Új hozzászólás Aktív témák

  • kisskd

    tag

    Hello!
    Az gonosz anomáliát szeretnék felderíteni, ki merre indulna, ha 1-2 hetente meghalnának a routerek/AP-k?
    Rendszer: T-s modem/router --> Xiaomi MIR3G (openwrt 18.06, DMZ-ben) --> switch --> TP-link Archer C7 v4 (openwrt 18.06, DHCP kikapcsolva)
    A Xiaomi a "router", de lóg rajta 1 vezetékes kliens is, plusz a wifi is használatban van, a maradék 1 LAN port meg megy egy 16 portos switchre, ennek másik portján lóg a TP-Link egyik LAN lába, és így ez is szór wifit (azonos SSID-vel) + további LAN portjain van vezetékes kliens is (nincs elég kábel a switchig minden eszköznek külön).
    Mindkét eszközt frissen vásárolva, telepítve raktam be, látszólag ment is minden szépen, viszont 1 hét után fokozatos lehalt a rendszer, és ez azóta 1-2 hetente visszatér.
    Állítólagos újraindítás sem segített (ezt csak távolról instruáltam, áramtalanítással, az SSH már nem ment), amikor helyszínre értem, azt tapasztaltam, hogy minden "szépen" világít, de a MIR3G-t nem érem el smilyen felügyeleti csatornán (direkt vezetékkel sem), wifi itt nincs, az Archer-nél van (de netet nem érem el innen sem), viszont az Archeren fixen, vezetéken lévő XBox vígan netezik. A Xiaomi áramtalanításos újraindítás után helyreállt, ment tökéletesen, viszont innentől az Archeren az sem ment, ami eddig igen. Ezt is kihúztam, újrabootolt, és minden szuper volt, ismét 1-2 hétig, amikor kezdődött a story előről.
    A T-s kütyü saját SSID-s wifi mindig működik közben gond nélkül. Amikor lehalás van, kívülről én sem érem el SSH-n a MIR3G-t, amin egyébként csak alap dolgok futnak (gyári packagek + DDNS + configolatlan ACME/openVPN), a hálózaton notebookok, telefonok, 1 XBox, TV-k, és egy NAS lóg, "kertvárosi környezet/felhasználás", elvileg nincs smi más, ami mondjuk DHCP szerverként próbálkozhatna.
    Ha jól látom a logban alapból nem látok vissza a reboot előttre, ezért most a luci-ból beállítottam, hogy at /etc/ alá is logoljon.Merre kéne elindulnom, hogy kiderüljön, mi a dili oka?
    A segítséget előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák