Vannak eredmények, de lassú a fejlődés

Adókedvezmény a szoftverfejlesztőknek, rendben zajló szervezeti reform – ezeket említette az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) elmúlt egy évének legnagyobb eredményeként Kovács Zoltán, a szervezet elnöke az IVSZ éves közgyűlésén. Az elnök ugyanakkor kiemelte, hogy az IKT piac nem megfelelően fejlődik, aminek az ország versenyképessége láthatja kárát.

Az IVSZ kormányzati partnereivel olyan témákat dolgozott fel munkacsoportjait és szakértői hátterét kihasználva az elmúlt időszakban, mely akadálymentesíti tagjai üzletvitelét, illetve hozzájárul az iparág és piac fejlesztéséhez. Jelentős lépésnek számít továbbá a tagdíjreform első lépése is, mely garantálja azt, hogy a szervezet szabadon működhessen, és független módon érvényesíthesse tagjai érdekeit. Beszámolójában az elnök kihangsúlyozta: 2010-re szeretnék elérni, hogy az infokommunikáció a versenyképes magyar gazdaság húzóágazatává váljon az információs korba lépett Magyarországon.

A Szövetség tagjai a közgyűlésen megválasztották az Ellenőrző és Számvizsgáló Bizottság és az Etikai és Fegyelmi Bizottság tagjait  Kornis György (Számadó Közös Vállalat), Lőrinc Vilmos (GKINet Kft.), Szabó István (Szintézis Rt.), Dömölki Bálint (Alerant Rt.), Érdi-Krausz Gábor (OKI Systems Magyarország Kft.), György László (IBM Magyarország), Nagy Ákos (Golyófej Tanácsadó Bt.) és Siegler Vera (Topolisz Kft.) személyében.

Azóta történt

Előzmények