Vietnami távközlési cég Magyarországon?

Hétfőtől belép a cseh távközlési piacra a vietnami VNPT nevű cég, amely Prágában alapított leányvállalata révén kínálja szolgáltatását – adja hírül a szlovákiai magyar nyelvű hírportál, a parameter.

Ez már önmagában is érdekes hír, ám az még inkább felkeltheti a figyelmet, hogy a vietnami cég Prágában alapított leányvállalata nem óhajt megállni Csehországban, hanem terveik szerint továbblépnek, s szeptembertől Szlovákiában, majd Magyarországon és Lengyelországban, az év végig pedig Németországban és Franciaországban is megkezdik működésüket.

A csehországi leányvállalat, a VNPT-Global Communication az ott élő 60 ezer vietnamira alapozta indulását, de a szlovák lap értesülései szerint a helyi vállalkozók érdeklődése miatt körülbelül 300 ezerre becsülik a potenciális ügyfelek számát. Már árusítják azokat a kártyákat, amelyek kódszámával s a 822-es hívószám tárcsázásával az eddiginél jóval olcsóbban lehet majd vezetékes vonalon telefonálni Vietnamba, de – bár egyéb információval nem rendelkezünk – a helyieknek is minden bizonnyal olcsóbb telefonálást biztosítanak, ha bele mernek vágni az országos terjeszkedésbe.

Előzmények