Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    Topikgazda

    válasz ArthurShelby #8672 üzenetére

    Volt, amikor pontosan leírtam mit hogyan kell csinálni. Vagy fél évvel később jött teljesen más, és morgott, hogy a leírtakat betartva próbált menteni, de neki nem sikerült, ráadásul ezután már másnak sem. És ez mekkora veszteség a számára. A vicces az volt, hogy más drive, más hibájával kellett volna megküzdeni. Vagyis másik eset volt. Olyan, mintha köptetőt vett volna be vakbélgyulladásra.

    Ott és akkor megfogadtam, nyilvánosan senkinek semmi olyant nem írok le, amiből visszavonhatatlant tudna csinálni. Ugyanis Te hiába figyelsz oda, ha a másik nem. Tudom, az az Ő baja. Viszont ha kémiai receptet írnak le valahol hasonló nyílt terepen aminek előállítása gondot okozhat, nem csak a készítőt, hanem az ötletadót is előveszik.

    Ja, és hányszor találkoztam olyannal, mikor a "szomszéd ügyes Pistikéje" a neten olvasottak alapján hazavágta más winyóját! Sőt, volt olyan is, mikor cégnek belső, titkos anyagát kellett drive-ról menteni, de a dolgozó nem telephellyel rendelkező céget keresett meg, hanem a szakmában jártas "másodállású" szakembert, és "kávéházban" adta át az eszközt. Ilyenkor a hajam az égnek áll! Volt ennél durvább is!

    A fentiek miatt írtam azt az idézett sort, hidd el, nem véletlen.

    Tartom, leginkább mechanikán belüli hibára gyanakszom, ami tiszta teres munkát igényel célszerszámokkal. A mentést csak nagy toleranciával rendelkező adatmentéses eszközökkel célszerű elvégezni, de a régi és öreg DOS környezetben lehet még tartalék hozzá. Lehet, hogy fejet sem kell cserélni, de valószínűleg igen. Ott meg azt úgy kell elvégezni, hogy a fejek az adatterülethez nem érhetnek hozzá a munka során, mert letapadnak. Akkor meg felülethiba is lesz a tapadásnál. Ehhez kell célszerszám. És ezen túl, valóban lehet még firmware bukta is benne.

    A Te mechanikád más, és a fej kihozatala ezen módszer szerint nem lehetséges, mert deformációval, felületi sérüléssel jár, akár a fej leszakadását is okozhatja (a videón sokkal régebbi a drive, többet elvisel - de itt is hazárdírozás amit művel)! [link]
    Ezen a felvételen: [link] korrektebb a munka, de látható, a lemez karcos, sérült, vagyis ez csak a "kamerának" készült felvétel, ebből nem lesz mentés.

    Az a porszemcse vagy karc ami látható, az megközelítőleg már a hibát okozó sérülés mértékének a százszorosa. Sokszor mikroszkóp alatt is jónak ítélt felület tesz tönkre donor fejet. 1mm-be több tízezer légrés fér. Ehhez kell igazítani a technológiát.

    FIGYELEM! A fenti videók nem tőlem származnak, utánzásuk során végzetes sérüléseket szenvedhetnek a felületek, így mentéshez NEM ajánlom! Kizárólag alapvető információk, hogy egy drive szerelése célszerszám nélkül "orosz rulett"!

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák