Új hozzászólás Aktív témák

  • ArthurShelby

    addikt

    válasz liksoft #8671 üzenetére

    "Szakmai titkokat és trükköket nem fogok elárulni, ott a net, és keress rajta."

    Tisztában vagyok vele, hogy te ebből élsz, és nem is szeretném elvenni a kenyered. Nyilván te profibban, és jobban tudnád megcsinálni, van benne tapasztalatot, gyakorlatod. Láttam, hogy a te neved van a topik címében, és + fáradságot ölsz bele, hogy ezt olvasd, és válaszolj.
    Nem vártam azt, hogy hdd adatmentőt faragj belőlem, csak iránymutatást vártam, hogy merre induljak, olvassak tovább. Mibe öljem bele az időm/fáradtságom.

    Nem is lenne fair, ha belőled akarnék kierőszakolni információkat. Csak kicsit úgy látom, hogy a szakmai titkokat ebben a témában úgy őrzik, mint a bűvészek a trükkjük titkait. Csak itt az a különbség, hogy hdd-t sokan használnak, sok embert érint, míg a bűvészet móka (a néző szemszögéből).
    Ettől függetlenül nem hinném, hogy pl egy tv szerelési információi egy fórumra kikerülnek jelentősen megnő az otthon tv-t szerelők száma.

    Csak valahol ez fórum/közösség szerintem arról szól, hogy információval segítem a másikat, puszta jófejségből. Pl a upc topikban beírom a modem értékéket, és megmondják, hogy az jók-e, van e jobb elosztó, mi miatt nem működik, és szerintük mivel tudom megoldni. Persze ez a túloldalról (aki válaszol), ez fáradság (de vállalja, mert jófej, vagy mert máskor meg neki van kérdése). Lehet, hogy ezzel a villanyszerelők kenyerét veszem el, hogy nem hívom ki őket, hogy nézzek meg a hálózatot, de nem hinném, hogy a fórum miatt tönkremennek, rosszabbul élnek.
    Ugyanez pepitában az autós közösségek.

    Tudom, hogy vannak macher csávók, akik mindent meg tudnak szerelni (olyat is hallottam már, hogy magának csinált a bácsi fogorvosi beavatkozást, és megoldotta a dolgot pillanatragasztóval). Lehet, hogy valahol én is ilyen vagyok, de azért én igyekszem precíz és óvatos lenni. Másrészt valahol érdekel a dolog, hiszen különleges, nem sokan tudnak ilyet.

    Minden esetre eddig is sokat segítettél, és már azért is hálás vagyok! :R

    A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Új hozzászólás Aktív témák