Ne készíts szelfit pisztollyal!

Hirdetés

Mivel már ebben az évben több mint száz ember sérült meg, illetve több tízen haltak meg olyan balesetben, melyet a szelfikészítés okozott, az orosz rendőrség kampányt indított, hogy megelőzzék az ilyen eseteket. Az egyik jelszó: „Egy dögös szelfi az életedbe kerülhet!”

Szelfi medvével

A szelfikkel kapcsolatos balesetek igen nagy visszhangot kaptak Oroszországban az elmúlt hónapokban. Májusban egy 21 éves moszkvai nő véletlenül fejbe lőtte magát, amikor egy pisztollyal pózolva akart szelfit készíteni – súlyosan megsérült, de túlélte. Ugyancsak májusban történt, hogy egy tini egy vasúti hídon akart képet csinálni, de hozzáért az elektromos vezetékhez, és halálos áramütést szenvedett. Januárban az Ural helységben két fiatalember azért halt meg, mert egy kibiztosított kézigránáttal fényképezkedtek – a telefon ép maradt, és rajta a szelfi is.

Veszélyes helyek
[+]

A kampányban a rendőrök az összes lehetséges médiafelületen terjesztik szóróanyagaikat, melyekben például ikonokkal, képekkel hívják fel a figyelmet azokra a veszélyes helyekre, ahol semmiképp sem szabad szelfit lőni.

Azóta történt

Előzmények