le van szabályozva a venti és így se megy 70 fok fölé.
-
Algotis
addikt
Feltettem a 13.11-es beta-t, és mi ez a Gaming Evolved cucc ami lejött vele?
Mire jó ez? -
Steve198310
őstag
válasz
rayoliviero #38325 üzenetére
szinte biztos
itt már volt róla szó de olyan 3xxxx HSZ körül
-
rayoliviero
veterán
-
Steve198310
őstag
válasz
rayoliviero #38319 üzenetére
a 110-120 fokot is bírja. de úgy tudom az a plafon környéke
-
Apollo_21
addikt
válasz
Sztem a hőfok vrm esetén is elviselhető..nemhinném h tegyük fel..60% os ventiprofillal tovább menne felfele..sztem itt a vége...nálam 55%os ventiprofillal nyáron nemment 85fölé..mostpedig hüsi is van...leis vettem 30%ra..egyedül bf4 és cod ghost alatt adok neki mert ezek alatt melegedik mint egy kazán
-
LamaCube
addikt
válasz
Nekem is 72-76C°-ra felmegy. Szerintem ez ilyen és nem sok.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Apollo_21 #38317 üzenetére
Gpu hőfok az normális, 65 fok körül mozog Crysis alatt.
A VRM hőfokokról beszélek. A vrm1 az Crysis alatt 80 fokra felment kb, vagy afölé (mert kilépés után tudtam csak megnézni aidával és akkor volt kb. 80). A vrm2 pedig általában 26, de láttam már, hogy 27-re is váltott.
Nem nagyon sok vrm1 hőmérsékletnek ez a 80 körüli? 15 perc Crysis után... Mi lesz ha órákig játszok majd...
-
Algotis
addikt
Valakinek nincs ötlete, hogy ha húzom a core clockot akkor miért kezd el akadni a BF3 low-on?
Metro LL, Far Cry 3 ultrán 1100/1300-ban gond nélkül megy, de BF3 már 15mhz-től akad itt-ott...
-
Apollo_21
addikt
válasz
rayoliviero #38316 üzenetére
A vrm 2 valszeg azért 26 mert az egy nem bekötött érzékelő..nálam is annyi.
gpu höfok vagy a vrm1 höfok annyi? mondjuk sztem egyik sem soksajnos 10en pár fokos eltérés van a 2között a vrm1 nálam ennyivel melegebb...ezért én nem is nézem a gpu fokot..mert ha 60 akkor a vrm már 75
-
rayoliviero
veterán
válasz
RMZ250 #38315 üzenetére
Abban 1000/1200.
És erre tudod esetleg a magyarázatot?
A gpu vrm1-re az Aida és Gpu-Z is 60 fokot (Crysis után 74) ír, miközben a vrm2 26 fok.
Ez nem túl sok? És miért van ilyen nagy különbésg köztük (vrm1 és 2 között)? Crysis közben akkor ki tudja mennyi lehet... A VRM2 mindig 26 fokot mutat, legalábbis ahányszor megnéztem. -
RMZ250
senior tag
válasz
rayoliviero #38313 üzenetére
MsiAfterburner
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #38313 üzenetére
A VRM2 mindig 26 fokot mutat, legalábbis ahányszor megnéztem.
-
rayoliviero
veterán
-
asturel
őstag
válasz
rayoliviero #38309 üzenetére
Nekem is ezt irja (hd7870-dc2-2gd5-v2), raadasul ugy, hogy asus gpu tweakben defaultra van nyomva (ami 1000/1200)
-
válasz
Ne aggódj. Nézd meg másik progival is. Van, hogy nálam is böszmeségeket ír a GPU-Z.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Ez egy X akta...egyelőre...kártya Bios-át nembántottad? Mondanám h öröm és Bódottáá..mert kaptál egy TOP-ot a sima helyett...talán..
-
Apollo_21
addikt
válasz
rayoliviero #38307 üzenetére
A "simáknak" 1000/4800 volt ha jól tudom, de láttam már 1010/4840eseket is
A TOP-oknak amit pedig épp a Gpu-z od mutat -
törölt tag
válasz
Steve198310 #38302 üzenetére
No végülis eljutottunk az eredeti témához, és kiderült, hogy igazam van
-
lowzor
veterán
válasz
Steve198310 #38302 üzenetére
Hát kevés hozzá szvsz, főleg ha tuningolsz. De az adatlapodon i5 2400 van, miért lépsz vissza?
-
törölt tag
válasz
lowzor #38300 üzenetére
Látom még mindig nem érted a "viszonyítani" szót.
Nagyobb proci-nagyobb vga? Érdekes módon, amikor kérdezett valaki valamit, senki nem válaszolt, de abban a pillanatban, ahogy (vélt) sérelem érte a hőn imádott videókártyátokat, rögtön billentyűt ragadtatok, és nem voltatok restek írni!
Kérlek benneteket, hagyjuk abba! Nektek van igazatok! Ti is tudjátok, én is tudom, de ha gondoljátok, kipostolom fészbúkra, vagy beteszem az aláírásomba... -
lowzor
veterán
-
törölt tag
-
Grave_444
nagyúr
válasz
#21346560 #38295 üzenetére
Igen.
Parancsolj itt egy fél éves teszt. [link]
Ezek után remélem minden világos és nincs több kérdés. A 7790 30K újonnan és még az is erősebb a 6870-nél, saját tesztekkel is alá tudom bizonyítani.A Vramról meg ne is beszéljünk, mert már minden komolyabb új játék bőven 1GB fölött eszik.
Képzeld az új driverek pont lesz@rják a régebbi kártyákat, az újak teljesítményére gyúrnak. -
törölt tag
Persze a 6xxx driverek nem "gyorsították" azt a kártyát mi?!
Srácok értsétek már meg, nem a 7xxx szériát szidom, meg sem fordult a fejemben, hogy össze hasonlítsam a 2-t, a processzorral kapcsolatos tesztek miatt linkeltem, hirtelen azt találtam. Én segíteni próbáltam, ti meg rögtön neki estek az embernek... menjetek a....
Sajnos értetlenek vagytok, na meg elvakultak. (még hogy én vagyok az én VGA-mmal kapcsolatban elfogult
)
(#38294) asdxv Tuningról meg aztán abszolute szó sem volt...
Idióta barmok
-
lowzor
veterán
válasz
#21346560 #38292 üzenetére
Nézd már meg a dátumot
Azóta legalább 20%-ot gyorsult legalább driverekkel a 7850...Írd be a gugliba, hogy 12.11 beta, ha nem hiszed el. És még az azt követő driverek is hoztak pluszba még valamennyi gyorsulást.
Ráadásul még 20000-szer jobban is tuningolható, mint a 6***-es kártyák. -
Grave_444
nagyúr
válasz
#21346560 #38292 üzenetére
Már a megjelenéskori driverrel is volt közte 15%- azóta nagyon elhúzott a 7850 hidd csak el.
Elfogult vagy a kártyád miatt, de csodálkoztál milyen erős a 7850, főleg hogy a többség alulfeszelve 7870 szintre húzható.
Te nem vagy képben.A HD 7790 jobban teljesít az új játékokban, mint a 6870.. A 7790 3DMark11-ben 5500-at kapott alapon, futtasd le te is a 6870-el.
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #38289 üzenetére
Mindenkinek! (aki fogalomzavarban szenved)
Nem azt mondtam, hogy egy kategória, nem azt mondtam, hogy 5%-al gyorsabb (de 40-el biztos hogy nem).
Annyira tudtam, hogy rám fognak ugrani...Ezt a tesztet vettem alapul. Egye fene, legyen 15-20%. Ez nekem KÖZELI.
És még 1 dolog! Nem a VGA-t kellett nézni az előzőleg linkelt tesztben, hanem hogy a különböző CPU-k alatt mi hogy megy!
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #38287 üzenetére
Nem mai teszt, de a 6870 és a 7850 elég közeli kategória. Tudsz viszonyítani.
-
törölt tag
válasz
CsIrKeRaToR #38283 üzenetére
Én is azt mondom, hogy inkább egy R270X (én is ezt tervezek rendelni a jövő héten), és 2k-ér megéri
(#38285) Steve198310 Valószínűleg a procit érzed majd elöbb gyengének.
-
Steve198310
őstag
amd athlon II x4 750k mellé egy r9 270x? mennyire felelne meg?
-
bozont
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #38283 üzenetére
Annyit azért megér a dolog, én a 270X-et venném, picit gyorsabb (kb 10%), alapból magasabb órajelen jár.
-
vviktorr16
tag
válasz
Andrewstarr #38246 üzenetére
Kicsit későn reagálva, de ha jól értem neked mindig olyan a kép ezek szerint?
Én is azt terveztem, hogy elkérem havertól és dvi vagy hdmi csatin keresztül megnézem, de akkor úgy látom nagy valószínűséggel jó lenne nekem is.
Még ha lesz dvi-d átalakítom akkor megnézem ezen is hátha valami változás lesz, mondjuk ahogy látom a te kártyádon csak dvi-i kimenet van szóval neked ez nem opció.
Még esetleg kábel csere lehet megoldaná a gondot. (DVI-VGA kábel) -
rayoliviero
veterán
válasz
Dany007 #38280 üzenetére
Chipset drivert nem is fontos telepiteni. Fire irt egy cikket arrol, hogy az nem kell ssd eseten. Win 8.1-ben benne van szinte minden amugy. De ettol fuggetlenul felteszem mindig az Intel honlapjarol a kegujabb chipset drivert. De telepites ideje alatt egyszer sem fagyott, Win alatt jon elo a hiba. Win 7-et felteszem vasarnap. Ha azzal is rossz, akkor a kartya rossz,
-
Dany007
veterán
válasz
rayoliviero #38279 üzenetére
Nem, a deszkára gondoltam, de akkor nem nyert. Esetleg chipset driver... ha az még nem a legújabb.
-
Dany007
veterán
válasz
Steve198310 #38275 üzenetére
Ez is egy opció. A legújabb bios ahogy nézem 9. hó 16.-i. Viszont chipset driver 10.11 a legújabb. Érdemes lehet azt is kipróbálni.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Dany007 #38274 üzenetére
Biosom friss. A pci expressz slotom az jo, volt benne nem olyan regen 7850 es mukodott rendesen.
Win 7-et teszem fel eloszor, hogy azzal mukodik-e.
Win 8.1-nel olvastam driver gondokat. De halynal is mukodik Win 8.1-el, szoval lehet a kartyam rossz.Steve: Hogyne tamogatna. Vannak hozza 8.1-es driverek is.
-
Steve198310
őstag
válasz
rayoliviero #38272 üzenetére
most nézem még nem is támogatja a lapod a Win 8,1 et
valószínü lesz BIOS hozzá
a Asus P8Z77-V LX támogatja -
Dany007
veterán
válasz
Elsőnek másik gépben próbálnám ki. Hátha.
Esetleg csökkentett mód? Már ha van ilyen még win8 alatt. Mert ott le van tiltva a video driver. Ha úgy nem fagy ki még mindig lehet driver hiba.
Aztán esetleg a gyárilag hozzá adott driverrel próbálkoznék. Esetleg átteheted a kártyát egy másik pcie slotba. -
Steve198310
őstag
válasz
biosod friss?
-
rayoliviero
veterán
válasz
Steve198310 #38270 üzenetére
Ennek valami más baja lesz, mert újraktam a Windows (8.1), nem UEFI-ben és elkezdtem letölteni a drivereket és lefagyott közben, újraindítás után pedig nem indult el megint. Lehet a kártya rossz, ha lefagy.
Vasárnap felteszem a Win7-et, ha azzal is csinálja, akkor valószínű a kártya. -
rayoliviero
veterán
válasz
Steve198310 #38270 üzenetére
Ok, kipróbéom Win 7-el, ha nem segít, jön a BIOS reset. De már csak vasárnap tudom.
-
Steve198310
őstag
válasz
rayoliviero #38268 üzenetére
FULL BIOS RESET
-
Repsol600
addikt
válasz
rayoliviero #38268 üzenetére
Más ötletem most nincs.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Repsol600 #38267 üzenetére
Minden ismerősöm notebookot használ. Csináltam egy rendszer visszaállítást és utána betöltődött a Win, aztán miután már betöltődött lefagyott, nem lehett kattintani semmire. Ez egyre érdekesebb. Csak nem a gpu a hibás.
Most megint visszaállítottam, utána be is töltött, de lefagyott ugyanúgy 1 perc múlva.
-
Repsol600
addikt
válasz
rayoliviero #38266 üzenetére
Esetleg nincs valami ismerősöd aki megengedné hogy kipróbáld nála? Akinek W 7 van. Ki kellene zárni egyértelműen a vga hibát. Volt nálam egy 6950 ugyan ezt csinálta és GPU hibás volt.
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #38265 üzenetére
Windows 8.1 javítási képernyő is bejön az újraindításoktól. Tehár gondolom nem a kártyának van baja, mert azt mindig be tudja tölteni. Csak a Windows nem akarja.
-
Repsol600
addikt
válasz
rayoliviero #38261 üzenetére
Mennie kell együtt az AMD és Intel drivernek is. Ha letiltottad meg PCI-E re állítottad akkor mennie kellene.
Nem tudod esetleg Win 7-el kipróbálni? -
rayoliviero
veterán
válasz
Nem lehet, hogy az a baj, hogy UEFI-ben telepítettem a Windowst? Alaplapomon UEFI van. Lehet, hogy a videókártyán is annak kell lenni, hogy induljon rendesen? Vagy azon nem?
Ehhez nem értek...
-
Steve198310
őstag
válasz
na most mondok még egyet. kettő lesz belőle.
vedd ki a lapi elemet húzd le a tápot is zárd rövidre az elem helyét 15-20 sec re majd tedd vissza és inditsd el -
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #38259 üzenetére
Feltette a Win a frissiteseket es megint nem indul el. Pedig az Intel driver nem volt bepipalva, akkor mas baja van.
-
Steve198310
őstag
válasz
rayoliviero #38256 üzenetére
most mér jó a 8. ki próbáltam volt kb 3 hónapig sima 8 am aztán megjött a hd 7850 és behalt össze omlott mikor megkapta az akkori drivert.
-
válasz
rayoliviero #38254 üzenetére
Nekem asszem fent van, de semmi szükség rá. Ha nincs fent, akkor sincs gáz, mert felismeri a felbontást a Win drivere alapból is, IGP-vel meg nem játszik az ember. Szóval inkább töröld le, mert úgyis a dedikált VGA-t használod majd.
Win 8.1 igen.
Steve: Nem tök mindegy más mit használ? Legtöbb ilyen összeomlott, szar volt, nem működött sehogy sem dumák user errorból származnak. Nálam érdekes módon tökéletesen működött mind a 8, mind a 8.1 is, pedig aztán én kényes vagyok minden kis apróságra, ami nem úgy történik, ahogy azt elgondolom.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Steve198310 #38255 üzenetére
Ez sajnos Win 8.1.
haly: De win 8.1-ed van?
-
Steve198310
őstag
válasz
rayoliviero #38254 üzenetére
nálam fent van és nincs gond vele. igaz win 7 van
-
válasz
rayoliviero #38249 üzenetére
Jó lesz hozzá. Egyébként néha jó az AMD oldala, néha nem. Mármint ilyen téren, hogy nincs Win8.1-hez driver. Viszont ha más útvonalat használ az ember, akkor úgy működik. (pl az összes eddigi driver kiírása, vagy béta releasek, stb...)
Mondjuk én mostanában ráálltam a béta driverekre, beta9.2 azt hiszem ez a legújabb, nem volt még vele bajom. -
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #38248 üzenetére
Egy fél napig telepíti a drivert Windows 8.1-en (7870). Windows 8-as drivert szedtem le, mert 8.1-nél semmi nincs az Ati honlapján. Remélem az jó lesz hozzá.
-
rayoliviero
veterán
Dvi-I-be vagy Dvi-D-be dugjam a monitort?
-
daveoff
veterán
-
Andrewstarr
aktív tag
válasz
vviktorr16 #38236 üzenetére
Ugyanezzel találkoztam én is az egy hete vásárolt használt Gigabyte 7850 2GB-os kártyával.
Vízszintes csíkok, a vsync nem segített, az alacsonyabb fps, felbontás sem. Driver-eket próbáltam, aztán eljutottam én is a csatlakozásokhoz a fórumok alapján, mert a monitoromon csak d-sub van. Ismerősöm DVI monitorával nem csinálta.
Egyelőre nem cserélek monitort, inkább megbarátkozok a csíkokkal.
-
DokiBaxxi
őstag
Befutottak az első R9 270-esek és nagyon kellemes az áruk
-
vviktorr16
tag
Igen ezt észrevettem
csak én arra vagyok kíváncsi, hogy miért?
Mivel ezelőtti videokártyámmal ugyan úgy jó volt 30 fps-sel, mint 100-200-al vagy többel.
Annyi változott csak, hogy most már nem d-subról megy a monitor hanem dvi átalakítóval.
A monitorom (AOC 201S) elég régi viszonylag: 1400x1050 a max felbontás. -
szumo
senior tag
válasz
vviktorr16 #38238 üzenetére
Nemrég írták nekem itt, hogy ha nem használok v-sync-et, és túl magas az FPS szám, a kép széteshet.
-
d3lete
aktív tag
Megnéztem fel húztam az fx-6300 prockóm 4,5ghz re. Cpu kihasználtság 62%
Így is több kevesebb 70-80% on használja a gpu-t a játék. De ha 100 nál több fps em van kimegy szépen 100% ra. Szerintem a vga val kell valamit csinálnom. Szerintetek? -
katt777
félisten
válasz
vviktorr16 #38236 üzenetére
Mondjuk, hogy normális grafikai beállítást használsz.
200FPS totál fölösleges. Önmagában sem az átalakító, sem a kábel, illetve a kombó nem okozhat ilyen gondot, magam is használtam problémamentesen ilyen összeállítást.
-
vviktorr16
tag
Sziasztok,
Adott egy Sapphire HD7870 v2 videokártya és olyan gondom lenne, hogy játékoknál enyhén (észreveszem sajnos
) "csíkozódik" a kép (fel-le irányba, nem mindenhol) , főleg sötétebb színeknél érzékelhetőbb.
Ezt csak akkor csinálja ha játéknál az FPS jóval nagyobb (200+), mint a monitorom képfrissítése (60hz).
Vsync bekapcsolva, vagy csak simán beállítva, hogy ne legyen több fps-em 60-nál nincs ilyen gond.
Tippem szerint monitor okozza ezt a jelenséget, mivel D-subos csatija van és DVI-I átalakítóval megy így.
Előző videokártyámnál nem volt ilyen problémám, de ott a videokártyán volt d-sub kimenet.
Kérdés, hogy tudnám megoldani ezt a gondot?Köszi előre is.
-
szumo
senior tag
válasz
rayoliviero #38232 üzenetére
akkor a probléma megoldódott szerencsére
-
katt777
félisten
válasz
krisztian922 #38209 üzenetére
Keveset. Érdemesebb megtartani és kihasználni +1 évig. Nem hiszem, hogy bármely 78xx kártyát érdemes lenne lecserélni. Az én 7870-em fullban visz mindent maxi grafikával (élsimítás is) és HD felbontásban, C3-at is (az újabb driverekkel ráadásul nincs kihajtási probléma alap órajelen). Egyedül Metro Last Light PX-et nem szereti (nyilván, hiszen nem nV), ill. Shadow Warriorban a maxi AA-t (ez prog hiba, FXAA OK). Szóval, ha lecserélném, ráfizetnék az ugyanolyan szintű grafikára, a friss kártyákkal hemzsegő driver-bugokról nem is szólva.
Raidon: Egyik sem normális, legalábbis nálam nincs fesz-mod lehetőség.
Raidon: Csinálhatja azt az AMD driver is.
mikka07: Valóban, ez az egyik fő különbség a 2 gyártó között. nV-nál nyugodtan upgrade-elheted, cserélgetheted a meghajtókat, AMD-nél nem. Egyiknél a sima uninst működik, másiknál a külön uninstaller, harmadiknál simán upgrad-elheted (de több upgrade után teljesítmény veszik, ezért inkább uninst + inst).
csubakka2141: A kártyát ugyan kivégzed vele, de megpróbálhatod.
Gazsi00: Azért én már láttam olyat, hogy a kisker kevesebb gart adott, és ha gáz volt, ő gariztatta a hardvert és kapott ingyen, a vásárló meg +vette (HDD-nél ez elég gyakori). Szóval sztem érdemesebb a teljes garidős cuccot választani, még ha drágább is valamivel.
-
szumo
senior tag
válasz
rayoliviero #38224 üzenetére
A 2 év jótállás azért lehet, mert másik beszállítótól érkezik a boltba a kártya. Ezért a kiskereskedő is a 2 évvel adja tovább.
-
mikka07
tag
válasz
Anaren91 #38223 üzenetére
Gyárilag oc-s a kártya a gpu 1100mhz a vram effektive 6000mhz alapbol igy van, ettől nem veszem viszább mert oc-s kártyáért fizettem ami drágább mint a sima,ha nem bírja a emelt órajelet ne adják el oc-s kártyának a hűtése is 3 ventillátoros +hőcsőves.Tegyem fel a gigabyte gyári drivert ?Szerintem bármelyik whql mínősítésű win7 64 bit 7870-es(amd oldalárol letőltőt nem beta) kártyához való driverrel műkődni kell a kártyának legalábbis az eddigi kártyáimhoz nvidianál mindig leszedtem a legfrissebb drivert és soha nem volt probléma.Na mindegy holnap elküldöm gariztatni aztán meglátjuk...Lefgfeljebb később játszom az ac4-el pedig csak azért vettem új vga-t az AC4 megjelenésig csak kicserélik.
-
DokiBaxxi
őstag
Egyébként az az akció, hogy bf4-et adnak az új szériás radeonok mellé, az R9 270 boltokba kerülésével indul? Mert ha igen akkor minden egyes R9 270 dobozában kell lennie egy kuponnak, igaz?
-
csubakka2141
csendes tag
Amúgy szerintetek megpróbálhatom úgy a tuningot(7870), hogy a feszt felnyomom maximumra, aztán megkeresem meddig stabil a core clock? Azutan ha az stabil, akkor emelek valamit még a memory clockon is?
-
törölt tag
válasz
CsIrKeRaToR #38221 üzenetére
7850-et nem feltétlen váltanék 7870-re, még R9 270X-re sem. Persze ez csak az én véleményem.
Legalább R9 280X-et tennék be helyette. -
rayoliviero
veterán
Mert ez helyben van ez a bolt (Debrecen) és nem kell plusz szállítást fizetni. Az úgy már nem egy ezres. Máskor is vásároltam már tőlük. De ez érdekes, hogy csak erre az Asus kártyára adnak 2 év garit, a többire 3-at. Lehet direkt átírták, ahogy megrendeltem. Volt már ezzel a bolttal összetűzésem, egy rossz alaplapot nem akartak kicserélni. De remélem csak elírták. mondjuk Erre kis esély van, hogy pont ezt elírták... Mindegy, ha nem adnak 3 évet, akkor át sem veszem.
-
ST05
őstag
válasz
rayoliviero #38216 üzenetére
itt van ezressel többért 3 év garival.. mondjuk már azt sem értem miért ilyen
bizonytalan helyen nézted.. -
CsIrKeRaToR
tag
Sziasztok 7870-ből mit ajánlanátok? 7850-et váltana le. R9 tud valamivel többet mint a HD-k?
-
csubakka2141
csendes tag
-
mikka07
tag
válasz
csubakka2141 #38218 üzenetére
Nekem van azt irja "az amd képernyő illesztő program nem válaszol" elmegy a kép utánna visszajön"a windows helyreállitotta a problémát" ,de nem biztos hogy a kártya rossz csinálhatja win7 -is,de előtte egy 6770-es kártya volt a gépben és müködött rendesen(a táp elég hozzá mert egy ideig egy gtx470 is volt a gépben ami többet fogyaszt 225w)és csak a vga csere után kezdte el a csinálni.Ezért érdemesebb helyben vásárolni csak Bp-n 6k-val olcsobban megkaptam a kártyát mint Miskolcon igy küldhetem Bp-re gariztatni .
-
mikka07
tag
válasz
#21346560 #38208 üzenetére
[2013.11.14. 16:46:07] Pass completed (0 errors found).ezen a képen te hol látod hogy hibás a kártya én csak azt látom hogy
Trying 16bpp BGR:565 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
Trying 32bpp BGR:888 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
ez hiba?vagy csak azt irja hogy nem támogatja a kártya?Holnap lefutatom a memtestet mégegyszer és letöltötettem a gigabyte oldaláról drivert hozzá direkt ehhez a kártyához ,de szerintem mindegy az amd oldaláról letöltött 7870 64 bites driverrel is műkődnie kellenne rendesen. -
rayoliviero
veterán
válasz
Steve198310 #38213 üzenetére
Értem, köszi.
Inkább most az nyugtalanít, hogy az Asus 7870, amit rendeltem, csak két év gart írnak rá. Asusra 3 van. És náluk is minden Asus videókártyára 3 van, leenőriztem egy csomót, csak erre az egyre adnak kettőt. Ez érthetetlen számomra.
-
Raidon
őstag
Valaki linkelne nekem egy normalis ASUS GPU Tweak-et?
-
csubakka2141
csendes tag
Sziasztok! Tavaly kb. ilyenkor gariztattam egy Sapphire HD7870 OC kártyát Blackscreen hibával, kaptam helyette egy újat, tökéletesen muködik, semmi BS. Most láttam itt, hogy valaki a VGA memória tesztjére ajánlott egy programott, lefuttattam, és kaptam két hibát [link] . Az lenne a kérdésem, hogy ha eddig nem volt BS probléma vele de itt voltak hibák akkor aggódanom kellene? Mert gariba nemhiszem, hogy elfogadnák egy szimpla teszt miatt. Vagy ha muködik, akkor hagyjam?
-
Steve198310
őstag
válasz
rayoliviero #38212 üzenetére
áprilisban volt a malőr. de valószínű nagyon kevés volt ez az eset. magamon kívül csak 2 darabbal találkoztam itt a fórumon.
Meg nyugodhatsz nagyon nagyon kevés mennyiségű darab lehetett -
rayoliviero
veterán
válasz
Steve198310 #38211 üzenetére
És ez mikor történt? Remélem azóta javították a hibát. Mert most rendeltem pont egy Asus 7870-et.
-
mikka07
tag
válasz
#21346560 #38208 üzenetére
Elovastam a black screen hibát ,de az sapphire kártyákra irja ez pedig egy ujonnan vásárolt gigabyte kártya,de még mindig nem teljesen tiszta mi a black screen hiba pontosan. Az lesz a megoldás ha odaadom haveromnak a vga-t ha az ő gépébe is hozza a hibát akkor gari ,de az beletelik vagy 3 hétbe mire kicserélik.
-
krisztian922
tag
Ezzel a sok új, voltaképpen újracímkézett 78xx-as kártyákkal 270/270x néven szerintetek mennyit fog érni december/január környékén egy még 1év garis 1gbos 7850?
Egy ideig nem nézegettem a hardver árakat és most látom, hogy jóformán amennyiért én ezt vettem már most 7870et kapni, de decemberben/januárban váltanék 280x-re és nem tudom mire számítsakValamint afterburner-ben merre találok olyan beállítást ami engedi a voltage emelést? Most 1210en van, belövöm a 20%-os power limit kitolást és noha a core clock-ot simán bírja 1050en ami így a max, a ramot amint emelem akár már csak 50el 1250re, már egy sima játék benchmark-ban (nem is próbáltam heaven-el vagy bármi mással), tapasztalok egy bizonyos helyen néha-néha pici különböző színű gömböket/karikákat.
-
mikka07
tag
válasz
#21346560 #38203 üzenetére
[2013.11.14. 16:31:23] Pass completed (0 errors found).
Trying 16bpp RGB:565 mode...OK
Trying 16bpp RGB:555 mode...OK
Trying 16bpp BGR:565 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
Trying 32bpp RGB:888 mode...OK
Trying 32bpp BGR:888 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
[2013.11.14. 16:46:07] Pass completed (0 errors found).
Trying 16bpp RGB:565 mode...OK
TEST CANCELED futott vagy 3 órát utánna kiropáltam expres modban is nem irt ki hibát.Felraktam a kártyához a amd 7870 beta drivert ,de a helyzet változatlan ugyhogy megprobálom a lemezről a drivert amit a kártyához adtak,de szerintem a a win7 64 bit hd7870 legutolsó whql driverrel műkődnie kellene rendesen hiba nélkűl. -
Varázskrumpl
újonc
Sziasztok vennék egy videokártyát, Az Ati HD 7950 vs r9 270x között vacillálok!
Most jelentették be ez az új csomagot: [ajándék BF4] ATI r9 270 és annál erősebb kártyákhoz ajándék BF4 jár. Ha hozzá tudnék jutni Magyarországon akkor az ATI r9 270x mellett döntenék!Kérdés mikor lesz MO-on elérhető ez a csomag?
-
katt777
félisten
MSI AB VRAm freki hibára valaki talált valami megoldást, hogy rendesen mutassa? Minden MÁS szoft látja, csak ez a sz.r nem, pedig máb b17-nél tart. Szép az R sorozat támogatása, de ezt is megoldhatnák végre.
-
törölt tag
-
mikka07
tag
Van olyan program ami leteszteli a vga memoriát egy 7870 2gb oc gigabyte kártyáról lenne szó ami fekete képernyővel leáll egy másodpercre és kiirja hogy gond volt az amd illesztőprogrammal(utánna visszáll vagy lefagy) a kártya garis,de a hibát nem mindig csinálja probáltam(2d-ben és 3d-ben is csinálja naponta többször) többféle driverrel is ugyanaz a hiba úgy kellene visszavinem hogy biztosan tudjam a kártya hibáját akkor gyorsabb a garis ügyintézés.Előre is kösz a tanácsokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- MILC felhasználók szakmai topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- További aktív témák...
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma! 2x16Gb DDR 5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest