Világpremier VoIP-ban

Az Ericsson és az oroszországi Beeline szolgáltatást üzemeltető VimpelCom vállalat a világon elsőként mutatott be a 3GPP szabványon alapuló, tömörített beszéd- és jelátvitelt (SIGTRAN) teljesen IP-alapú, kereskedelmi GSM-hálózaton keresztül. Az Ericsson mobil softswitch (programozható kapcsolóberendezés) megoldásával megvalósított, teljesen IP-alapú beszédtömörítés a hatékony IP-hálózatra való áttérés első fontos lépése, amely jelentősen megnöveli az átviteli követelményeket.

Az első hívásra 2005 decemberében került sor Jekatyerinburg és Nyizsnyij Tagil között, a VimpelCom új lefedési területén. A csúcsminőségű technológiát 2006 februárjában vezetik be a teljes területen.

A szolgáltatás megvalósításához használt Ericsson infrastuktúra a világ leggyakrabban telepített softswitch-architektúra megoldása. A teljes körű kereskedelmi üzemben lévő összes softswitch-architektúrával rendelkező mobilhálózat körülbelül 50%-át ilyen megoldás működteti.

Zoran Lukovic, az Ericsson Kelet-Európáért és Közép-Ázsiáért felelős részlegének alelnöke a következőket nyilatkozta: „Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a VimpelCom minket választott a softswitch-megoldás telepítésére és a teljesen IP-alapú hálózatra való áttéréshez nyújtandó támogatásra. Hálásak vagyunk azért is, hogy segítségükkel ismét világrekordot értünk el, ezzel tovább erősítve az Ericsson vezető szerepét”.

Azóta történt

Előzmények