Holnap élőben ad válaszokat Edward Snowden

Az első számú amerikai nemzetbiztonsági ügynökségnél (National Security Agency – NSA) korábban alvállalkozóként dolgozó, az ügynökségtől bizalmas dokumentumokat megszerző, majd ezek kiszivárogtatásával világbotrány kirobbantó Edward Snowden – aki jelenleg Oroszországban kapott ideiglenes menedékjogot – január 23-án magyar idő szerint este 9-től egy órán át válaszol nyilvánosan chatformában a hozzá intézett kérdésekre.

Az erről szóló közlemény Snowden hivatalos támogatói honlapján jelent meg (ugyanitt lehet látni majd a válaszokat is), melyet The Courage Foundation nevű alapítvány, illetve az általuk létrehozott Snowden Védelmi Alap működtet. Kérdést a kezdésig bárki feltehet a Twitteren, a #AskSnowden hashtag segítségével.

Azóta történt

  • Beindultak az orosz ipari kémek

    Az amerikai, kormány-közeli biztonsági cég jelentése szerint már nemcsak a kínaiakkal kell a világ vezető vállalatainak számolniuk.

  • Edward Snowden felfed, Pintér Sándor titkosít

    A magyar parlament a legfelsőbb szinten foglalkozik az amerikai lehallgatási botrány magyar vonatkozásaival – a lehetséges hatásokat tekintve talán némileg túlreagálva az ügyet.

Előzmények