Valódi IT cafét pörköl a Textpresso

Egy vállalat megalkotta az első olyan kávéfőzőt, ami nemcsak hogy automatikusan elkészíti kedvenc feketénket, de még egy szöveget is nyomtat rá – természetesen fogyasztásra alkalmas tintával. A gépet megépítő Zipwhip egy inkább a Linux-közösség által ismert vállalat, amely önmagát egy technológiai fejlesztésekkel foglalkozó csoportosulásnak tartja, noha eleddig egyetlen termékük ismert: a cég nevét megöröklő program nem más, mint egy sms/mms-kezelő kliens.

A megoldás böngészőből is elérhető, de létezik egy Windowsra és Androidra írt port is. Az alkalmazás alapját az úgynevezett „cloud texting" szolgáltatja: a telefonunkról, PC-nkről, tabletünkről küldött szöveges üzeneteink (amiket természetesen a saját számunkról, a saját számlánk terhére történik) a kor divatja szerint egy szerveren tárolódnak, így a letölthető kliensprogram által bármely, fentebb említett platformon elérhetjük azokat, bármikor.

Az építményt egy szöveges üzenettel lehet aktiválni, mely a munka befejeztével egy válaszüzenetben értesít arról, ha mehetünk a frissítőnkért. Hogy véletlenül se keverjük össze az espressót a lattéval, a gép a kész italra rányomtatja telefonszámunk utolsó három számjegyét. A cég legújabb találmányát kereskedelmi forgalomba nem hozza, csak megmutatja, hogy bizony az ott dolgozók egy ilyen konstrukció megalkotására is képesek. Az alkotók szerencsére nem önzők, ezért fokozatosan mindenki számára elérhetővé teszik a megalkotásához szükséges dokumentumokat.

Előzmények