Új hozzászólás Aktív témák

  • fattyu

    veterán

    válasz m3ss #3032 üzenetére

    Mondom nincs állvány.
    Kézből. beállítások mértékkel vannak. makrózásnál ( főleg ilyen nagyításon ) a vakué a főszerep. Én gyakorlatilag manuálban használom 200as záridő vaku fullon f16. Isot változtom ha kell. alapvetően 400on jó. ha valami nagyon világos a téma ami sok fényt ver vissza akkor lejjebb kell venni.
    Ennyi. Meg kell tanulni LASSAN türelmesen mozogni sok mindenkit el fogsz ilyeszteni de akit meg nem az nagyon büszkeséges lesz. ez is természetfotózás. jön nemjön, elijesztnemijeszt.

    Nekem a tárgytávloságom jelenleg frontlencsétől olyan 4 centi.
    Nemsok. Javasolt ragadozó dolgokkal kezdeni. magasabb az ingerküszübük mint a prédaállatoknak. Pókok pl jók mert el sem rekülnek meg ha ésszel mozogsz akkor viszonylag együttműködőek is tudnak lenni. Ugrók pl kiváncsiak. Nem egyet kellett már visszatessékelni a frontlencséről mer ráugrott hogy mi kalimpál körülötte.
    Makrózni nagyon jó és nagyon nehéz. Nyilván minél jobbat akarsz annál nehezebb. Ahogy növeled a nagyítást szűkül be a dof és vesztesz fényt. De ha sikerül egy jó fotó akkor megérte. Nekem a tegnapi amit soppoltam belőle végül na az már valami olyan ami tetszik pedig én csináltam.

    a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

Új hozzászólás Aktív témák