Nem elég jó a Sun

Az egy évvel korábbi számokhoz képest csökkent a Sun Microsystems vesztesége, az árbevétel viszont egyedül a friss akvizícióknak köszönhetően emelkedett. A vállalat a szeptemberrel véget ért első üzleti negyedévében 2,73 milliárd dollár forgalmat és 123 millió dollár veszteséget könyvelt el – tavaly ilyenkor a mínusz 133 millió dollár volt. A Sun a negyedév során zárta le az adatmenedzsment-megoldásokat szállító StorageTek 4,1 milliárd dolláros felvásárlását, és az új szerzemény 266 millió dollárral járult hozzá a vállalat negyedéves árbevételéhez.

Az időszak kiemelkedő eredményei közé sorolta a cégvezetés az AMD Opteron processzorra épülő kiszolgálók fogalmának több mint százszázalékos növekedését, valamint a Solaris 10 operációs rendszer iránti óriási érdeklődést. Az is kiderült, hogy a negyedév során bemutatott Galaxy szerverek ugyan felkeltették az ügyfelek érdeklődését, ám egyelőre ez a termék csak korlátozottan hozzáférhető.

A befektetőket nem győzték meg a számok: miután a rendes kereskedésben a papírok közel 4 százalékot veszítettek értékükből, a bejelentés után további 4 százalékot zuhantak.

Azóta történt

  • Optimista a Sun

    Bár a vállalat továbbra is veszteséges, élénk a kereslet a nagyvasak és a Galaxy szerverek iránt is.

Előzmények