Windows Longhorn -- két év múlva

Az operációs rendszer 95 százaléka továbbra is az alap rendszermagból állhat, míg a maradék 5 százalék a célközönség és a feladat szerint változik majd. Így például ilyen kiegészítő lehet a beszédmodul, ami csak egyes verziókban lesz elérhető.


A moduláris felépítés tehát azt jelenti, hogy lesz egy alap Windows-változat, ami bővíthető komponensekkel, szemben a mostani struktúrával (most a Windows XP Home, Windows XP Professional, Tablet PC és Media Center külön egység).

Megegyeznek, illetve hasonlítanak majd egymásra a rendszerfejlesztő és a felhasználói verziók, így az egyes gyártók könnyebben kiegészíthetik majd a régió-specifikus elemekkel az adott Windows operációs rendszert. Az ezt segítő "Component Management Interface" hasonlóképpen fog működni, mint a mostani Windows operációs rendszerek szoftvertelepítő-uninstalláló része.

Mint ahogy már hírt adtunk róla, a Longhorn legfontosabb újdonsága az elődeihez képest a Windows Future Storage (WinFS) nevű új adat- (fájl) rendszer lesz, amely az SQL-szerveradatbázisok technológiájára épül majd. A WinFS lesz az NTFS és a FAT32 utódja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények