A Volkswagen übereli a Google-t

Az első tesztelések végeztével a Volkswagen úgy döntött, hogy a 3D-s okosszemüvegek munkafelszerelések lesznek, és a gyártósoron mostantól a szakemberek a wolfsburgi gyárban az eszköz segítségével végezhetik munkájukat.

A vállalat a három hónapos pilot után határozott úgy, hogy egyelőre 30 munkásuk önkéntes alapon használhatja az Epson által fejlesztett szemüveget, több gyártási ponton, például a szélvédő és a féltengelyek beszerelésénél. Az alkalmazásukat a szakszervezet is monitorozza, hogy milyen módon illeszthetőek be a munkafolyamatokba, milyen hatásuk van a munkavállalókra. Amennyiben kedvezőek lesznek a tapasztalatok, az eszköz használatát kiterjesztik más munkafolyamatokra is.

Volkswagen - okosszemüveg
[+]

A szemüveg információkat szolgáltat a munkásoknak arról a munkatárgyról, amelyen dolgoznak, többeket között tervrajzokat vetít a kijelzőre, de például a megfelelő kódok leolvasása után színkóddal jelzi az alkatrészek helyét is. Érintéssel és hangvezérléssel egyaránt irányítható.

Ebben a fejlesztésben a Volkswagen természetesen nem egyedülálló, hasonló rendszert a BMW is tesztel, illetve a Volvo nemrég állapodott meg a Microsofttal, és együtt dolgoznak azon, hogy a HoloLens technológiát miképp lehetne alkalmazni a gyártás során.

Azóta történt

Előzmények