Találkozott a Sun és az Alcatel

Az Alcatel és a Sun Microsystems a múlt héten bejelentette, hogy jelentős együttműködési megállapodást írtak alá. A partnerség célja az Alcatel által jelenleg kínált, számítógépes eszközökre épülő mobil alaphálózati megoldások költséghatékonyságának további javítása.

A megállapodás szerint a távközlési vállalat új generációs mobilhálózatának (Mobile NGN) híváskiszolgálói megoldásához a Sun szolgáltatói szintű Netra szervereit használja. Az Alcatel 5020 SoftSwitch termék- és szolgáltatáscsoporthoz tartozó híváskiszolgáló Észak-Amerika, Európa és Ázsia kereskedelmi forgalmat bonyolító hálózataiban már jelenleg is számos helyen működik. Mindezek mellett az Alcatel a Sun szervertechnológiáját az 5020 SoftSwitch megoldás részeként vezetékes hálózatok VoIP-alkalmazásaihoz is használja.

A megállapodás kutatási-fejlesztési együttműködést is magában foglal, amely a Sun szolgáltatói szintű kiszolgálók és operációs rendszerek terén szerzett jártasságára, valamint a Netra AdvancedTCA kártyakivitelű blade platformjára és nyílt szabványú rendszereire alapozva lehetővé kívánja tenni az UltraSPARC és AMD Opteron processzorok használatát a távközlési szolgáltatók elvárásainak megfelelően megerősített Solaris 10 és Linux operációs rendszereken. A fejlesztői munka kezdetben azokra az Alcatel-megoldásokra irányul, amelyek már most is a Sun szolgáltatói szintű kiszolgálótechnológiáját és operációs rendszereit alkalmazzák.

Az együttműködés jól beleillik az Alcatel azon tervébe, hogy egy átfogó, informatikai platformokból és köztesszoftverekből álló távközlési keretrendszert alakítson ki, a különböző piaci szegmensek szolgáltatói elvárásainak megfelelően megerősített Solaris vagy Linux operációs rendszerrel, AdvancedTCA pengekiszolgálókkal vagy rackbe építhető szerverekkel.

Azóta történt

Előzmények