Windows 7 már jövő nyáron?

A Windows Vistáról mostanában egyre kevesebb szó esik – habár a Microsoft története legnagyobb reklámkampányát indította el nemrég, melyhez 10 millió dollárért szerződtették a híres komikust és médiaszemélyiséget, Jerry Seinfeldet, hogy Bill Gatesszel párban hirdessék a Windows kiválóságát –, sokkal nagyobb érdeklődés követi az időnként felröppenő híreket a következő operációs rendszerről, a Windows 7-ről.

Tegnap a ZDNet szakírója, Mary Jo Foley adott témát blogjában az újságíróknak és a guruknak, ugyanis rövid beszámolót írt arról, hogy látta működés közben a szoftver tesztelésre kiadott Milestone 3 (Build 6780) változatát – képek készítésére sajnos nem kapott engedélyt.

A rövid beszámoló szerint a WordPad és a Paint is olyan felhasználói felületet kapott, mint amilyet az Office 2007-ből ismerhetünk, s ahogy már az év elején is emlegették, a még a Longhorn projektben kifejlesztett HomeGroups nevű eszköz is része lesz a Windows 7-nek. Mary Jo Foley mindenesetre úgy sejti, hogy a Windows 7 nem különbözik jelentősen a Vistától, s úgy becsüli, hogy a Milestone 4 októberben vagy novemberben mutatkozik majd be fejlesztői konferenciákon, s talán decemberben jöhet az első béta-verzió – már ha igazak a híresztelések, hogy a Microsoft még 2009-ben meg akarja jelentetni a Windows 7-et.

Windows 7
Így néz ki az új Paint a UX Evangelist blog szerint

E híresztelések egyik forrása az internetnews.com, ahol Andy Patrizio egy hardverkereskedőt nevez meg forrásként. Ezek szerint az októberi Microsoft-rendezvényen, a Professional Developers Conference-en már a publikus bétát mutatnák be, a végleges verziót pedig jövő június elejére tervezik – ezeket az állításokat a Microsoft képviselői pletykának minősítették.

Annyi bizonyos, hogy a fejlesztői konferencián valamit mindenképpen bemutatnak, de a szoftveres tesztfolyamatot figyelembe véve (az operációs rendszer hosszas tesztre szorul, a hardvergyártóknak is időre van szükségük, míg a drivereket elkészítik stb.) a 2010 eleji megjelenési dátum sokkal valószínűbbnek tűnik, mint a jövő nyári.

Azóta történt

Előzmények