Új mobilinternetes opciót vezet be a Telenor

Egy új akcióval igyekszik az internetre csábítani a nem okos-, de internetképes telefonnal rendelkező ügyfeleit a Telenor. A mobilszolgáltató Klikk néven egy olyan opciót vezetett be, amely havonta 100 MB adatforgalmat biztosít az Opera Mini böngészőn keresztül.

Egy 2010-ben elvégzett kutatás szerint a magyar 15-64 év közötti lakosság 44 százaléka gondolja úgy, hogy telefonja alkalmas az internetezésre, mégis közülük csak minden ötödik használja az internetet a telefonján. A tapasztalatok ráadásul azt mutatják, hogy az ügyfelek jelentős része nincs is tisztában azzal, hogy a készülékkel internetezni is lehet. A megkérdezettek közel kétharmada nem fedezte fel a mobilinternet-használat előnyeit, míg egyharmaduk túl drágának gondolja a szolgáltatást – derült ki a vizsgálatból.

A számlás és kártyás ügyfelek által egyaránt választható Klikk szolgáltatást elsősorban azoknak találták ki, akik még nem használtak mobilinternetet a telefonjukon. Az opció a bevezető promóció keretében az első három hónapban ingyenes, azt követően havonta 990 forintba kerül. Ezért 100 MB adatforgalom jár, de a havi keret felhasználása után sem számláz túlforgalmazási díjat a Telenor, hanem 32 kbps-ra csökkenti a hozzáférés sebességét.

A Klikk része a mobiltelefonra optimalizált, ingyenesen letölthető Opera Mini böngésző, amelyen hét olyan, az egyszerűbb használat érdekében előre beállított oldal is szerepel, amelyeket gyakrabban látogatnak a felhasználók (többek között a Facebook, a Gmail, az Index és a Startlap), de ezeket persze le lehet cserélni. Az Opera Minit azért választotta a Telenor, mert egyrészt rengeteg mobiltelefonon fut, több mint háromezer készüléktípusra érhető el, másrészt pedig az adattömörítési technológiájának köszönhetően kevesebb adatforgalmat bonyolít.

Azóta történt

Előzmények