Az orosz lélekre káros az online pornó

Az internet cenzúrázásában igen aktív, a kommunikációs technológiák mellett az internetet is felügyelő orosz hatóság (Roszkomnadzor – Роскомнадзор) kedden közölte, hogy 11, felnőtt tartalmakat – leginkább: pornót – kínáló weboldalt letiltanak az országban egy bírósági határozatra hivatkozva. Ezek között van a világ egyik legnépszerűbb pornóoldala, a PornHub orosz változata is.

Hirdetés

A hatóság arra hivatkozott, hogy egy krasznodari bíróság határozatában kimondta: a PornHub és társai megsértették azokat az orosz törvényeket, melyek a gyermekeket védik a káros tartalmaktól, illetve az oldalak illegálisan készítettek és terjesztettek pornográf anyagokat. Ugyanakkor az ítélet nem tért ki arra, hogy pontosan mely tartalmak miatt született meg a döntés, a részletes indoklás hiányzik.

A Roszkomnadzor nem először hozott ilyen határozatot, áprilisban már bejelentették, hogy célba vettek 136, felnőtt tartalmat kínáló oldalt, ezeket le akarják tiltani – köztük szerepel egy másik népszerű oldal, az xHamster is.

És aktivitásukat jellemzi, hogy nemrég egy, a hasist ismertető weboldal miatt a sajátos körülmények miatt gyakorlatilag a teljes orosz Wikipedia hozzáférése is veszélybe került.

Azóta történt

  • Aktív pornónézéssel adakozhatsz

    Merész ötlettel álltak elő az új felnőtt oldal alapítói – az persze nagy kérdés, hogy ez az üzleti modell működőképes-e.

Előzmények